A kezedben tartott könyvben a kedvenc hazai ételeket alakítottam át úgy, hogy azok ízükből, jellegükből ne veszítsenek, ellenben kalóriatartalmuk alacsonyabb legyen a megszokott elkészítési módhoz képest. Az összetevőiket pedig úgy válogattam, hogy azok megfeleljenek az inzulinrezisztenseknek és cukorbetegnek ajánlott 160 grammos szénhidrátdiéta alapelveinek. Energiadús, ellenben tápanyagban szegény, ipari élelmiszereken élünk, nagyon gyakran túlesszük magunkat, miközben nem fogyasztunk elég friss zöldséget és gyümölcsöt, és sajnos nem mozgunk eleget. Hogy felállj a kanapéról, abban (közvetlenül) nem tudok segíteni, de abban, hogy átalakítsd az étkezésed, igen! Megmutatom, hogy az egészséges étkezéssel nem kell lemondanod semmilyen finomságról, és egyáltalán nem kell „fogyókúráznod”, azaz koplalnod, még akkor sem, ha fogyni szeretnél.
Kapcsolódó könyvek
Fazekasné Szántó Tünde - Élvezetes egészség
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Mezei Elmira - Paleolit vendégváró falatkák
Ki ne szeretné paleós házigazdaként is elkápráztatni vendégeit gusztusos, étvágygerjesztő falatkákkal, amelyek egészségesek, ugyanakkor képesek a "hagyományos" koszton elő barátaink elismerését is kiváltani? Vagy épp fordítva: mit is készíthetünk paleós vendégeinknek, ha nem ástuk még bele magunkat a szakirodalomba, mégis szeretnénk őket megfelelő fogadtatásban részesíteni? Mindezt, ha lehet, egyszerűen és gyorsan, még abban az esetben is, ha nem vagyunk járatosak a sütésben-főzésben, hogy semmi se állhasson az együttlét, a jó társaság útjába!
Mezei Elmira legújabb szakácskönyvében az egyszerűbb, pár perc alatt elkészíthető harapnivalók éppúgy helyet kaptak, mint a nagy ünnepek szépséges és olykor rafinált falatkái, amelyektől egész biztosan tátva marad majd a vendégsereg szája. A nagy klasszikusok paleo verziói mellett nemrég született, kreatív kombinációkkal is megörvendeztet minket a szerző, aki egyúttal - az ízeken keresztül - világ körüli utazásra is invitálja olvasóit. A szerző nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy az ételek színei, ízei, textúrái összhangba kerüljenek egymással, hiszen azt vallja, itt egyetlen falat is olyan, akár egy műalkotás: abban kell meglelnünk a tökéletes harmóniát.
Mezei Elmira - Paleolit sütemények
A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a levegőben. Már előre örülünk, pedig még meg sem kóstoltuk a készülő finomságot. Az otthonosság érzése azonban már eltölti szívünket. A sütés öröm és kényeztetés. Egy kicsit mindig ünnepélyes. Nem véletlen, hogy a családi süteményreceptek generációkon át öröklődnek. Mezei Elmira Paleolit süteményeskönyve elsősorban azoknak nyújt segítséget, akik időhiánnyal küzdenek, mégis szeretnének házi készítésű, egészséges süteményekkel megörvendeztetni szeretteiket. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságok tárháza ez a könyv, amelyből nem maradnak ki a sós ropogtatnivalók, illetve a sütés nélkül készíthető, tojásmentes édességek sem. A gabonaliszt, tej és cukor nélkül készült receptekkel kiváló alternatívát kínálhatunk glutén- vagy tejérzékeny, illetve az egészségtudatosságra törekvő ismerőseinknek. Mivel a paleolit sütemények rendkívül finomak, a hagyományos ízekhez szokott rokonainkat, barátainkat is bátran megkínálhatjuk velük.
Mezei Elmira - Paleolit receptek hétköznapokra
A paleolit diéta - nem is igazi „diéta”. Legalábbis ez derül ki MEZEI ELMIRA legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos tévhiteket. Nem kell éheznünk, nem kell megvonnunk magunktól a finom falatokat, még véletlenül sem kell mindig ugyanazt fogyasztanunk, sőt, drágán és nehezen beszerezhető alapanyagokra sem lesz szükségünk. Ehelyett, ha megfogadjuk a szerző tanácsait, igen változatos, ízletes, és nem utolsósorban költséghatékony módját próbálhatjuk ki az egészségtudatos táplálkozásnak. Az ötletes levesek, hal-, hús- és zöldségételek, saláták receptjeit ebben a kötetben az évszakok szerint csoportosítva találja meg az olvasó, és - jó hír az édesszájúaknak - a fejezetekből a desszertek sem maradhattak ki. Akár hétköznapi, akár különleges ételt szeretnénk elkészíteni, ebből a szezonális szakácskönyvből ötleteket meríthetünk, és közben magunknak is bizonyíthatjuk: sütni-főzni csakis ilyen kreatívan érdemes.
Mezei Elmira - Paleolit finomságok gyerekeknek
Sok mozgás, friss levegő, napfény és paleolit finomságok – ezekre van szüksége gyermekünknek, hogy egészséges és boldog legyen. Mezei Elmira régóta várt, új szakácskönyve változatos, ötletes és egyszerű receptekkel segít a paleo iránt elkötelezett szülőknek összeállítani az ideális étrendet gyermekük számára. Az életmódváltást fontolgató családok is számtalan hasznos tanácsot kaphatnak, remek ötleteket meríthetnek a könyvből, hogy miként kerülhetik el a modern nyugati táplálkozás csapdáit és buktatóit, és hogyan nyújthatnak egészségesebb alternatívát gyermekeiknek s önmaguknak egyaránt. Ez a kifejezetten gyermekek számára összeállított, hiánypótló receptkönyv segítséget nyújt a paleolit étrend híveinek, hogy minél egészségesebb és finomabb ételek kerüljenek gyermekeink asztalára, és azok is tanácsot/útmutatást kapnak, akik szeretnék már gyermekkorban megalapozni a természetes ízek és ételek szeretetét. Receptkönyvünkben a legapróbbaktól a tizenévesekig minden korosztály megtalálhatja a neki való finom és tápláló paleolit ételeket, melyeknek tápanyagtartalma hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit szakácskönyv
"Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert ilyen, táplálkozástudományi kérdéseket tárgyaló szócikkeket tartalmazó paleolit szakácskönyv eddig még sosem jelent meg Magyarországon, de a világon sincs sok belőle.
A paleolit táplálkozás Magyarországon, széles körben, csak a Paleolit táplálkozás c. könyv megjelenése óta vált ismertté. Egyre többen és többen választják ezt a régi-új életmódot, mert önmagukon vagy környezetükön tapasztalják, látják a paleo pozitív hatásait. Így nem csoda, hogy növekvő érdeklődés és igény támadt az új étrend követését megkönnyítő szakácskönyv megjelentetésére. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan is táplálkozhatnának változatos és ízletes módon a paleo elvei szerint – ebben szeretnénk „okos” könyvünkkel segítséget nyújtani. A paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk. Hogy mit is jelent ez bővebben? Erre kíván választ adni ez a szakácskönyv, amelynek táplálkozástudományi témái egyaránt szólnak a paleóval még csak most ismerkedő olvasóknak és azoknak is, akik már megismerkedtek a két előző – Paleolit táplálkozás, Boldogtalanság és evolúció című – alapkönyvvel. Az étrend kapcsán felvetődő leggyakoribb kérdésekre is kitérünk, ám mivel a szócikkek elsősorban az előző két könyv megjelenése óta felmerülő kérdésekre adnak választ, a paleo elmélete és a nyugati étrend kritikája iránt mélyebb érdeklődést érző olvasóknak érdemes azokat is tanulmányoznia."
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Sabine Perndl - Süssünk cukor nélkül!
Egyre több embert érint valamilyen élelmiszer-intolerancia; emiatt sokan küzdenek olyan krónikus bántalmakkal, mint a felfúvódás, teltségérzet, fáradtság, motivációhiány, túlsúly vagy gyulladások. A tünetek kialakulásában nem lebecsülendő szerepet játszik a cukor, a laktóz és a fehér-, gluténtartalmú lisztből készült ételek fogyasztása. Könyvünk jól bevált receptek segítségével mutat egészséges alternatívát a cukor-, glükóz- és a gluténtartalmú lisztek, különösen a búzaliszt kiváltására. Az értékes összetevőkből álló, egészséges sütemények, torták, kenyerek és édességek könnyen elkészíthetőek és roppant ízletesek.
Csigó Zita - Diéták nagykönyve - lemondások nélkül
A tudatos táplálkozás igénye, illetve a különböző ételallergiák, táplálékintoleranciák jelenléte sokszor kész útvesztő: gyakran nem könnyű meghatározni, milyen étel, élelmiszercsoport tesz jót közérzetünknek, egészségünknek, és mi az, ami a mindenképpen kiiktatandó - majd más alapanyagokkal helyettesítendő - kategóriába sorolható. Könyvünk összesen nyolcvan levest, előételt, főételt, salátát, snacket és desszertet sorakoztat fel; közös jellemzőjük a "finom és egészséges" alapkritériumon túl, hogy nem tartalmaznak glutént, laktózt és hozzáadott cukrot. Jelöljük továbbá a tojásmentes, vegetáriánius és vegán recepteket, valamint meghatározzuk glikémiásindex-tartományukat.
Legyen szó olyan új étrendről, melyet ételérzékenység indukál, vagy egyszerűen a minőségibb életet biztosító, mozgással kombinált, egészségtudatos táplálkozás kialakításáról, a Diéták nagykönyve hasznos útmutatóként fog szolgálni. Segítségével számos, eddig talán mellőzött alapanyag épülhet be a mindennapokba, valamint új ízekkel, ízélményekkel gazdagodhat az olvasó. A diéta nem lemondás, sokkal inkább izgalmas kísérletezgetések és felfedezések sora egy olyan úton, amely az egészséges, teljes élet felé vezet.
Elek Mária - Főzzünk vega módra
Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel.
A sorozat egyes kötetei egy-egy témát ölelnek fel, így alaposabban körüljárhatjuk az ételek egy csoportját, ötleteket kaphatunk, ha bizonyos témában keresünk, vagy éppen megismerhetjük egy földrajzi régió kulináris szokásait.
A leírásokat színes, étvágygerjesztő fotók illusztrálják, emellett a zsebkönyv formátum lehetővé teszi, hogy főzés közben magunk előtt tartsuk a konyhapulton a recepteket.
Mezei Elmira - Autoimmun szakácskönyv
Az autoimmun betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki. A tünetek megjelenése előtt a rejtett gyulladások és az önpusztító mechanizmusok akár hosszú éveken át rombolhatják a szervezetet. Ezt a folyamatot jelöli az úgynevezett autoimmun spektrum kifejezés: a skála egyik végén a még észlelhetetlen változások, a másik végén pedig az életminőséget már súlyosan károsító, akár teljes működésképtelenséghez vezető állapotok találhatóak. Minden autoimmun betegséggel küzdő ezen a skálán helyezkedik el valahol.
Előfordulhat, hogy komolyabb tünetek soha nem jelentkeznek, csak a lappangó, krónikus kellemetlenségek, mint az elhízás, a lelassult gondolkodás, a hangulati ingadozások, a szüntelen fejfájás, az allergiák, a depresszió, az alvásproblémák, a felborult bélflóra-egyensúly, az ízületi fájdalmak és nem utolsósorban a megmagyarázhatatlan, krónikus fáradtság. Ezeket a szimptómákat - konkrét diagnózis hiányában - gyakran a "stressz" számlájára írják.
A nevesített autoimmun betegségeken kívül egyre többször fedezik fel olyan testi-lelki bajok hátterében is az autoimmun folyamatokat, melyeknél eddig nem gyanakodtak ilyen összefüggésre. Sajnos szinte mindenki hallott már a leggyakrabban előforduló autoimmun betegségekről: az 1-es típusú cukorbetegségről, a szklerózis multiplexről, az amiotrófiás laterálszklerózisról (ALS), az Alzheimer- és a Parkinson-kórról, a bélrendszert érintő kolitiszről, a Crohn-betegségről és az irritábilis bélszindrómáról, a sokízületi gyulladásról, a pajzsmirigybetegségekről (Hashimoto- és Graves-Basedow-kór), az alopéciáról (foltos kopaszodás), és a sort még folytathatnánk. Ezek között vannak olyanok, amelyek az életmód és étrend szigorú betartásával kontrollálhatók, teljesen vagy nagyrészt tünetmentessé tehetők, másoknál a már kialakult károsodás nem visszafordítható, de a további állapotromlás megelőzhető, lassítható, illetve a gyógyszeradag csökkenthető.
Mivel az autoimmun betegségek kialakulásában három tényező biztosan szerepet játszik (örökletes faktorok, környezeti hatások és áteresztő bélszindróma, vagyis az ezt kialakító életmód), ezért tanácsos átgondolni, hogy ezek közül melyikre van leginkább befolyásunk? A válasz nyilvánvaló: a harmadikra, vagyis arra, hogy mit eszünk, mit iszunk, hogyan élünk.
Mindennek tükrében talán a legfontosabb, hogy mi az, amit nap mint nap enni kell ahhoz, hogy a szervezet tápanyagraktárai feltöltődjenek, az emésztőrendszer tisztuljon és gyógyuljon. A gyulladásfokozó ételektől való tartózkodás csillapítja a szervezetben zajló autoimmun folyamatokat, de az egészséghez jóltápláltság is kell, amit csak úgy lehet elérni, hogy tudatosan a lehető legmagasabb tápanyag-sűrűségű ételekre alapozzuk a napi étkezésünk.
MEZEI ELMIRA, táplálkozási tanácsadó és reformszakács, a hazai paleo mozgalom egyik úttörője, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője, saját indíttatásból vágott bele egy igen szigorú, nyolchetes autoimmun diétába. A kúra annyira hasznosnak és sikeresnek bizonyult, hogy azóta is eszerint főz és él. Az Autoimmun szakácskönyvben összegyűjtötte ezeknek az ételeknek a receptjeit. A kötet előszavában felvázolja, pontosan mit is értünk autoimmun betegségek alatt, a bevezetőben pedig megosztja az olvasókkal a saját történetét, így minden sorát a személyes érintettség és a saját tapasztalat hitelesíti.
Faragó István - László Zsuzsa - Leghathatósabb arcz- és hajkenőcsök
»Bámulatos hatás. Teljesen ártalmatlan. Minden hölgy, aki szép lenni és tetszeni akar, és a szépségét legidősebb koráig fenntartani kívánja a Rogátsy-féle Liliana-crémet használja, mert csak ezáltal lehet a valódi szépséget elérni.« – így csalogatta kuncsaftjait 1898-ban kencéje megvásárlására a »Szent Istvánhoz« nevet viselő gyógyszertár patikusa Nagykikindán. A patinás »apothecá«-k rendet és bizalmat sugárzó eladóterei nehezen férnének bele sorozatunk kicsiny méretébe, de a »nevesített«, már régen kiürült porcelántégelyek annál inkább ide valók. Egyszer volt tartalmukról, azok készítőiről igyekeztünk jótékony hatású keveréket készíteni. Reméljük hatni fog!
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Csákvári Péter - Pelyvás Alex - Szatmári Ferenc - Mentes konyha
Enni az egyik legjobb dolog az életben. Erről az élvezetről akkor sem kell lemondanunk, ha ételérzékenység vagy egyéb ok miatt valamely alapanyagot vagy összetevőt szeretnénk kiiktatni az étrendünkből. A Mentes konyha magazin szakácsai a lap hasábjain olyan, finomabbnál finomabb vegetáriánus, húsos és édességrecepteket osztanak meg velünk hónapról hónapra, amelyek többféle érzékenységet kiváltó öszetevőtől is mentesek. Ebben a könyvben a magazin három állandó szerzője, Csákvári Péter, Pelyvás Alex és Szatmári Feri mutatja be, hogy a mentes konyha nemcsak a vegánok, paleózók vagy a 160 grammos diétán élők számára teheti élménnyé a főzést, hanem azoknak is, akik szeretnék új felfogásban elkészíteni a hagyományos ételeket, megpróbálnának változatosabban étkezni, vagy egyszerűen csak új ízekre vágynak.
Szendi Gábor - Napfényvitamin
A D-vitamin egy olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden szövetének szüksége van. Megfelelő mennyiségben csak akkor állna rendelkezésünkre, ha az Egyenlítő környékén élnénk, és mindennap félmeztelenül a napon tartózkodnánk. De hála a modern kutatás eredményeinek, mai viszonyaink közt is lehetővé vált, hogy kialakítsuk az evolúciósan optimális D-vitamin-szintünket. A mai kor emberénél ugyanis - hasonlóan a folyamatos C-vitamin-hiányban szenvedő középkori tengerészekhez - a D-vitamin fel nem ismert hiánya a legkülönbözőbb súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amelyeket aztán a nyugati orvoslás méregdrága gyógyszerekkel és beavatkozásokkal próbál - meglehetősen sikertelenül - kezelni. Vitaminhiányt azonban csak vitaminbevitellel lehet megszüntetni!
Az egészség - ahogy mondani szokás - bármennyit megér. Ehhez képest a D-vitamin filléres tétel. Ám amíg erre nem ébred rá az egészségügyi kormányzat és az orvoslás, nem tehetünk mást, mint hogy a saját kezünkbe vesszük egészségünk védelmét.
Kiss Móni - 4x15 - Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Élj te is egészségesebben és ezáltal boldogabban a “mentes” étrend következtében!
– Anyaaa, ez nem finom!
– Anyaaa, ez meg már hogy néz ki!
Valljuk be, a “mentes” étrendre való átállás nehéz. E könyv szerzőjének is az volt, aki saját betegsége okán kényszerült rá a váltásra. Évekig tartott és sok százezer forintba került, míg Kiss Móni (Mona) megalkotta az ebben a könyvben található rendkívül ízletes recepteket. A probléma az volt, hogy ezek az ételek először nem voltak finomak. Aztán amikor megtalálta a megfelelő ízeket, nem álltak össze, szétestek a kreálmányai. Sokaknak, főleg kezdőknek okoz gondot a gluténmentes kenyér, illetve a glutén- és cukormentes sütemények elkészítése. Ebben a könyvben ezekre a nehézségekre is megtalálod a választ, így még az édességeket is könnyen el tudod majd készíteni.
Ha egyszerűen csak alkalmazod Mona receptjeit, akkor nem kell keresztülmenned azon a sok nehézségen, amin ő már túl van.
Mindegy, hogy egészségügyi okokból vagy amiatt kerülöd a különböző élelmiszerallergéneket, hogy vitálisabbnak érezd magad, ebben a könyvben megtalálod azt a 60 receptet, amit Mona a legjobbnak ítélt az utóbbi évek terméséből ehhez. A könyvben egyaránt találsz ízletes reggeliket, ebédeket és vacsorákat, illetve egyszerűbb, mindennapi ételeket és kiemelt alkalmakra való ínycsiklandó finomságokat.
A fantasztikus ízek és színek téged is meg fognak győzni arról, hogy a “mentes” élet a közhiedelemmel ellentétben nem a lemondásokról, hanem a nyereségekről szól.
El sem tudod képzelni, hogy mennyi energiád lesz, ha áttérsz erre az étrendre, úgyhogy itt az ideje, hogy jobban táplálkozz, élvezd az életet és egészségesebben élj.
Kiss Móni - 4x15 - Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Élj te is egészségesebben és ezáltal boldogabban a “mentes” étrend következtében!
– Anyaaa, ez nem finom!
– Anyaaa, ez meg már hogy néz ki!
Valljuk be, a “mentes” étrendre való átállás nehéz. E könyv szerzőjének is az volt, aki saját betegsége okán kényszerült rá a váltásra. Évekig tartott és sok százezer forintba került, míg Kiss Móni (Mona) megalkotta az ebben a könyvben található rendkívül ízletes recepteket. A probléma az volt, hogy ezek az ételek először nem voltak finomak. Aztán amikor megtalálta a megfelelő ízeket, nem álltak össze, szétestek a kreálmányai. Sokaknak, főleg kezdőknek okoz gondot a gluténmentes kenyér, illetve a glutén- és cukormentes sütemények elkészítése. Ebben a könyvben ezekre a nehézségekre is megtalálod a választ, így még az édességeket is könnyen el tudod majd készíteni.
Ha egyszerűen csak alkalmazod Mona receptjeit, akkor nem kell keresztülmenned azon a sok nehézségen, amin ő már túl van.
Mindegy, hogy egészségügyi okokból vagy amiatt kerülöd a különböző élelmiszerallergéneket, hogy vitálisabbnak érezd magad, ebben a könyvben megtalálod azt a 60 receptet, amit Mona a legjobbnak ítélt az utóbbi évek terméséből ehhez. A könyvben egyaránt találsz ízletes reggeliket, ebédeket és vacsorákat, illetve egyszerűbb, mindennapi ételeket és kiemelt alkalmakra való ínycsiklandó finomságokat.
A fantasztikus ízek és színek téged is meg fognak győzni arról, hogy a “mentes” élet a közhiedelemmel ellentétben nem a lemondásokról, hanem a nyereségekről szól.
El sem tudod képzelni, hogy mennyi energiád lesz, ha áttérsz erre az étrendre, úgyhogy itt az ideje, hogy jobban táplálkozz, élvezd az életet és egészségesebben élj.
Spitzer Gyöngyi (Soma Mamagésa) - Tiszta szex
Soma Mamagésa legújabb kötetével példátlan bátorságú és őszinteségű könyvet vehet kezébe az olvasó! A Tiszta Szex című könyvében a szerző megdöbbentő merészséggel ír a szexualitásról saját tapasztalatai, saját szexuális története tükrében.
A könyv azonban nem a meghökkentés, hanem a segítés szándékával íródott! A szerző végtelen őszinteséggel ábrázolt szexuális élete ugyanakkor csupán illusztrációként szolgál mondanivalójának megértéséhez. Az őszinteség azonban nem csak az intim részletekre értendő, hanem az egész könyvet áthatja. A szerző úgy mer beszélni erről a kényes témáról, hogy közben lelkét hihetetlen mélységekig lemezteleníti, zsigeri szinten mutatja meg a maga teljes belső valóságát.
Ezek a legféltettebb titkok most minden nő - és persze férfi - számára hozzáférhetővé válnak. Hálásak lehetünk az olvasásakor, mert az őszinteség segítségével közelebb kerülünk nem csak saját szexualitásunk, de végső soron egész lényünk megértéséhez. Felszabadító és gyógyító ez a könyv, gyógyítóbb, mint bármely szexualitásról szóló ismeretterjesztő könyv, és a tanítás mellett felhőtlen szórakozást is ígér!
„Az a célom ezzel a szexről szóló, rengeteg tapasztalatra épülő könyvvel, hogy adhassak valamit ahhoz, hogy szabadabbak, boldogabbak, teljesebbek legyünk. És hogy - ha csak egy icike-picikét is - felgyorsuljon az a folyamat, amelynek jelen individualizálódó korunkban részesei vagyunk. Azaz hogy a végletekből minél hamarabb visszakerüljön a szexualitás az őt megillető, méltó helyére, ahonnan eredendően indult.”
Szendi Gábor - Paleolit táplálkozás kezdőknek
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" azoknak szól, akiknek eddig nem állt módjukban vagy nem volt idejük alaposan elmélyedni a paleolit táplálkozás rejtelmeiben. Szendi Gábor könyve arra vállalkozik, hogy röviden és lényegre törően az ő számukra is bemutassa a legfontosabb, legalapvetőbb paleo ismereteket. Hiszen rendkívül sokan vannak, akik elfoglaltságaik, rohanó életük mellett is szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy a természet rendje szerint táplálkozva megőrizhessék vagy visszanyerjék egészségüket.
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" kedvcsináló egy sorsfordító étrend bevezetéséhez és a témában való további elmélyüléshez. Megtudhatjuk, miért és hogyan okoznak a nyugati életmód által átalakított táplálkozási szokások olyan civilizációs betegségeket, amelyek a természeti népeknél ismeretlenek, hogyan okoz a túlzott szénhidrátfogyasztás szív- és érrendszeri megbetegedéseket, hogyan győzhetjük le könnyűszerrel a paleolit étrend segítségével a 2-es típusú cukorbetegséget, valamint hogy miként vezet a paleolit táplálkozás elveinek követése koplalás nélkül is gyors fogyáshoz és az egészséges testsúly folyamatos fenntartásához.
Szendi Gábor legújabb könyvében is a tőle megszokott tudományos alapossággal foglalja össze kutatásainak eredményeit, hogy megértsük ezt a forradalmian új, minden tekintetben tudományosan megalapozott, az ember evolúciójára épülő táplálkozástant.