Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Arym
4.5/5

Amikor ​első alkalommal olvastam a könyvet, nem igazán voltam elájulva tőle. Az egyetlen pozitívuma talán az volt, hogy önálló történetként nem lett köteteken át elhúzva a cselekmény. Nem sokkal utána láttam a filmet, ami szintén egy csalódás volt.
Pár hónapja aztán újra szembejött velem ez a könyv. Egyre több helyen találkoztam vele és azt vettem észre magamon, hogy ekörül járnak a gondolataim. Nem hagyott nyugodni, így elolvastam… Majd megint. Egyre több apró részletet vettem észre, ami fölött korábban átsiklott a figyelmem. Már nem tűnt olyan felszínesnek a történet, mint előzőleg gondoltam.
Wanda sem idegesített már, inkább érdekelt. Sokkal jobban bele tudtam élni magam a történetbe és hiába ismertem a végét korábbról, elszomorított és megkönnyeztem a döntését.
Kedvenc nem lett, de mindenképp újraolvasós.


hiviki
5.0/5

Emlékszem, ​mikor kijött az első Alkonyat film, utána karácsonyra megkaptam az Alkonyat és a Burok könyveket. Még téli szünetben elolvastam mind a kettőt, és a Burok sokkal jobban tetszett. Majd mielőtt kijött a film elolvastam újra, sőt barátnőimnek ajánlgattam, hogy milyen jó, alig vártam a filmet, ami olyan szinten csalódás lett, hogy azóta inkább elfeledkeztem róla.
Szerettem volna angolul is újraolvasni, és most is imádtam annyira, ha nem jobban, mint elsőre. Együtt örültem, szomorkodtam, sírtam a szereplőkkel. Wanda, Ian, Mel, Jamie és Jared nagy kedvenceim voltak végig. De főleg Wanda és Ian kapcsolatát szerettem.
Alapvetően a világ felépítése is tetszett, a történet is. De főleg a karakterfejlődések, és a kapcsolatok vitték előre a könyvet.
Valószínűleg angolul is újraolvasós lesz.


kkata76
5.0/5

Izgalmas, ​érdekes könyv volt. Nem olyan innovatív, mint az Alkonyat (igen, szerintem az egy jól megírt könyvsorozat tele önmagára és a benne fellelhető műfajokra való utalásokkal), de ebben a műfajban (romantikus YA Sci-fi??) jó volt. Kicsit emlékeztetett cselekményében az _Alkonyat_ra (ill. inkább a szereplők kapcsolatrendszerében – szerelmi háromszög, ami mégsem, de mégis az; aki szeretné ezt megérteni, olvassa el a regényt), de mégis más volt. Hozott sok újdonságot, végig fönntartotta az érdeklődésemet, egyszer sem ült le.
Földönkívülis megszállós romantikus, aki szereti az ilyet, annak tetszeni fog.


Ailey
5.0/5

Élmény ​volt angolul. Bár nekem angolul majdnem minden az. De ez még több volt.


Krenai
5.0/5

Bár ​már magyarul többször is olvastam, angolul mégis más volt, sőt azt kell mondanom, mintha angolul még jobban élveztem volna, pontosabban leírva, máshogy élveztem. Itt közelebb éreztem magamhoz a szereplőket, különösen Wanda-t. Magyarul pedig imádom a fordítást, sok mindent sokkal szebben fejezett ki, mint itt az írónő.
Őszintén szólva nem nagyon tudom leírni, hogy mit is gondolok erről a könyvről, nem tudok normális értékelést írni, egyszerűen túlságosan szeretem már. Annyiszor olvastam már, látom a hibáit, de olyan könnyen szemet tudok rajtuk hunyni..egyszerűen ez az egyik kedvenc könyvem :)


Az ​az egy bajom van ezzel az írónővel, hogy 200 oldalnyi eseményt 600 oldalon ír le, és ezt már más könyvénél is megfigyeltem, az eredeti ötleteket lerontja, hogy iszonyatosan vontatott mindegyik.


Saleszter24
5.0/5

Kicsit ​féltem, hogy így angolul nehéz elolvasni, de végül belevágtam, mert magyarul nagyon tetszett – még kedvencnek is mondanám -, és azt olvastam, hogy van több kisebb eltérés is a fordításban. Nem volt annyira nehéz a nyelvezete, bár nyilván sokat számított, hogy olvastam már magyarul. Amúgy a történet így másodjára is magával ragadott. Csak azt sajnálom, hogy nincs folytatása. #Magamban úgyis továbbgondolom a történteket.#


LiiL
4.0/5

Tényleg ​előfordulnak fordítási hibák a magyar verzióban, ezért is szeretem jobban az angolt. Volt a regényben egy masszív 100 oldal amin át kellett jutnom hogy élvezhető legyen. Az eleje lapos szerintem.De aztán lassan beindul, és a végére nagyon megszerettem. Sajnálom hogy Stephenie Meyer megmaradt az ígérgetés szintjén mind a Host további részei mind a Twilight – Midnigh Sun esetében. Kíváncsi lennék a folytatásra, lévén alig kapirgálta meg az első könyvben a maga által megteremtett világot. Maga a könyv vége is egy Cliffhanger, úgyhogy nem ártana tovább írni…


Jó ​könyv volt, és ez egy érdekes téma!
Amire többen panaszkodnak a Meyer-könyveknél, hogy nyújtja mint a rétestésztát erre is érvényes, és nekem ez a sok önfeláldozás már tömény cukormassza volt – azért mégis élveztem az olvasást és azt is hogy angolul tehettem.
A film meg sem közelíti a könyvet – mint az lenni szokott általában. :)


Mágus
5.0/5

Hát ​nálam nagyon nehezen indult és ezt most eléggé szégyellem… – de aztán nagyon megszerettem.
Lehet hogy Mel tiltakozását éreztem olyan erővel ami nem hagyta elfogadni sem a helyzetet, sem a történetet…
Aztán megtört a jég: Wanda ideális lénye (szándékosan nem “emberi” jelzővel illettem) és eszméje magával ragadott, s a végén már én magamnak, a jelen világunknak is szívből kívántam, kívánok egy saját “vándort”, aki újra és újra rávilágít az Élet alapvető értékeire, elveire, szépségére.
Nemcsak szavakkal, hanem tetteivel is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

15.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók