Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Sokkal ​inkább szól ez az írás az alkoholizmusról és New York sötét oldaláról (úgy általában), mint egy klasszikus értelemben vett bűnügyi történetről. A bűntény csak az a keret, amire egy ember hanyatlásának (és remélhető felemelkedésének kezdetének), illetve a nyolcvanas évek elképesző New York-i bűnözési életének képét ráfestik.
A bűntény feltárása csak egy óvatos kisérő, nem maga a fővonal, és a végén a lezárás olyan, mint ha a 24 című sorozatból csak az első és az utolsó részt néznéd meg. Az elkövetőt elkapják, de a miért és a hogyan felettébb nehézkesen összerakható.
Ha esetleg van a környezetedben olyan, aki többet iszik a normálisnál (Na, ezt határolja be valaki helyesen!), akkor ebből a könyvből sokkal többet megtudhatsz arról, mit él át minden nap, mintha vele beszélnél. Nem ok nélkül van benne az AA magyarországi elérhetősége minden kötet végén.
Kriminek gyengébb, mint átlagos, de Scudder nyomorával összefésülve már érdekfeszítő. Nekem az volt.


Dün
4.5/5

Ez ​tűnt eddig a legsötétebbnek a Scudder-sorozatból, de valamiért ez tetszett eddig a legjobban. Scudder is ebben látszott a legemberibbnek, az alkohollal való küzdelmével, meg mindenféle gondolatával. Maga a bűnügy, vagy inkább a megoldása, kissé nyakatekert volt, de ezt már kezdem megszokni Blocktól, egyre könnyebb elintézni egy szimpla szemöldökemelintéssel.


nyirog
4.0/5

Az ​már megszokható, hogy a Scudder könyvek igencsak komor és sötét hangulatúak. De ez még a szokásosnál is komorabb. Scudder küzdelme az alkohollal most ért el egy olyan pontot, aminél lejjebb már nem mehet, szinte biztos vagyok benne, hogy innentől kezdve javulni fog az állapota.
Ja és mellesleg volt egy krimiszál is a történetben, de abszolút a háttérben maradt, egyáltalán nem az volt a fontos.


Espresso
5.0/5

“Mindig ​csak egy nap.” Meg kell köszönnöm Block-nak, éppen próbálok leszokni a dohányzásról… Bár valószínű, hogy Matt-nek nehezebb dolga van…


Hát, ​hát, hát… Amennyire szeretem Bernie Rhodenbarr kalandjait, Matt Scudder küzdelme az alkohollal, időnként némi nyomozással elegyítve annyira nem izgatott. A végkifejlet is milyen már, ember rá nem jönne magától, hogy ott van a kutya elásva, ahol Block bácsi kiásta. És ha akkoriban lett volna a szereplőknek mobilja, a könyv legalább negyedével rövidebb lenne: oldalanként csak 2x hagytak egymásnak üzenetet vagy ellenőrizték, hogy kereste-e őket valaki. Jaj.


Miestas
5.0/5

A ​legjobb a Matthew Scudder sorozatból.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

8.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók