Ajax-loader

Judas ​Coyne-nak volt egy spéci gyűjteménye: egy régi akasztófakötél… egy boszorkány beismerő vallomása… egy mexikói halálpornó-video… Számtalan rajongója éppúgy ismerte a korosodó death-metal rocksztár hátborzongató ízlését, mint hírhedett ifjúkori ballépéseit. Ám a legrémületesebb, legvalószínűtlenebb darabra éppen most tesz szert, jóformán a szemünk előtt – egy internetes árverésen olyasmit kínálnak, aminek képtelenség ellenállni:

Árverésre bocsátom nevelőapám kísértetét…

Egy szó, mint száz: Jude ezer dollár fejében büszke tulajdonosa lesz egy halott ember öltönyének, melyben állítólag egy nyughatatlan szellem kísért. Jude-nak persze semmi oka félni ettől. Kísérti őt sok minden a múltból is – anya- és gyermekverő apa, kíméletlenül eldobott szeretők, elárult, cserbenhagyott muzsikustársak. Eggyel több mit számít?

Csakhogy amit a UPS egy szív alakú fekete dobozban leszállít neki, az nem közönséges, képzeletbeli szellem. Az a legvéresebb valóság.
Egyik pillanatról a másikra a legváltozatosabb helyeken kezd felbukkanni az öltöny korábbi tulajdonosa: a folyosón… a hálószobaajtó mögött… Jude imádott Mustangjának hátsó ülésén.. az ablakon túl… a tévékészülék képernyőjén… Mintha várna valamire (vagy valakire) – és egyik csontos keze egy láncon függő, fényes borotvát himbál…
A novelláiért több irodalmi díjjal is kitüntetett szerző első regénye a horror és a dark fantasy legújabb csillagának igen ígéretes karrierjét vetíti előre.

Értékelések
5.0/5 - 2 értékelés alapján

Apja méltó örököse. Félelmetes történet.


Nos, ha S. King a horror koronázatlan királya, akkor J. Hill máris elnyerte a hercegi címet. Már az első pár oldalon lenyűgözött és fellelkesített, mert – ahogy egyik értékelő már írta korábban – King kezdeti éveire emlékeztetett stílusával. Ha történetesen nem a fia lenne, ez akkor is így lenne. Sodró lendületű, feszes tempójú történet, egy „rém-road-movie” meglepetésekkel és csavarokkal, nincs üresjárat, nincs felesleges sallang, halad – mit halad, rohan – előre a sztori a végkifejlet felé. Egyszerűen letehetetlen volt, az a „csak még egy fejezetet!” érzés, és most, hogy végére értem Hill (általam) első könyvének, már alig várom, hogy megkaparintsam a többit. Biztos vagyok benne, már így az első olvasás után is, hogy – ahogy apja történetei – ezek is megfilmesítésre kerülnek előbb-utóbb. Remélem, egy sorát sem fogják kihagyni..!
Imádtam a főhős figuráját, a (szellem)kutyákat, Georgiát, a bárhol és bármikor felbukkanó kísérteteket, egyszerűen minden ott és akkor volt benne, ahol és amikor kellett. Mintha Hill tanulmányozta volna apja munkásságát és kivonatolta volna a lényeget vagy talán csak a génekben van a tehetség..? Mindegy is, a családi örökség szerencsére nem tűnt el nyom nélkül.
Mr. King! Trónkövetelő érkezett…….

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/ertekelesek/2178793


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

36.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók