Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


lzoltán
4.5/5

Szépségesen ​magával ragadó _élet_vándor regény, amelyben a szűkebb világnyi tájat borító lepedőn szapora öltések bontakoztatják ki azt az egyszerű paraszti babonából táplálkozó varázslatot, karöltve a testek és lelkek lüktető összefonódásával, és a nyomukban lépkedő, néha-néha meg-megelőző tragédiát, amelyek révén részesei lehetünk a katalán forrongás ideje alatti sorskeresésnek, ahol is, „mindenkinek” jut egy rekesznyi fiók a múlt állandóan öröklődő ládikójából; és ez áldás-e vagy csapás? nem kérdéses, ez áldás, és egyben csapás.


Miamona
5.0/5

Olyan ​erős atmoszférát teremt a könyv, amibe egy pillanat műve beleveszni, és hosszú-hosszú órák eredménye kilábalni. A szereplők egytől egyig hús-vér, kerek, lüktető szívű (és ágyékú) emberek, akik akár a saját dédanyáink rokonai, ismerősei is lehetnek. Semmiben nem különbözik nagyanyáink ködös meséitől.
A sorsok, életek, szerelmek pedig úgy vannak összefércelve és rajtunk áll, hogyan varrjuk tovább. A tű megszúr és vérünk eggyé válik az anyaggal. De haladnunk kell, mielőtt a repedésekben rejlő feketeség mindent elönt.
Maradandó nyomot hagyott bennem. Amit szívből (és minden zsigerből) köszönök!

Picit bővebben: http://miamonakonyveldeje.blogspot.hu/2012/11/carole-martinez-osszevarrt-szivek.html


icu79
4.0/5

Először ​borzasztóan megkínlódtam vele, már-már ott voltam, hogy félbehagyom, de aztán adtam neki még egy esélyt. Két dolog szólt mellette: az egyik, hogy fontos szerepet játszott a varrás és a hímzés a főszereplő életében, valamint, hogy ez tulajdonképpen egy családregény. Mindkét terület érdekel. Viszont számomra nagyon nehezen emészthető volt José viselkedése a baromfiudvarban, kb. annál a résznél készültem feladni. Aztán a vándorlás megkezdésével a történet is el kezdett szépen haladni előre. Nem lett kedvenc, de egy pozitív következménye mégis lett az elolvasásának: újra elkezdtem intenzívebben hímezni. :)


geszti
5.0/5

Sajnálom, ​hogy véget ért… Jártam volna még az utat Frasquita-val és gyermekeivel.

Pont annyi boszorkányság, és mágia van ebben a regényben, amit még be tudok fogadni.
Gyönyörűen megírt családtörténet, varázslattal fűszerezve. Magával ragadott a hangulat, teljesen beszippantott a történet. Mintha egy-egy mesét olvastam volna, egy-egy gyöngyszemet, ami szép lassan egy lánccá kapcsolódik össze.


bjagica
5.0/5

Hátborzongatóan ​gyönyörű… Mennyi különös történet, mennyi mese, micsoda atmoszféra, micsoda anya, micsoda gyerekek, micsoda sorsok?!!! Remekmű.


F_Orsolya
5.0/5

aztamindenit


Odilia
4.5/5

Nekem ​nagyon tetszett, mind a történet, mind a stílus, ahogy íródott. Fülszöveg alapján mást vártam. {ha nem lett volna a tyúkudvaros rész, akkor 5 csillag lenne}}
Akinek tetszett a Virágog vére, annak szerintem ez is fog :-)))


Kkatja
5.0/5

Valóban ​varázslatos történet, finoman kihímzett és szeretettel összeöltögetett életképek játékos szövedéke egy különleges asszony életéről, szerelmeiről, gyermekei szemén, érzékein keresztül elmesélve. Magával ragadott és nem engedett az utolsó oldalig, velük örültem és szenvedtem, mindannyian különlegesek voltak a maguk nemében. Sok ilyen ember kellene erre a golyóbisra, aki így tudja és érti a kapott feladatát, hiszem, hogy akkor más lehetne ez a világ is! :) Köszi az ajánlást @Morpheus édesem, és a kölcsönadást kedves @bazsalikom! :)


Morpheus
5.0/5

Tényleg ​a Száz év magány hangulatát éreztem végig, és mivel az az egyik kedvenc könyvem, világos, hogy sokra értékelem ezt is.
Gyorsan olvasok egyébként is, de ez meghökkentően olvastatta magát, kevesebb, mint hat óra alatt a végére jutottam a 480 oldalnak, és egy betűje sem untatott. Pedig nem szeretek / tudok se varrni, se hímezni, és a divat sem érdekel.


csilla0923
5.0/5

Egyszerűen ​gyönyörű könyv. Imádtam benne, hogy sokban hasonlít Márquez stílusára.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók