Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


csillabella
4.5/5

Csipkerózsika ​történet, modern köntösben. Eleinte a két főszereplő nem volt túl szimpatikus, de ahogy haladunk a történettel és jobban megismerjük őket, onnantól már kibéküldtem velük. Tetszik, ahogy Talia Amerikába utazik és rácsodálkozik mindenre és próbálja felvenni a 21. század ritmusát. A könyv végén levő feszkót én lehet kevésbé fantasysan jobban szerettem volna, de erről függetlenül kellemes olvasmány volt.

https://kesztenye.blog.hu/2019/09/14/alex_flinn-_a_kiss_in_time_csok_pont_jokor


Nieve
2.5/5

…Én ​kis naiv azt hittem, csak a magyar fordítás gyatrasága miatt vagyok képtelen haladni ezzel a könyvvel, ezért belevágtam angolul is. Rájöttem, ilyen alapanyagból nem lehet egy könyvet “jobbá fordítani”. [spoiler] Az epres Nesquik minden nyelven epres Nesquik: https://moly.hu/karcok/760155 [/spoiler]
Szóval csalódtam. Szeretem a meséket és kíváncsian vártam, vajon milyen lehetnek ezek a ma divatos újradolgozások. Maleficent a moziban elrabolta a szívem, #nem életem legjobb filmje, de elvarázsolt# ezután kíváncsian vettem kézbe ezt a másik Csipkerózsika-koncepciót. Tetszett, hogy az eredeti #igencsak profán# meséből vette át az írónő a Talia nevet, azt hittem, közel is fog maradni az eredeti változathoz, de… Hát csalódtam.
A szereplők elkényeztetett papírmasék egytől egyig. Itt kezdődött a baj. Mindenki ellenszenves volt vagy hidegen hagyott. Talia egy naiv kiskirálynő, ugyan fejlődik a személyisége valamennyit, de igazából egy önző kislány marad végig. Jack meg elásta magát nálam azzal, hogy múzeumellenes. #Meg azzal, hogy igazából mindenellenes.# Nincsenek céljai, igazából ez a [spoiler] kertészet [/spoiler] is elég ad hoc jellegű volt, attól, hogy kiskoromban levágtam egy Barbie haját és boldog voltam, még nem lesz a fodrász az álomhivatásom. Azt hittem, csak a magyar fordításban jelentett annyit a 300 év különbség a szereplők közt, hogy a lány affektálva beszélt, de neeem, az eredetiben sem volt semmi különösebb eltérés, egyik nyelvi szinten sem, csak pár szót nem ismert a lányka. Igazán hihető és jól kidolgozott ötlet. És a vége tette fel az i-re a pontot. [spoiler] A szülők hirtelen elhisznek egy tök lehetetlen mesét, kiderül, hogy mindvégig odafigyeltek a gyerekre, csak úgy szórják a pénzt, hogy random lányokat keressenek Európában… és ami kiverte a biztosítékot: Malvolia egy pillanat alatt megenyhül, és Jeopardyt játszik Jackkel a királylány életéért :D ezmegmiez. [/spoiler]
Boldogan éltek míg meg nem haltak, de a vége akkor is baromság. Mármint. Komolyan. Lehet, csak én nem voltam jó hangulatban ehhez.


Elkényeztetett ​királykisasszonyka, ostobácska amerikai fiú, végtelenül gagyi történetecske, és Alex Flinn még örülhet, hogy ilyen finoman fogalmaztam.
A sztori unalmas, se humor, se tűz, se érdekes szereplők nincsenek benne. Altatónak se lett jó, mert ahhoz, hogy az ember elaludjon rajta, túlságosan bicskanyitogató és idegesítő.
Meg sem tudom indokolni, miért utáltam a leginkább. Talia miatt? A király miatt? Azért mert SEMMI különbséget nem éreztem Talia és Jack között, pedig 300 évet ugrottunk az időben, és kellett volna? Tényleg fogalmam sincs. A 87. oldalon örömmel döftem volna az ujjamba egy orsóval én magam is, csak hogy végre vége legyen.


vikiniki2
5.0/5

A ​kritikák alapján nem számítottam egy különösebben jó könyvre. Ezért is volt meglepő, hogy mennyire tetszett. A Beastly után nem gondoltam volna, hogy az írónő tartani tudja a színvonalat, mégis sikerült neki. Vicces, aranyos és letehetetlen könyv. Az elején Taliát, a főhősnőnket nagyon nem találtam szimpatikusnak, meg tudtam őt érteni, de ettől még nem lett a kedvencem. Később a történet folyamán jobban megismerjük őt illetve változik is, és ennek köszönhetően előlépett az egyik kedvenc karakteremmé. A korszakok közötti különbségeket, pedig nagyon jól ragadta meg az író, ma már a legtöbbeknek eszébe sem jutnának olyan dolgok, mint amik kb. 300 évvel ezelőtt tényleg fontosak voltak (gondolok itt az étel elpazarlására). A másik amin jót nevetem, de el is gondolkodtatott, az a szépség fogalmának változása. Összegezve ez egy felettébb szórakoztató, aranyos történet, tele vicces és kalandos részekkel.


Arianrhod
4.0/5

Jó ​példa ez a történet arra, hogy egy amerikai bármilyen körülmények között képes megtalálni az üzletet, még a tündérmesében is. Bár azt hiszem, ma már a világ minden részén így gondolkodnak az emberek. Őszintén szólva a Csipkerózsika-mese soha nem tartozott a kedvenceim közé, mert gyerekként nem értettem, miért ilyen buta a hercegnő, és hogy a hercegnek miért nem kell valamilyen nehéz próbát kiállnia azon kívül, hogy a jó időben és a jó helyen – minden erkölcsi megfontolás híján – éberré csókol egy vadidegen, kiszolgáltatott helyzetben lévő leányzatot. Ez a modern átirat megoldotta a problémát, itt volt próbatétel, még sárkány is, ami a népmeséből ugyan hiányzott, de a régebbi mítosznak még része volt szintén. Mindenesetre azon azért elgondolkodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki úgy véli, a tündérmesék kitalált lényei emberibbek, mint mi jelenkori emberek. Az írónő most ezzel a regényével megnyugtatott ebben a hitemben.


Már ​a Szépség és a szörnyeteg átírása is nagyon tetszett, de ez valami fantasztikus volt. Érdekes volt, hogy a régi rajzfilmben Csipkerózsika egy szerény, kedves lány volt végig, míg itt Talia jellemváltozáson ment keresztül. Nagyon érdekesnek találtam azt is, hogy egy középkorban élő hercegnő, hogy volt képes beilleszkedni a 21. századba :) A próbák is nagyon ötletesek voltak. A legjobban az írótól az tetszett amikor a Naruto sorozatot írta be a Cartoon Network-re mert az a kedvenc animém :)


Adrikaaa
5.0/5

Alex ​Flynn Szörnyszívűje is nagyon tetszett, így mikor megtudtam, hogy új könyve jelenik meg tudtam, hogy el kell olvasnom. Nem is bántam meg! Faltam az oldalakat! Izgatottan vártam, hogy vajon hogyan is dúsítja fel a már kis korunkban ismert Csipkerózsika történetét. Pörgős, vicces, magával ragadó. Tetszett! 5/5 :)


island
4.5/5

Remek, ​vicces, aranyos.
Csipkerózsika 300 év után a 21.sz.ban ébred egy amerikai tini csókjától :D
Angolul külön élmény, mert a lánynak meg kell magyarázni ezt-azt, szóval szótárazás megoldva ;)


dorkabuba
2.5/5

Ez ​a könyv egy középszerű Csipkerózsika-újramondás, aminek a végeredménye majdnem a Bűbáj (a film). Az írói stílus felejthető, a cselekmény nem annyira izgalmas, a karakterek sablonosak – de hát gyakorlatilag egy meséről beszélünk, úgyhogy ez kevéssé meglepő.
___Az első 30-40 oldal kifejezetten idegesített, majdnem félbehagytam az egészet. Kár lett volna, mert annyira azért nem volt rossz a folytatás. A szereplőink életkorát a 15 és 17 helyett kicsit feljebb toltam volna. Értem, hogy így lehet ifjúsági (YA) kategóriában, de egyébként meg a gondolkodásuk inkább fiatal húszasokra volt jellemző. Mindazzal együtt, hogy persze a srác utálja a múzeumokat, a lány meg egy elkényeztetett kis liba alapvetően, még mindig nagyon érett megszólalásaik voltak. Az meg megint egy másik kérdés, hogy emiatt nem annyira hitelesek…vagy hogy mondjam, életszerűk. De ez még mindig egy mese. És még pár jó poént is sikerült beletenni.
___Talán azért ilyen megosztó a könyv, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mit várunk tőle. Márpedig egy újra-feldolgozást mindig sok előzetes elvárás övez. És abszolút skálán tényleg csak középszerű a könyv, így a legtöbbnek szinte biztos, hogy nem tud megfelelni.


kovkira
4.0/5

A ​Beastly és ez is nagyon tetszett. Eszembe juttatta a tündérmeséket, amiket régen olvastam. A tündérmesék modern változatát is nagyon szeretem, mert van bennük valami különleges, varázslatos.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók