Az olasz konyha olyan változatos, mint Itália vidéke – vallja a szerző, akire igaz, hogy úton-útfélen az evésen jár az esze. Fort bölcs megfigyelései és érzéki leírásai nem hagyományos útikönyvbe illőek. Kerüli a kliséket, újszerűen mutatja be az olasz vidéket és gasztrokultúrát, sőt a számunkra kevésbé ismert tájegységek elfeledett ízeit lopja vissza az asztalunkra, igazi kuriózumokkal ajándékozva meg olvasóit. Utazásunkat az olasz csizma orrán fekvő festői Calabria vidékén kezdjük, majd Nápoly felé vesszük utunk, és az Adria partjainál dübörgünk végig Vespánkon, Anconát, Ferrarát és Cremonát érintve egészen az északolasz Torinóig. A nagy út során ínycsiklandó pastákat, speciális húsételeket, a tenger gyümölcseinek legjavát és süteményfantáziákat kóstolgathatunk, sőt a szerző jóvoltából még a receptek is bekerülhetnek az otthoni gyűjteménybe. Kaland és kóstoló, ez az Enni való Itália titka, és mialatt lelki szemeink előtt megelevenednek Itália délceg tájai, Matthew Fort regényes receptkönyve minket is megfőz.
Kapcsolódó könyvek
Joanne Harris - Fran Warde - A francia konyha
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
Anthony Capella - A jégkirálynő
A Napkirály fényűző udvarában különös terv készül. XIV. Lajos mind nagyobb hatalomra vágyik, az angolokat szeretné szövetségesének. A cél érdekében semmitől nem riad vissza. A hagyományos diplomáciai eszközökön túl, beveti két "titkos fegyverét": Carlot, a jégdesszerek mesterét és Louis de Keroulle kisasszonyt, az ellenállhatatlan kurtizánt. Mindketten pontosan tudják, mi a feladatuk II. Károly udvarában...
De mindezeken túl, mi köze lehet majd egymáshoz az első fagylaltkészítő mesternek és a híres szépségnek? És az hogyan lehetséges, hogy az olaszok nevéhez fűződő fagylalt először Angliában bukkan fel?
Anthony Capella újabb történelmi regénye, az írótól már megszokott szellemességgel, mesterien és szórakoztatóan fűzi össze a 17. század történelmi eseményeit a romantikus kalandokkal. Miközben szemünk előtt alakul át Európa történelme azt is megtudhatjuk: hogyan is kezdődött a jeges édesség utáni olthatatlan vágyunk...
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Stahl Judit - Végre otthon!
Stahl Judit szakácskönyve azoknak szól, akik számára az étel az élet fontos része. Olyanoknak, akik szeretik megvendégelni barátaikat, szívesen állnak oda a tűzhely mellé a vasárnapi ebéd kedvéért, akik nem félnek kipróbálni egy-egy újszerű receptet, ugyanakkor imádják a jó kis csülkös bablevest is. A kötet négy fejezetében baráti vacsorák, családi ebédek, ünnepi menüsorok szerepelnek, és külön fejezetet kapnak az édességek. A színes, rengeteg fotóval illusztrált könyvből megtudjuk, milyen ételekkel várja Judit a karácsonyt, milyen az igazi New York-i sajttorta vagy narancsos kacsamell, hogyan lehet 10 perc alatt eperfagylaltot készíteni, és azt is, hogy készül Friderikusz Sándor kedvenc sztrapacskája. A kötet receptjeit idén is amatőrök tesztelték, így azok minden esetben működnek, a könyv pedig praktikus recept-keresővel egészül ki.
Joanne Fluke - Egzotikus csók és gyilkosság
Bridget Jones és az "Állítsátok meg Terézanyut!" Kéki Katája után itt a legújabb szingli hősnő, a Miss Marple féle leleményességgel nyomozó süteménybolt-tulajdonos, Hannah Swensen.
Az álmos amerikai kisváros, Lake Eden életét egy nap gyilkosság rázza fel.
A helyi ex-futballsztárt és ügyeletes álompasit, a tejtermék fuvarozással foglalkozó Ron LaSalle-t saját furgonjában szíven lövik. Hannah talál rá a halott férfira, kezében egy Egzotikus csókkal. A vöröshajú cukrásznő, miközben újabb és újabb sütemény-kreációkkal lepi meg kávézója vendégeit, agyafúrt logikával bogozza ki a bűneset szálait. Újabb rejtélyes gyilkosság, fordulatos bűnügyi történet, a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, szerelem és ínycsiklandó sütemények a hozzávalói a klasszikus krimi receptjének.
És még valami:
A történetben fontos szerepet játszó sütemények kiváló receptjei is megtalálhatóak az aktuális fejezetek végén.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Nigella Lawson - Nigella falatozója
Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.
Anthony Capella - A kávék költője
London, 1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit.
Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és - az események alakulása folytán - tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel.
Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a "Szerelem étke" 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A "Kávék költője" elsöprő, érzéki, két évtizeden és három kontinensen át kanyargó szerelmi történet, egzotikus és feledhetetlen érzékek lakomája. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.
Julie Powell - Julie & Julia
Julie egy rosszkedvű délután rátalált anyja konyhájában egy régi francia szakácskönyvre. Kíváncsiságból elkészítette élete első krumplilevesét. Szárnyakat kapott, és esténként lelkesen főzött albérletének lepukkant konyhájában. Hatalmas krumpli- és vajhegyeken rágta magát, és rendíthetetlenül botorkált a póréhagymával kikövezett úton. A Julie &Julia humoros történetek sora egy végigfőzött évről és egy harminc alatti amerikai lányról, Julieról. A könyvből film készül Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével.
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Joanne Fluke - Áfonyás muffin és gyilkosság
Végy egy téli álmában szendergő kisvárost, pezsdítsd fel egy Téli karnevállal, amelynek díszvendége az egyik legismertebb televíziós főzőműsor sztárja, bolondítsd meg az egészet a város első polgármesterének kísértetével és máris készen áll minden Hannah Swensen újabb esetéhez.
A szingli cukrásznő ismét kénytelen nyomozni, hiszen Connie Mac, a szár konyhatündér éppen az ő cukrászdájának a kamrájában kap a fejére halálos ütést egy baseballütővel. Ráadásul a fő gyanúsított: húgának egyik legjobb barátnője, akiről elképzelni sem lehet, hogy ilyet tegyen. S miután a Téli karnevál lékhorgász-versenyén a következő hulla is felbukkan a fagyos vízből, Hannah és húga immár mindent bevet a valódi gyilkos horogra akasztásáért.
És míg a vörös hajú nyomozónő kegyeiért Norman és Mike immár három kötet óta verseng, feltűnik az első szerelem, Greg is a városban, megnehezítve ezzel Hannah amúgy sem egyszerű magánéletét.
A sok fordulat és izgalom között már-már alig jut idő a sütésre, de Hannah üzlettársa, Lisa gondoskodik arról, hogy a karnevál süteményellátása nehogy veszélybe kerüljön. Így az olvasó is megismerkedhet újabb 7 nagyszerű édesség elkészítésének titkaival.
Kay Halsey - Egy falat… Franciaország
Ebben a pompás, színes képekkel teli kötetben számos finomabbnál finomabb étel leírását találhatjuk. Csak néhány különlegesség, amelyről részletesen olvashatunk: sonkás-gombás-sajtos palacsinta, vörösborban buggyantott körte, párolt endívia, cukkiniszuflé, vizitormaleves, kecskesajtsaláta, citromtorta, bableves pestóval stb.
Jane Johnson - A szultán asszonya
1677-et írunk. A két szolgálóleányával London felé, jövendőbelijéhez tartó szőke és kék szemű angol lány, Alice hajóját kalózok támadják meg. A kalózok a szép szüzet a szultánnak szánják, s nagy haszonnal el is adják a meknesi háremébe. A Versailles-i kastélyt felülmúlni vágyó, nagy lendülettel épülő meknesi szultáni palota legtöbb lakójának sorsát és mindennapjait a szultán kegyetlensége, és első felesége, Zidana intrikái határozzák meg.
Egy nap Nus-Nus, a szultán írnoka, egy szudáni fekete törzsfőnök elrabolt fia a méregkeverőnél hagyja a Zidana által rendelt szerek listáját, és amikor visszatér a boltba, a kereskedőt holtan találja. A hirtelen megjelenő katonák az írnokot fogják le.
Alice-hez hasonlóan, Nus-Nusra is szörnyű sors vár. Szorult helyzetükben egymásnál keresnek támogatást és menedéket, végül együtt szőnek terveket a hárem és a palota elhagyására, s a fekete fiú és a fehér angol lány egymásba szeretnek.
Vajon sikerül elkerülniük balsorsukat és megmenekülni a biztos halálból? Milyen élet vár rájuk a fehér Európában?
Joanne Fluke - Pikáns meglepetés és gyilkosság
Lake Edenben a hangulat tetőfokára hág, hiszen Hannah egyik udvarlója, Norman elkezdi felépíteni álmaik házát, amelyet együtt terveztek - pusztán egy versenyre benevezve -, ám ez a gesztus anyjának egy lánykéréssel felér. Közben Mike, a seriff engdékennyé válik, s amikor kiderül, hogy a Norman által megvásárolt romos ház egy hullát rejt, nemhogy eltiltja a szingli cukrásznőt a nyomozástól, hanem egyenesen megengedi neki.
Így aztán mindenki azért drukkol, hogy Hannah nyomozása sikeresebb legyen, és előbb hozzon eredményt, mint a rendőröké.
A nyomozási versenyfutás pedig a legnagyobb amerikai ünnep, a július negyediki Függetlenség Napja rendezvényei és díszletei között zajlik. Nemzeti színű sütemények, fúvószenekar, felvonulási kocsik, tűzijáték - és a kacér Rhonda Scharf rejtélyes halála egy romos ház pincéjében...
Jamie Oliver - Olasz kaják
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át neked. Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse - és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne. Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál egyaránt érvényesül. A remek fotóival hamisítatlan olasz légkört árasztó szakácskönyv az ízek, az élet élvezetéről szól. És mindehhez még csak Olaszországba sem kell utazni, mert Jamie receptjeivel ezt te itthon is megteremtheted!
Jamie Oliver - A pucér szakács visszatér
Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti szenvedélyével. A pucér szakács viszatér - Jamie immár a harmadik magyarul megjelent szakácskönyve - külön fejezetet szentel a könnyen összeüthető, ízletes reggeliknek, a rágcsálnivalóknak, az egyszerű, de laktató salátáknak, valamint a nagyszabású sülteknek, halételeknek. És a desszertről sem feledkezik meg!
"Az egész könyv az otthoni főzésről szól, semmi köze az éttermi bűvészkedéshez. Rengeteg új ötletet, hozzáférhető alapanyagokat, vagyis maximális ízeket és minimális erőfeszítést kínálok. Mindenkiben bátorítani szeretném az ösztönös, magabiztos ételkészítést. Csak változtass, kövess el hibákat, tedd gusztusossá!" Jamie Oliver
Stahl Judit - Enni jó!
Kedvenc receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre
Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet.
Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Joanne Fluke - Csokis tündértorta és gyilkosság
A sütis krimi sorozat legújabb, 5. kötetében a szingli cukrásznő, Hannah Swensen napjai gyilkosság nélkül sem telnek unalmasan mostanában. Mert miközben finomabbnál finomabb süteményeket készít a Süti Édenben, szerkeszti a Lake Eden-i szakácskönyvet, főzőtanfolyamot vezet, pátyolgatja húgát, Andreát, akinek napokon belül megszületik második gyermeke. Ráadásul Lake Edenben mindenki izgatottan készül a seriff-választásra. A versengésben pedig Bill, Hannah sógora a híresen szigorú Grant seriff ellenfele. De természetesen a Süti Éden tulajdonosnője nem tudja távol tartani magát a minnesotai kisváros legújabb bűntényétől, amikor is Grant seriffet egy este holtan találják. Hiszen ki más fedezné fel a vaskalapos rendőrfőnök hulláját, ha nem éppen a szingli cukrásznő? És ki más lehetne az első számú gyanúsított, mint Bill?
Hannah-nak most mindennél fontosabb, hogy tisztázza sógorát és kiderítse, ki a tettes valójában. A Tündértorta rejtélye is tartogat további izgalmakat és nem csak azért, mert a történet során végig a receptjéből hiányzó titkos hozzávalót nyomozza Hannah és segítője Lisa…
Kay Scarlett - Egy falat... Olaszország
Itáliának nemcsak a történelme, építészete, kultúrája, hanem a konyhaművészete is évezredes múltra tekint vissza. Az olasz gasztronómia a Római Birodalom terjeszkedésével egy időben indult el a fejlődés útján, melynek eredményeként ma a sokszínűség, az ízgazdagság és a méltán megérdemelt világhír jellemzi az itáliai konyha remekeit. Ez a gyönyörű ország nem csupán a "pasta" és a "pizza" hazája. Az umbriai szarvasgombás olívapástétom, a norciai vaddisznóból készült kolbászfélék, az aricciai "porchetta", a csontok nélkül, kemencében, egészben sült malac, csupán néhány példa az olasz specialitások széles választékából. Valójában az "olasz konyha" nem létezik, hiszen tartományonként, és ezen belül nagyvárosonként is egyedi, összetéveszthetetlen ízek és receptek jellemzik az országot. Jómagam, a római magyar nagykövetség szakácsaként kilenc éven át ismerkedhettem az olasz konyhaművészettel, és élvezhettem Itália ellenállhatatlan ízeit. Az Egy falat...Olaszország című könyv finom esszenciája az olasz konyhának, és egyaránt szól azoknak, akik - akárcsak én - már hosszú évek óta az olasz konyha szerelmesei, de azoknak is, akik csak ezután kötnek életre szóló barátságot Itália ízeivel.
Joanne Fluke - Karácsonyi habcsók és gyilkosság
A puding próbája az evés. A minnesotai kisváros, Lake Eden apraja, nagyja végső tesztnek veti alá a lakói nevével fémjelzett szakácskönyvben szereplő ételeket, mégpedig a közösségi házban rendezett karácsonyi büfén. Megízlelhetik Edna Ferguson nem egészen svéd húsgombócát, Delores E-Z lasagnaját, Andrea ünnepi zseléjét, és Hannah napfény csokoládétortáját.
Hannah Swensen számára a karácsony olyan, akár a legfinomabb csokimáz egy remekbe sikerült tortán. És ezúttal minden hozzávaló megvan a tökéletes ünnephez. Amíg ő a Süti Édenben szorgoskodik a napi finomságokkal, már alakul az esti mulatság. Hiszen, ha a város legremekebb receptjeihez hozzáadjuk Hannah két, fel-felbukkanó hódolóját, egy csipetnyit a minden perces kismama Andreából, pár csöppet az anyjából meg a hamisítatlan angol lord udvarlójából mit is kaphatunk? Egy katasztrófa receptjét - pedig a legzaftosabb hozzávaló még hátravan…
A nemrégiben elvált Martin Dubinski vadonatúj hitvesével, Brandivel jelenik meg a karácsonyi büfén. A Las Vegas-i showgirl az állatvédőket - így Hannah-t is - hergelő módon talpig szőrmében, felékszerezve tetszeleg, míg az ex nej olyan, akár egy lefagyasztott tojássárgája. És amikor eltűnik Delores Swensen antik tortakése, a parkolóban bukkannak rá az új - és immár néhai - Mrs. Dubinski dekoltázsában.
Mivel a hóvihar a gyilkosság helyszínén "marasztalja" a városka lakóit, Hannah-nak kéznél vannak a nyomozás kellékei: a fél város és köztük a gyilkos is… Így tüstént beveti nyomozói tehetségét, hogy megoldja az ügyet. Ahogy a hóvihar fokozódik, Hannán múlik, hogy ki tudja-e ásni a nyomokat, hogy mindenkit megnyugtathasson: ez a karácsony már nem tartogat több halálos meglepetést.