Ajax-loader

A ​szónoki beszéd mások meggyőzésének művészete. A szónoki mesterséget meg lehet tanulni – például egy retorikatankönyvből. A szónoklattan, a retorika a szónoki beszédről szóló összes tudást magában foglalja. A klasszikus ókor egyik vezető irodalmi műfaja a szónoki beszéd volt. A görög és latin szónokok neve éppúgy fennmaradt, mint a költőké.
Korunkban egyre inkább szükség van a szónoki tudásra, a retorika alapfogásainak ismeretére. A demokrácia alapja ugyanis mások érveléssel való meggyőzése. Erre pedig fel lehet és fel is kell készülni. És honnan tudnánk a legjobban ismereteket szerezni, ha nem az ókori rétoroktól?
Könyvünk tehát tankönyv, az első teljes egészében ránk maradt római retorika, amely összegzi mindazt az ismeretet, amit a görögök és a rómaiak a szónoki beszédről tudtak.

“A retorika hasznos, mert az igazság és a jog természettől fogva erősebb az ellenzőinél, úgyhogy ha az ítéletek nem olyanok, mint amilyennek lenniük kellene, szükségszerűen a szónok a hibás, és méltó az elmarasztalásra.” (Arisztotelész)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók