Ajax-loader

A ​barátságnak, szerelemnek, ezeknek a napjainkban egyre kevésbé fellelhető emberi értékeknek ered nyomába a mitológia és képzőművészetek avatott ismerője, a jungiánus pszichológia világszerte népszerű képviselője, Thomas Moore.
Miért köttetnek a házasságok, és miért bomlanak mégis föl, miért bírnak ki egyes kapcsolatok hosszú távolléteket és késhegyre menő vitákat, míg mások egyszerűen unalomba fulladnak, miért éltető, meleg fészek az egyik család, míg eleven pokol a másik?
Ha figyelmünk nem csupán a kapcsolatok “szerkezetére”, “működésére” irányul, kitűnik, hogy minden kötődés – legyen az barátság, szerelem, családi viszony – a lélek teremtésének, formálásának színtere. Ezért ne engedjük át magunkat a bűntudat nyomasztó erejének – javasolja a házasságterápiával is foglalkozó pszichoterapeuta, író-, hanem azt kellene inkább megvizsgálnunk, hogy mit üzen számunkra a kapcsolatban bekövetkezett kellemetlen fordulat. Egy élő emberi viszonyt ugyanis nem lehet jól “csinálni”, nincs tökéletes “struktúra”, “példás” család, minden igényt kielégítő házasság. ehelyett be kell érnünk azzal, amire a görög bölcselő, Platón emlékeztet, hogy
Minden kapcsolat egyfajta szent őrület, amit nem megjelentetni kell, hanem tisztelni rejtett titkait.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók