Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


robinson
4.0/5

Egynek ​jó, de tényleg még mindig az Árnyak a csúcs Alvtegentől. Jó lenne már egy újabb, friss megjelenés is. Szeretem az írásait. Jól ismeri és élvezettel, sikerrel vájkál az emberi lélek sötétebb oldalán.


Zanit
4.5/5

Ez ​egy egész jó kis történet volt. Gyorsan lehetett vele haladni, sehol egy unalmas kitérő. Már az elején beszippantja az embert, és végig fenntartja az érdeklődést.
Sibylla nem feltétlenül szimpatikus, de Patrick karaktere vitt mindent.


Fermin
4.5/5

Jól ​felépített történet. Szépen lassan bontakozik ki Sibylla élete, szeretet nélküli gyermekkora, későbbi tragédiája. A krimiszál sem volt rossz, de nagyon a végére lett hagyva a megoldás. Valami kis pluszt még simán elbírt volna a történet. A két főszereplőt viszont nagyon bírtam, Sibylla és Patrik aranyos páros volt. {{Olyan jó lett volna, ha a végén kiderül, hogy Patrik az ő fia. Na de minden nem alakulhat a kedvem szerint.}}
Alvtegen Árnyak című könyve sokkal kidolgozottabb munka, csak a végén teljesen letargiába esik az ember tőle, meg nem is igazán krimi. Ez a könyv könnyedebb, könnyen olvasható, csak a végén lehetett volna egy nagyobb csattanó. Mindegy, így is nagyon tetszett.


Nem ​is tudom. Nem igazi krimi, hiába van benne gyilkosság, inkább egy tanulságos, de nem érzelgős történet a bizalomról, a szeretetről meg a hiányról, amiről mindannyiunk hétköznapjai szólnak. A nagy meleg miatt olvastam, hátha lesz benne jég, meg hó, de nem. Csak a szívekben lakó jéghideg volt.
Persze a végén megoldódik minden, csak az élet nem.


k_annamaria
5.0/5

Imádtam. ​Igazi skandináv krimi. Letehetetlen. Fordulatos. Egyszerűen jó :)


Black_Venus
3.5/5

Nem ​volt rossz, de kellett volna még bele kb 100 oldalnyi csavar, hogy igazán jó legyen. Kicsit kiszámítható a sok borzalom. És sztem nem teljesen valósághű az, hogy egy 15 éve hajléktalan nő, aki túl van 6 év alkoholizmuson, úgy tudjon tenni egy 5 csillagos szállodában, mintha oda való volna – és közben meg hátizsákból él…. És az anyák sem mindig pszichopaták, még ha szigorúak is. Viszont ezekben a skandináv krimikben most már szinte csak ilyen karakterekkel találkozom. Pedig ott se mindenki elmebeteg.

“személyiigazolvány-száma” ?? hát szabad ilyet


Mariann_
3.5/5

Az ​írónő 4 könyvéből ezt hagytam utolsónak.
A kezdeti lelkesedésemet , hogy elolvasom minden könyvét, az sugallta, hogy elsőként egy tökéletesen felépített zseniális könyvet olvastam.
Ez volt A szégyen.
Az Árulás szintén fantasztikusan jó volt.
Úgy tűnik a megírással ellenkező sorrendben olvastam, a kezdeti gyengébbek kerültek a végére.
Ha a sort folytatja, akkor ismét jó könyvet kapunk a folytatásban.
Hogy erről a könyvről is írjak valamit, nem volt rossz, de olyan hihetetlen tények voltak benne. Hogy tud egy hosszú évek óta hajléktalan olyan ápolt lenni, hogy a legjobb szállodákba is simán bejut ? Vonzó és intelligens maradni ? Na, meg maga a sztori is gyenge volt.
Várok egy új zseniálisan felépített könyvet az írónőtől :)


szilva81
4.5/5

Remek ​thriller, végigizgultam és végig fenntartotta az érdeklődésemet. Érdekesek voltak a kis trükkök, ahogy a hajléktalan Sybilla pénzhez vagy élelemhez jutott és el is gondolkodtatott, hogy lehet úgy is hajléktalannak lenni, hogy iszol, drogozol, büdi vagy és minden mindegy csak vészéld át a napot, vagy lehet az italra és a drogokra elköltött pénzből váltásruhát venni és egy két használati felszerelést, ami megkönnyíti az életben maradást és mellette embernek is érezheted magad. A társadalom is másképp áll hozzá az utóbbihoz, bár igaz, némi trükköt be kell vetni hozzá.
Frusztrált gyerekkor, szörnyű anya, és a tetejébe még rosszkor lenni rossz helyen, elég egy jó kis izgi krimihez. Érdekes volt, hogy ki és miért követte el a gyilkosságokat. Azt sajnálom, hogy az anyuka nem bűnhődött a tetteiért, egy anya lánya találkozás még megérdemelt volna egy 4-6 oldalt pluszba.
Éreztem egy kis sávú párhuzamot a Millennium-trilógia hősnője és Sybilla között.


anglee
1.5/5

Letehetetlen: ​Ezzel nagyon vitatkoznék. Csak azért nem tettem le, mert alig 200 oldal. Nehogy már ne bírjam magam átrágni rajta.

Pszichokrimi: Én inkább azt mondanám, hogy PSZCIHO-UNALOM.

Semmi nem történik, egyszerűen semmi. Itt-ott alszik, itt-ott zuhanyzik, rinyál, hogy hozzá kell nyúlnia a félretett pénzéhez, és a többi.
Ismét alszik itt-ott, aztán végre történik valami, és találkozik egy gyerekkel, aki nyomozósdit akar játszani.

Aztán sitty-sutty ki is nyomozzák a dolgokat, a lehető legegyszerűbb módon, amit persze a rendőrség nem tudott megcsinálni, mert fene mód felületesek; a végére elkapja a gyilkost, persze előtte az jól megagyalja; aztán hipp-hopp vége mindennek, és boldogan él a közben halott apja kegggyetlen mennyiségű vagyonának a felével, amiből megveszi az eldugdosott álomházikót.
Hagyjuk már.

Egy ilyen témát feldolgozó regényt nem lehet 200 oldalban összecsapni. Egy vallási fanatikus gyilkos-t, aki egyértelmű, hogy totál elmebeteg, nem ilyen könnyű elkapni, és nem oldódik meg ilyen könnyen az ügy. Semmi feszültség, de semmi az égvilágon.

Esti mese gyerekeknek.

Ja! Igen, majd kifelejtettem: Ez a sok bibliai idézgetés, nagyon idegesítő volt benne. Kit érdekel? Úgy is átugrom…Pff.


FreeAngel
3.5/5

Azért ​ezt a könyvét olvastam először az írónőnek, mert ez volt bent a könyvtárban #(az Árulást szerettem volna)#, de nem bántam meg. Érdekesen indult, aztán egy kicsit unalmassá vált és mikor már épp kezdtem volna ott tartani, hogy mostmár aztán történjen valami, akkor ismét beindult a sztori. 200 oldalhoz képest elég tartalmas volt, bár a gyilkos kilétére már annak első felbukkanásakor rájöttem, gyanús volt… Talán ez annak tudható be, hogy eddig leginkább krimiken éltem, de ez természetesen semmit nem von le a könyv olvasási értékéből. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

139.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók