Ajax-loader

A ​fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként. Szerkesztője, Richard Cavendish és szakértői gárdája egyfajta tematikus világ körüli utazásra hívják az olvasót, az emberiség kulturális öröksége előtt tisztelegve. Szerepelnek a kötetben az ókori világ csodái, így a kínai Nagy Fal és az egyiptomi piramisok csakúgy, mint a XX. századi történelem jelentős pillanatainak helyszínei. A bemutatott emlékhelyek évezredeket ölelnek fel, emellett sokféleségük is elképesztő: a délafrikai Johannesburg közeli Sterkfontein barlang jai, vagyis „az emberiség bölcsője” ugyan úgy helyet kapott e lapokon, mint a hideg háború jelképévé vált berlini Checkpoint Charlie.
A földrajzi szempontból tagolt és több mint 800 színes fényképpel illusztrált válogatás szemet gyönyörködtető és ismeretekben gazdag olvasmányt kínál. Segítségével meg csodálhatjuk a múlt és a jelen megannyi mérnöki csúcsteljesítményét – viaduktokat, hidakat, hajókat – csakúgy, mint a világ legfontosabb szakrális helyeit, így a jeruzsálemi Siratófalat, az orvietói katedrálist, a hatalmi központokat a versaillesi palotáktól a washingtoni Fehér Házig, de akár a sorsfordító ütközetek színtereit, például Gettysburg és a Somme csatamezőit is. A világszerte ismert emlékhelyek mellett a már feledésbe merült helyszínekkel is megismerkedhetünk, melyek mindmáig magukon viselik egy-egy történelmi esemény nyomait.
Az olvasó egy különleges útikalauzt tart most a kezében, amely a földkerekség legfontosabb kulturális-történelmi emlékhelyeit öleli fel. Már csak az a kérdés, melyiket keresi fel elsőként személyesen.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók