Ajax-loader

“…Isten gyengeségének oka tehát az ember iránti szeretete. Látja a szeretett teremtményt, amint saját kezével teszi tönkre magát – miközben Ő nem tehet semmit! Valamennyire ismeri ezt az érzést az az apa vagy anya, akinek gyermeke folyamatosan megy tönkre a kábítószertől, s még csak nem is említheti meg neki a valódi problémát, mert attól fél, hogy végleg elveszíti. Nem tudná ezt Isten megakadályozni? Hiszen Ő mindenható! Természetesen megtehetné, de ezzel az ember szabadságát, s végső soron magát az embert semmisítené meg! Ezért nem tehet mást, mint figyelmeztet, könyörög, fenyeget – ezt teszi mindvégig a próféták által.
Isten e szenvedésének mértéke azonban rejtve maradt szemünk előtt, míg Krisztus szenvedésében láthatóvá nem vált. Krisztus szenvedése nem más, mint az Atya ember miatti szenvedésének történelmi és látható kinyilvánítása. Krisztus szenvedése Isten gyengeségének legszemléletesebb kifejezése: Krisztust “gyöngeségében megfeszítették”. Az emberek legyőzték Istent, győzött a bűn, és diadalmasan emelkedik a magasba Krisztus keresztje előtt. A fényt eltakarta a sötétség… De ez csak egy pillanat: Krisztust gyöngeségében megfeszítették, “de Isten erejében él” – teszi hozzá rögtön az apostol. Él, él!"

Különösen értékes könyvet tart kezében, Kedves Olvasó! A kötet azokat a nagypénteki elmélkedéseket tartalmazza, melyek 1980 és 1994 között hangzottak el Krisztus kínhaláláról a Szent Péter Bazilikában, II. János Pál pápa jelenlétében. Szerzőjük pedig az a Raniero Cantalamessa kapucinus atya, aki nem csupán a Katolikus Karizmatikus Megújulás nemzetközi hírű apostola, de kétségkívül korunk egyik legjelentősebb lelki írója is. Az Ige alázatos és fáradhatatlan szolgájaként – Jézus szavaival – “kincseiből újat és régit hoz elő” szüntelenül…

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Nincsenek címkék.

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.