Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
5.0/5

Bővebb ​értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2020/11/borsa-brown-bogi-es-buksi-kalandjai.html

A kötet egy család hétköznapját mutatja be, ami nem is olyan átlagosan alakul. A fő karakterek, ahogy a cím is mutatja, Bogi, a család legkisebb gyermeke, és Buksi, aki szintén kutyakölyökként éli mindennapjait. A történet váltott szemszögből halad előre, hol a kislány gondolatait, hol a kutyust követhetjük nyomon. A két karakter kapcsolata igen szoros, ugyanakkor mindkettőre jellemző a világ felfedezése, hisz Bogi most megy iskolába, míg Buksi most ismeri meg környezetét, és még igen keveset látott a világból. A kettőjük nézetei a felnőttekről, mit lehet, és mit nem rávilágít arra, hogy mennyire fontos következetesen nevelni mind a gyermekeket, mind a háziállatainkat. Erre ez a kiragadott idézet bőven rámutat, nézzétek csak:

“Hatéves vagyok. Vagyis nemsokára hét leszek. Olykor azt hallom, hogy „még kicsi vagy”, néha meg azt, hogy „de hisz te már olyan nagylány vagy”. Így néha én magam sem tudom, hogy miként is kellene viselkednem."

Ugye nem is olyan érthetetlen, ha a kíváncsi lélek nem tudja, akkor most jót, vagy rosszat cselekedet-e! Ez az állatokra is pontosan igaz.

A történet fő szála egy kis kaland megélése, és egy bizonyos rámutatás, hogy ezen kicsiny lelkeknek is mennyire értelmes, és fontos meglátásaik vannak, valamint a közös élet egy közös egymásra figyelést igényel, hogy teljes értékes felnőtté váljanak. Biztos vagyok benne, hogy nehéz a mindennapok nyomása és a túlzott gyermeki kíváncsiságot kielégíteni, mégis rendkívül fontos a megfelelő nevelés…


Dorina_S
5.0/5

Nagyon ​szeretem az írónő könyveit, és az összes eddig megjelent kötetét olvastam…így nem volt kivétel ezt a mesekönyv sem.

Borsa Brown új vizekre evezett, most a gyerekeknek írt egy történetet. Történetet egy kiskutyáról és kis gazdijáról. És nekem egyből a szívembe lopta magát, elsősorban a témája miatt. Azért mert egy kisállat és annak szeretete, gondozása van a középpontban. Ezzel is felhívja a figyelmet, hogy mennyire fontos, hogy már gyermekkorban kialakuljon az állatok szeretete. Ebben a szülőknek nagy feladata van.
Külön tetszett, hogy hallhattuk a kiskutya, Buksi gondolatait is. Sokszor mosolyt csalt az arcomra.

Az írónő egy nem éppen átlagos magyar család képét mutatta be, mivel nem sokan laknak már tanyán és foglalkoznak állatokkal…így nem a városba helyezte el történetünk főhőseit. Nálam ez is plusz pont, vagyis inkább csillag volt.

Mindent összevetve nekem, felnőttként is nagyon tetszett ez az aranyos történet, és számtalanszor nevettem rajta. Borsa Brown következő mesekönyvét is el fogom olvasni, és várom Bogi és Buksi következő kalandját.


Ács_Milán
5.0/5

Felnőtt ​létemre is nagyon szeretek mesekönyveket olvasni, pláne akkor, ha egy ilyen kedves könyv akad a kezembe, mint Bogi és Buksi kalandjai.
Egy édes, szeretettel teli történetet olvashattam, ami úgy gondolom, hogy nem csupán a gyerekek kedvence lehet, de a felnőtt korosztályé is.
Olvasás közben érezni lehet, hogy az írónő szeretettel írta ezt a gyermekeknek szóló könyvecskét.
Nagyon igényes mesekönyv kívül és belül is. Az illusztrációk nagyon szépek, amihez kellő mennyiségű szöveg párosul.
Bízom benne, hogy lesz folytatása a történetnek!


AnneLGreen
5.0/5

A ​kislányom imádta! Alig várjuk a folytatást!


Kedves ​@Borsa_Brown összes könyveit olvastam, és kíváncsian vártam a mesekönyve megjelenését, mivel egy új oldaláról ismerhetjük meg……
Nagyon könnyed, aranyos és szórakoztató történet ami egy kislány és kedvenc háziállatáról szól, valamint egy olyan korosztály amikor elkezdődik az iskola……

Bogi egy szerethető kislány aki kíváncsi várja az iskola rejtelmeit, közben megmutatja mennyire szereti Buksit…..

Máté karaktere egy igazi lázadó kisfiú aki unalmas az iskola, jobb a barátaival lógni mint a testvérével……

Nagyon szerethető volt amikor Buksi oldaláról ismerhetjük meg a történetet….


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók