Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


latinta
2.0/5

Hát ​engem is elért a szerencse/étlenség! Csütörtökön délelőtt felvigyázó nagyi voltam a lány-fiú páros unokáméknál, és még náluk volt ez a könyvtári könyv Márti olvasójegyére kikölcsönözve. Reggeli fél nyolctól egészen fél tizenegy körülig semmi baj nem volt, mindenfélével eljátszottunk, rajzoltunk, építettünk, dominóztunk ezzel: http://kavicscukor.blogspot.hu/2015/09/domino-konnyen-gyorsan-hazilag.html, keresgéltük a tárgyakat ebben: http://kavicscukor.blogspot.hu/2015/08/kutatos-jatek.html, kirakósoztunk ezekkel: http://kavicscukor.blogspot.hu/2015/08/kirakosjatek-spatulakbol.html.
___De aztán a leány előhozta a könyvet – brrrrr! -, és akkor el kellett kezdeni cseresznyét szedni. Titokban még örültem is, hogy nem az első mesével kezdi – hátha megúszom. De nem. Mert utána még elmentünk a ferihegyi repülőgépparkba, ahol egyik gép sem repült, aztán idióta módon bújócskáztunk, nyögvenyelősen leckét írtunk, árnyjátékosat játszottunk (ezt amúgy már a könyv elolvasása előtt is megtettük, a nap éppen besütött az ablakon), aztán eleredt az eső. Mindezek után a piros autóval elutaztunk Keszthelyre – teljesen egyetértek a lányommal: http://moly.hu/idezetek/556271, de nekem tovább kellett olvasni – mégiscsak az unokám kérte. Úgyhogy folytattuk: megsütöttük a hirtelen két évvel öregebbé váló Anna születésnapi sünitortáját (amikor leckét ír, még csak hatéves, itt meg már nyolc), majd tök királyos/királynős (még véletlenül sem királylányos!) házibeöltözősbulit rendeztünk udvari bohóccal körítve. Ezek után milyen remek volt megint a piros autóval elmenni, de most az ország másik felébe, hogy ezt a nagyszerű matematikai problémát megoldhassuk: 2×33=66. Csak azt nem tudom, ki az a Szasa? Meg egyébként is milyen jó, hogy csak Budapestig kellett visszajönni, nem pedig Sopronig.
___És ekkor még mindig nem volt vége, tehát elmentünk cuki állatokat nézegetni, és… hurrá!!!, már csak egy mese maradt hátra, a macis. Azon is túlestem.
___Már-már fellélegeztem, mert hallottam, hogy jönnek a gyerekek szülei, de Márti valahogy emlékezett arra, hol kezdtük, úgyhogy az elejére kellett lapozni. És akkor elköltöztünk, takarítottunk, versenyeztünk.
___Nem tudom, @krlany mit szólna egy ilyen dramaturgiához, de azt hiszem, az egész könyvben ez a traktoros az egyetlen értelmes mese. Vagy csak azért éreztem így, mert végre tényleg vége volt?


A csillagok az unokáimnak és a velük eltöltött időnek szólnak. És éppen ezért csak kettő, mert a másik két unokám nem itt lakik.


Nagyon ​aranyos történetek egy család életéből. Tetszenek a rajzok is, a legjobban mégis a történetek végén lévő fényképeket szeretem. :-) Az új lakás rajza fogott meg a legjobban, én is beköltöznék oda.


presh
3.0/5

A ​leggyilkosabb mese a könyvben, Attila papa 66 éves. Leginkább a telefonkönyvre hasonlít…


Sakura
3.0/5

Ami ​egy gyereknek kell, az benne van. Ők imádják, újra és újra hallani akarják. Sokan magukra ismernek benne és így nekem is sok élményt mesélnek el a gyerkőcök az oviban. Kiszámítható és egyenletes teljesítmény, olvasásélmény. Ez így rendben is van, hiszen kicsi gyerekeknek íródott.
Felnőtt fejjel azonban nagyon gyengécske. A mondatok, a stílus nem az én műfajom. A rajzok azért néha aranyosak.


lilijan
3.0/5

ha ​valaki azt mondja, hogy ezt a sorozatot meg tudom valamennyire szeretni, akkor simán kiröhögöm pár évvel ezelőtt. de: amit halász judit (nem tudni, mennyire őszintén) ír az ajánlóban, tényleg igaz: egy kiszámítható világ kell a gyerekeknek. elalváshoz tökéletes.


H_Andi
2.5/5

Mivel ​sokan ölni tudnának egy Anna, Peti, Gergő könyvért, így kiváncsi lettem már, mire is ez a nagy felhajtás; kár volt.
Ez a könyv remek iskolapéldája annak, hogyan lehet a semmiről könyvet írni. Tényleg nem értem, hogy miért van ennek a kiadványnak ekkora kultusza. Az én kisfiamat például egyáltanán nem kötötte le, még a traktoros rész sem. Végül csak a magam “szórakoztatására” olvastam végig, de nem hagyott bennem semmi maradandót.
Aranyosak a gyerekek, meg szép színes, de kb. ennyi. A történetek még csak nem is különlegesek, tényleg csak annyiról szólnak, hogy felkeltünk, játszottunk/ettünk/kirándultunk … ÉS, mi ebben olyan nagy szám. Pedig a gyerekek tudnak alkotni, már csak az enyémekből kiindulva, nem hiszem, hogy ebben a családban nem történnek izgalmasabb dolgok.
+ Miért kellet mindig leírni mindhárom gyerek nevét, miért nem lehettek néha csak szimplán gyerekek, vagy Gergőék stb.. Engem a 20. Anna, Peti és Gergő már kifejezetten zavart.
Hát, így első felindulásból ennyi jutott eszembe. Nem lett kedvenc, maradunk a Boribonnál.


Egyben ​értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.


moncsicsi83
5.0/5

A ​kisfiam imádta, szerintem is aranyos, hétköznapi mesék vannak benne. Estimesének tökéletesek!


padamak
4.0/5

Én ​nem/sem tudom, mit élveznek benne annyira a három-négyévesek, de Debóránk is nagyon. Feleségem is #olvasott már belőle# végigolvasta már neki, én egy kis jelet tettem az általam olvasottak címéhez a tartalomjegyzékben, hogy következetesen mindegyikre sort kerítsek a “kiolvasáshoz”. A ma délutáni altatás előtt a random-utolsó történet az Árnyjáték volt, majd este már újra is kezdtem a Kislányunk által random-választottal (Lecke).
Nekem (…) legjobban a cseresznyés és a vadasparkos tetszett.
Az nagyon jó a könyvben, hogy megismertet, bemutat, tehát tanít is. Meg hogy a hasonló korú, viselkedésű, kultúrájú… szereplőkkel azonosítani tud…juk magunkat.


cippo
-/5

A ​szójegyzékhez én még feltétlenül hozzácsapnám a dühöst, máskülönben http://moly.hu/ertekelesek/1858840


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

26.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók