Ajax-loader

A ​történelem tele van nagyszerű városokkal, de Diasparhoz egy sem fogható. Évmilliók óta zárkózik védelmező kupolája mögé, hogy elszigetelje magát a széthulló külvilág veszélyeitől. Valamikor olyan hatalommal rendelkezett, ami előtt még a csillagok is meghódoltak, de aztán − a legendák szerint − a bolygón kívülről érkező támadók visszaűzték az emberiség utolsó maradékát a város biztonságot nyújtó falai közé.
Diaspar lakói örök életűek, de a halhatatlanságért nagy árat fizettek: sosem hagyhatják el tökéletesen szervezett, minden kényelemmel ellátott otthonukat.
Ebbe a változatlanságba dermedt világba születik bele Alvin, a Kiválasztott, aki merőben más vágyakkal rendelkezik, mint a többi ember. Ő meg akarja tudni, mi van a város falain kívül. Mivel erre senkitől, még a Központi Komputertől sem kap választ, maga indul el rejtett föld alatti folyosókon, hogy utánajárjon a legendáknak, és megfejtse Diaspar elzárkózásának igazi titkát.
A Clarke legjobb műveit csokorba gyűjtő sorozatunk második darabja örök érvényű, filozofikus mese az SF hőskorából, tele hihetetlen kalandokkal és technikai csodákkal. Az új kiadást mintegy keretbe foglalja a szerző magyarul először olvasható előszava, valamint a neves ausztrál írónak, Damien Brodericknek külön a mi kötetünk számára készített utószava.
„Clarke legtökéletesebb műve.”
− The Encyclopedia of Science Fiction

Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban megjelent kiadás.

Értékelések
4.3/5 - 3 értékelés alapjánNem éppen egy mestermű, az a lélekébresztgetős- “mi az emberi élet értelme”- kérdéseket feszegető olvasmány, amit sorozatban talán a ST Voyager képvisel. A város vs. falu szociológiai téma újraírása, egy jövőből való visszatekintő szemlélettel, számomra ezt végigvinni érdekesebb lett volna. Elutazunk a Hét Csillaghoz, látunk egy csomó érdekes dolgot, és hirtelen visszajövünk a Földre, mert már mindjárt itt a könyv vége és be kellett fejezni az írást – nekem ilyen szájízű a könyv.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.3/5

Statisztika

6.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók