Partikon, kedélyesen eltöltendő estéken a házilag készített tészták mindig kelendőek. És ki ne örülne annak, ha baráti látogatásnál pizza, vagy friss sós sütemény fogadja. E könyvből megtudhatja, hogy ez nem is költséges szórakozás és amellett maga a sütés is örömet szerez. Készítsen Ön is finom, ropogós, pikáns falatokat!
Kapcsolódó könyvek
Hargitai György - Az én alapszakácskönyvem
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejthette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melyből a sütés-főzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetők az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyűk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepődik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkba, tudatosabban étkezünk. Átértékelődött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitűnő fogását és követendő hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyűjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen főzött "mennyei" specialitást is. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló - a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen -, kis összefoglalás, melyből megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin
Nem is olyan régen a "muffin" szó nekünk még idegenül hangzott. Napjainkban már ismertté és kedveltté váltak ezek a finomságok, melyeket évszaktól függetlenül szívesen fogyasztunk reggel, délben, de napközben is bármikor. Elkészítésük egyszerű és gyorsan megsüthetők. Könyvünkből a hobbicukrász, a kezdő és gyakorlott háziasszony egyaránt számtalan ötlettel gazdagodhat. Például a banános muffin kukoricapehellyel, a túrós fahéjas muffin vagy a nugátos muffin is meggyőz arról, hogy milyen gazdag és változatos a "mini-kuglófok" világa. A recepteket Dr. Oetker - mint mindig - kipróbálta és elkészítésüket úgy írta le, hogy az mindannyiunknak sikerülni is fog.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin
Nem is olyan régen a "muffin" szó nekünk még idegenül hangzott. Napjainkban már ismertté és kedveltté váltak ezek a finomságok, melyeket évszaktól függetlenül szívesen fogyasztunk reggel, délben, de napközben is bármikor. Elkészítésük egyszerű és gyorsan megsüthetők. Könyvünkből a hobbicukrász, a kezdő és gyakorlott háziasszony egyaránt számtalan ötlettel gazdagodhat. Például a banános muffin kukoricapehellyel, a túrós fahéjas muffin vagy a nugátos muffin is meggyőz arról, hogy milyen gazdag és változatos a "mini-kuglófok" világa. A recepteket Dr. Oetker - mint mindig - kipróbálta és elkészítésüket úgy írta le, hogy az mindannyiunknak sikerülni is fog.
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Nicole Seeman - Raphaele Vidaling - Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Több mint 50 recept felnőtteknek gyerekkort idéző hozzávalókból.
Nicole Seeman - Raphaele Vidaling - Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Több mint 50 recept felnőtteknek gyerekkort idéző hozzávalókból.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Raphaele Vidaling - Anna Pavlowich - Leszámolás a nagyi főztjével
Több mint 50 mutatós és ízletes recept, melyek kreativitása és ötletessége messze nem hasonlít a hagyományos ételekre.
Raphaele Vidaling - Anna Pavlowich - Leszámolás a nagyi főztjével
Több mint 50 mutatós és ízletes recept, melyek kreativitása és ötletessége messze nem hasonlít a hagyományos ételekre.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süteményeskönyv kezdőknek
Az új süteményeskönyv olyan kezdőknek készült, akik már eleve jól és jót szeretnének sütni. Ezért a "Süteményeskönyv kezdőknek" első kiadását teljesen átdolgozva, új feldolgozásban, sok ízléses képpel, számos új pompás recepttel kiegészítve, minden alaprecepthez szemléltető ábrákkal jeleníti meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és azt úgy írták le, hogy elkészítésűk még kevésbé gyakorlottaknak is sikerüljön.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süteményeskönyv kezdőknek
Az új süteményeskönyv olyan kezdőknek készült, akik már eleve jól és jót szeretnének sütni. Ezért a "Süteményeskönyv kezdőknek" első kiadását teljesen átdolgozva, új feldolgozásban, sok ízléses képpel, számos új pompás recepttel kiegészítve, minden alaprecepthez szemléltető ábrákkal jeleníti meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és azt úgy írták le, hogy elkészítésűk még kevésbé gyakorlottaknak is sikerüljön.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége.
Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége.
Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Desszertek
A pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Desszertek
A pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.
Stéphanie de Turckheim - Aimée Langrée - Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak
Valójában sokkal könnyebb táplálni a gyerekeket, mint hinnénk. Még akkor is, ha számításba vesszük azt a hihetetlen képességüket, amivel visszautasítják, eldobják, szétszórják az ennivalót. Nem varázsige kell ide, hanem ennek a könyvnek a több mint 50 könnyű receptje, ami tényleg beválik a gyerekeknél.
Stéphanie de Turckheim - Aimée Langrée - Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak
Valójában sokkal könnyebb táplálni a gyerekeket, mint hinnénk. Még akkor is, ha számításba vesszük azt a hihetetlen képességüket, amivel visszautasítják, eldobják, szétszórják az ennivalót. Nem varázsige kell ide, hanem ennek a könyvnek a több mint 50 könnyű receptje, ami tényleg beválik a gyerekeknél.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Saláták frissen és ropogósan
Az érdekes receptek ezen gyűjteményében a friss, ropogós salátáknak jut a főszerep.Az új receptek a maguk sokféleségével és eredetiségével meggyőzőek,akár ananászt és batáviát,akár paradicsomot és cukkinit adunk hozzá.A "régi ismerősök" az új hozzávalókkal gazdagabbá teszik a választékot.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Saláták frissen és ropogósan
Az érdekes receptek ezen gyűjteményében a friss, ropogós salátáknak jut a főszerep.Az új receptek a maguk sokféleségével és eredetiségével meggyőzőek,akár ananászt és batáviát,akár paradicsomot és cukkinit adunk hozzá.A "régi ismerősök" az új hozzávalókkal gazdagabbá teszik a választékot.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Ismeretlen szerző - Egér a levesben... Receptek és történetek konyhai blogokról
Eredeti cím:
Une souris dans le potage... Recettes et récits de blogs culinaires
A konyhai blogok -milyen meglepő!- a kulináris élvezetekről szólnak. A mögöttük megbújó személyek leggyakrabban nők, akiknek szenvedélye a főzés, esetenként hivatásos művészei is a szakmának. A könyvben tizenöt eredeti menü szerepel (előétel, főétel, desszert, sós vagy édes rágcsálnivaló) tizenöt konyhai blogról.
Ismeretlen szerző - Egér a levesben... Receptek és történetek konyhai blogokról
Eredeti cím:
Une souris dans le potage... Recettes et récits de blogs culinaires
A konyhai blogok -milyen meglepő!- a kulináris élvezetekről szólnak. A mögöttük megbújó személyek leggyakrabban nők, akiknek szenvedélye a főzés, esetenként hivatásos művészei is a szakmának. A könyvben tizenöt eredeti menü szerepel (előétel, főétel, desszert, sós vagy édes rágcsálnivaló) tizenöt konyhai blogról.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Stahl Judit - Gyorsan, valami finomat!
Nemcsak enni, főzni is jó – szól Stahl Judit második szakácskönyvének üzenete, mert a finom ízek nem feltétlenül jelentik azt, hogy naponta több órát kell a konyhában töltenünk. Gyorsan, bő 35 perc alatt elkészíthető, ínycsiklandó ételek sora várja az olvasókat: késő esti hamburger, tex-mex pulyka, gulyáskrémes makaróni és provence-i sült camembert, az azóta országos kedvenccé vált sült túrópuding vagy a csokoládés tallérok csupa ízes bizonyíték, hogy a főzés nem fárasztó kötelesség, hanem igazi örömforrás. Az új kötet a 2003-as, Magyarországon példa nélküli, több, mint 170 ezer példányban eladott szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Stahl Judit - Gyorsan, valami finomat!
Nemcsak enni, főzni is jó – szól Stahl Judit második szakácskönyvének üzenete, mert a finom ízek nem feltétlenül jelentik azt, hogy naponta több órát kell a konyhában töltenünk. Gyorsan, bő 35 perc alatt elkészíthető, ínycsiklandó ételek sora várja az olvasókat: késő esti hamburger, tex-mex pulyka, gulyáskrémes makaróni és provence-i sült camembert, az azóta országos kedvenccé vált sült túrópuding vagy a csokoládés tallérok csupa ízes bizonyíték, hogy a főzés nem fárasztó kötelesség, hanem igazi örömforrás. Az új kötet a 2003-as, Magyarországon példa nélküli, több, mint 170 ezer példányban eladott szakácskönyv változatlan utánnyomása.
Tonia Reinhard - Éttrend
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogassunk az elénk kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtaláljuk a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrendünk összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Tonia Reinhard - Éttrend
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogassunk az elénk kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtaláljuk a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrendünk összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Nicole Seeman - Szakácskönyv csajoknak, akik még be se tették a lábukat a konyhába
Ha vacsorára hívod a barátaidat, felajánlják, hogy majd ők hozzák az előételt, főételt... és a desszertet. Ennek mától vége! A kötet hatvan könnyen elkészíthető, modern, érthetően elmagyarázott receptet kínál, ami segít helytállni a konyhában nem túl magabiztos lányoknak is - minden körülmények között.
Nicole Seeman - Szakácskönyv csajoknak, akik még be se tették a lábukat a konyhába
Ha vacsorára hívod a barátaidat, felajánlják, hogy majd ők hozzák az előételt, főételt... és a desszertet. Ennek mától vége! A kötet hatvan könnyen elkészíthető, modern, érthetően elmagyarázott receptet kínál, ami segít helytállni a konyhában nem túl magabiztos lányoknak is - minden körülmények között.