Ajax-loader

Az ​ember formálta kövek mindig árulkodnak készítőik koráról és kultúrájáról. A különböző kőeszközök, építmények és műalkotások néha többet elmondanak készítőikről, mint egy-egy hosszabb szöveg. A hallgatag köveket és sziklákat faggató régészeknek nincs könnyű dolguk – az őskori barlangrajzokról és az emberiség legrégibb építményeiről például mind a mai napig igen keveset tudunk.
Könyvünk az emberiség történetének talán legnevesebb “regélő köveit” veszi sorra, azaz nem átfogó, a múlt eseményeit gondosan végigkövető száraz történelemkönyvet tart kezében az olvasó. Megpróbáltuk összegyűjteni azokat a helyszíneket, lelőhelyeket és tárgyakat, amelyek kapcsán a legjobban bemutatható, hogy mi mindent tudhatunk meg a múltról e néha igen beszédes köveknek köszönhetően.
A Bevezetőben rövid kőzettani ismertető után áttekintjük a kőzetek hasznosításának legfontosabb területeit, és kitérünk a kövek szóra bírásának tudományára, a régészetre is. A későbbiekben kontinensről kontinensre vándorolva járjuk végig a legbeszédesebb regélő köveket. Kirándulásaink során minden oldalpáros részletes térkép és lap szélén megjelenő idősáv segíti a tájékozódást. Reméljük, hogy a föld körüli utazás további kalandokra csábítja majd az olvasót.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók