Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Himitsu
5.0/5

Hasznos ​könyv, teljesen más megvilágításban láttatja az álmokat, és ez nagyon tetszik benne. Különösen tetszenek a példák, amiket említ egy-egy magyarázat során. A bibliai utalások mind alátámasztják, hogy az álmok sokkal többek annál, mint holmi összevissza kutyult, jelentés nélküli látomások.
Valóban egy elfeledett nyelv lehet, egy jelnyelv, ami képekben kommunikál az emberrel. Személyre szabottan, de olyannyira, hogy aki odafigyel, az saját magának is megfejtheti az álmait.:)
A szerzőnek igaza van abban, hogy ami régebben a pap feladata volt (meghallgatni az emberek bajait), azt átvették a pszichiáterek, és az álomelemzést úgy vezetik le az embernek, hogy annak semmi jelentése nincs, semmi természetfölötti, csak az agya valamilyen ösztön kielégítésére vagy szorongásra hívja fel a figyelmét. Ez eléggé lealacsonyító, ha belegondolok.

Ezért tetszik annyira Gyökössy Endre felfogása, véleménye. Amíg élek, ezt a kötetet még egy párszor fel fogom lapozni. Útkeresőknek ajánlom.:)


padamak
5.0/5

Egy ​kedves testvérnőtől kaptam. Hasznos. Legjobban az maradt meg, hogy “inkább aludd álomba magad imádság, mint tévézés közben.” Néha tudatosan alkalmazom és javaslom. Máskor csak így alakul…


bmgrapes
5.0/5

Nagyon ​rövid, de annál érdekesebb könyv, ami kiválóan ötvözi a vallásos elképzeléseket és a pszichológiát.


Semmi ​mellébeszélés nincs benne, sem okkult butaságok. Remekül összefoglalja a tudományos tényeket, idézi a bibliai helyeket, ahol álomról van szó, vagyis ahol Isten álom által üzen a kiválasztott embernek, aztán mindezt a mi korunkra alkalmazza.


Silmantin
5.0/5

Aki ​élénken álmodik, azt valamennyire biztosan foglalkoztatják az álmai. Gyökössy Endre ezen könyve azoknak nyújt segítséget, akik ezt a “csatornát” is fel szeretnék használni arra, hogy Istenhez közelebb kerüljenek. A könyv nem konkrét válaszokat ad, mint egy álmoskönyv, éppen ellenkezőleg: valós valaki által megálmodott álmokat és élethelyzeteket mutat be, amelyekből akár mi, az olvasók is magunkra ismerhetünk, vagy ezen nyomvonal mentén tanulmányozhatjuk saját helyzetünket és álmainkat.
Az álmokon kívül is számtalan dolgot tanít a lélekről, a tudattalanunkról és az árnyékszemélyiségünkről.
Időnként jó kézbe venni ezt a kicsiny kötetet, mert sok mindenre felhívja a figyelmet, olyanra is, amiről nem gondolnánk, hogy fontos…
Gyökössy Endrétől ez volt az első könyv, ami a kezembe került, de biztosan nem az utolsó.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók