Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


DoraAnn
4.5/5

Azt ​szeretem a Hassel-könyvekben, hogy azon kívül, hogy felhívják az emberiség figyelmét a II. világháború néven ismert óriási hiba borzalmaira, képesek a legapróbb villanásnyi jókedvet is a háború elé helyezni. Így elég groteszk képet festenek, de pont ettől olyan valóságosak. A tartalomban előrevetített cselekmény most is csak az utolsó 70 oldalon kerül elő, de ezt egyáltalán nem bánom. A kedvenc szereplőm továbbra is Porta, nem hiszem, hogy van karakter, akin többet nevettem volna.


Harc, ​pipa. Vérengzés, pipa. Céltalan erőszak, pipa. Értelmetlen parancsok, pipa. Kurvázás, részegség, kaland az ellenséges vonalak mögött sérülések nélkül, pipa. Lassan az én szememről is leesik a hályog, pipa. A remény, hogy sose kelljen háborút át-/meg-/túlélnem, pipa.


Érdekes ​Hassel életútja. Dánként született, majd a nagy világválság idején Németországba emigrált. Önként belépett a német hadseregbe, ahonnan Lengyelország lerohanása után dezertált. Elfogták és mint katonaszökevényt, egy büntetőzászlóaljhoz vezényelték. Ezután szinte Európa minden kiemelt háborús fészkében megfordult és ezen élményei alapján írta a regényeit.
14 könyvet publikált, a regényfolyam átíveli az egész háborút. Főbb szerelői állandóak, alakjukat élő emberekből formázta. Első szám első személyben ír, de saját személyét háttérbe szorítja, résztvevője ugyan, de inkább megfigyelője és lejegyzője a történéseknek.
Van aki párhuzamot von Hassel és Rejtő között és, bár az összehasonlítás elsőre túlzásnak tűnik, jobban belegondolva, mégis van benne valami. A figurák, a humor igazából az írók sajátja, de soraikat olvasva látni kell, tehetség nélkül ez nem működik. A stílus pedig kifogástalanul hasonló.
Kezedbe veszed bármelyik Hasselt, ugyanazt kapod. De ahogy befejezed az utolsót és elkezded újra elölről, rájössz, hogy sosem fogod megunni.


Bvivi
5.0/5

Egy ​ismételten kiváló mű a háborús regények mesterétől! Mind izgalomból, mind vérből és mind humorból pont annyi van, amennyi kell. Különösen tetszenek a fejezetek elején található idézetek.


Laohu
4.5/5

Ez ​volt az első Sven Hassel könyv amit nagyon fiatalon olvastam még. Azóta is meg van és remek helyen van a könyvespolcomon. Nem tudom miért, de ezt mondanám kimondottan kedvencemnek, pedig olvastam a többit is.


Közeledik ​a háború vége, a 999-es büntetőszázad ereje is a végét járja…


lilijan
4.0/5

jójó, ​addiktív. sven, mint szereplő ebben egészen sokat van jelen. a trancsírozás is vastagon benne van, ‘tetszettek’ a himmler-idézetek, és a ‘történelmi’ bevezetők.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

20.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók