Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


FSzK
5.0/5

OMG! ​Eldobtam az agyam ettől a könyvtől! Odáig vagyok érte meg vissza!
A kedvenc műfajom az urban fantasy, de ritkán találok olyan történetet, ami tényleg jól van megírva és igényesen összerakva. Ez a kötet (remélhetőleg az egész sorozat) kivétel! Minden megvolt benne, amit elvártam:
1. Értelmes főszereplők, akik nem esnek azonnal instalove-ba egymással.
2. Komplex világfelépítés mindenféle lénnyel és szörnnyel és kidolgozott mágiarendszerrel.
3. Izgalmas és fordulatos cselekmény, ahol a feszültséget fokozatosan adagolják, de nem viszik túlzásba.
+ Az külön tetszett, hogy a tetőpont kicsit hamarabb volt és az írónőnek igénye volt rá, hogy szépen elszője a szálakat a kötet végén, így nem kell görcsbe rándulva várni a következő részre.
Most nagyon boldog vagyok, mert úgy tűnik, hogy új kedvenc sorozatot találtam magamnak! Olvasom is tovább!


CsepAdri
5.0/5

Gr-en ​sokszor szembejött és már akkor felkeltette az érdeklődésem, de mikor @FSzK ismét felhívta rá a figyelmem, h ezt a sorozatot vétek lenne kihagyni, lecsaptam. Nem bántam meg, mert mikor végre lett időm, faltam az oldalakat. Tudni akartam Patrick összes titkát, tudni akartam mi történik New York-ban, tudni akartam mi történt Patrick-kel kicsiként, mi történt 3 éve, tudni akartam, h fog alakulni a helyzet Jono és Patrick között. Kíváncsi voltam na :D Izgalmas, fordulatos és összetett sorozatot sikerült találni a fantasy világában. Nem csoda, h kaptam a következő rész után.


Noctua
3.0/5

A ​történet nagyon izgalmas, csakúgy a világ a mindenféle teremtménnyel és mágiával. Színes, izgalmas és éppen eléggé egyedi, hogy annyira rákattanjak, hogy az egész sorozatot egy szusszra el akarjam olvasni. Vagyis csak lenne, ha nem lenne a szerelmi szál… Na ez az, ami a legjobban elrontotta az élményt, és lehúzta a csillagozást.

A főszereplők érdekesek, de még nem tudtam különösebben megkedvelni őket (bár szerintem ez is a románc miatt van). Talán majd a folytatásokban.

A könyv legrosszabb része a szerelmi szál… Nos, szerelemről még nem igazán beszélhetünk, és nekem már az is egy hatalmas pozitívum, hogy nincs azonnali instalove.
Csak hát ott romlott el a dolog, hogy már a sztori elején, kevesebb mint egy nap ismertség után máris ágyba bújnak (([oké, gyakorlatilag nem az ágyban csinálták, de akkor is.])) Egy ilyen több részes sorozatnál milyen szépen el lehetne húzni az ismerkedést, vonzódást, egymásba szeretést, de így, hogy azonnal durr a közepébe…. Csak arra tudtam gondolni, hogy oké, dugtatok, de most már haladjunk a világ megmentésével. Nincs semmi bajom az erotikus részekkel egy könyvben, de itt annyira zavaró volt, hogy legszívesebben állandó hideg zuhany alá állítottam volna mindkét főszereplőt.
Plusz nekem Jono és Patrick egyáltalán nem tűnt összepasszoló párnak. Oké, hogy az író leírása szerint Patnek gyakorlatilag szünet nélkül merevedése volt Jono közelében, de az egész kapcsolat látszólag csak azért van, hogy legyen. Nulla kémia, nulla izgalom. Nagyon-nagyon remélem, hogy a folytatásokban fejlődni fog ez a szál, mert kár lenne, ha egy ilyen jó történetet teljesen elrontana a “románc.”

A másik hatalmas fekete pont az állandó ismételgetésért jár.
Ha kicsit kevésbé lennék lusta, számolással bizonyítanám, hogy a “his dick twitching” (([Patrick helyében elmennék orvoshoz, olyan érdekes dolgok zajlanak le a nadrágjában, hogy aggódok az egészségéért…])) a leggyakoribb szófordulat a könyvben, közvetlenül a “his military past” és a “god pack alpha” után.
Nem szeretem, amikor egy író ennyire hülyének nézi az olvasóit, és mindent oldalanként a szánkba rág. Nyilván egy ilyen részletesen felépített világban, ilyen komplex karakterekkel szükséges, hogy néha emlékeztessük az olvasót, hogy pl. honnan szerezte Pat a harci készségeit és a sebesüléseit, de miért ilyen gyakran? Már a könyv negyedénél azt éreztem, hogy ha még egyszer Patrick farkát vagy a sérülését emlegetik, megfojtok valakit.

A folytatásokat attól még el fogom olvasni, mert a világ tényleg nagyon magával ragadott, és őszintén reménykedek, hogy még Patrick és Jono kapcsolatán is lehet segíteni.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók