Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
4.0/5

Kedves ​kis történet, és kezdő olvasóknak megfelelő a gyakorláshoz.
A rajzok is aranyosak voltak.
Viszont hiány érzetem lett a kötet végére, így ebben a formában olyan, mintha elfelejtette volna az író kidolgozni a végét.
Túl rövidnek éreztem és kicsit kidolgozatlannak.
De ettől függetlenül egy olvasásnak megfelelt.


Iskolába ​készülőknek, kezdő olvasóknak tökéletes kis könyv, segít az olvasás gyakorlásában és az iskolától való félelmek feloldásában.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/06/gyerekek-gyerekek-szeretik-konyveket_19.html


Molymacska
4.0/5

Marci ​iskolába megy sorozat első nulladik kötetet felkészíti Marcit arra, hogy hamarosan iskola. Megnézzük, milyen változás lehet az óvodához képest, és a közben felmerült problémákat is próbálja a könyv orvosolni, mint például a magányt és az egyedüllétet (ismerkedéssel és barátkozással).
Amikor olvastam ezt a kötet, két másik könyv jutott eszembe: Dávid Ádám: Koppány betűket firkál, ami azért különleges, mert rögtön a betűkkel próbálja áthidalni az ovi és a suli közötti szakadékot. A másik Finy Petra: Óvodások kézikönyve, aminek talán az első (néhány) fejezete felel meg ennek az egy kötetnek, és ami sokkal alaposabb, “nyugtatóbb”, jobban belemenő az adott témába (az oviba szoktatásba). Itt viszont nincs igazán ilyen különleges kiemelő dolog. Csak az iskolára felkészülés van, úgy ahogy, és ennyi. Nincs igazán semmi, ami jobban megfogna benne. Felnőttesen szólva: langyi volt.
A másik furcsaság az volt, hogy a szövegben több szó elválasztva volt leírva. Ez príma, de 1. nekem fogalmam sem volt, miért? 2. ha erre nem készít fel a könyv, akkor anyut és aput nagy meglepetések érhetik, hogy a gyermekük rákérdez erre (remélhetőleg az elválasztás nem probléma a felnőtteknek, de ha igen, akkor kínos helyzetek is születhetnek). Szóval emiatt szülőként érdemes erre felkészülni, akár a mese után átbeszélni az egészet.
Nem volt rossz, de olyan jó sem. Csak úgy volt. Remélem a következő kötetek erősebbek lesznek.


krlany
4.5/5

A ​két rövidke történet az iskolára hangolódásról szól nagy betűkkel a kezdő olvasóknak. A nagy bevásárlás azt mutatja meg, hogy milyen írószerekre, eszközökre van szükség az iskolában, Az új barát pedig segít eloszlatni az iskolába készülők félelmeit azzal kapcsolatban, hogy nem ismernek senkit az új osztályban, és nyitottságra, barátkozásra serkent. Kár, hogy nincs túl sok poén elrejtve a sorok között, de azért “A Legnagyobb Áruház” és a “Gyere be!” (felirat a bejárat helyén) tetszett. Az is jó ötlet, hogy a hosszabb, összetett szavak szótagolva jelennek meg (el-ke-re-ke-dett, ösz-sze-rán-col-ta, ó-ri-ás-nya-ló-ka stb.). Bár a történetek nagyon egyszerűek, és talán nem is túl izgalmasak, melyek csak úgy magukkal sodorják a gyerkőcöket, de mindenképpen célravezetőek.


sztinus
4.0/5

A ​rajzok nagyon gyengèk, a törtènet nem rossz.


graphoman
4.5/5

Teljesen ​rendben volt, faék egyszerűségű a történet, de kerek, és ki tudja, friss olvasóként talán tényleg ezek a legjobbak.


bagie
3.5/5

Bevezetés ​Marci történetébe… olyan kis egyszerű, persze tudom, hogy ez az “olvasni tanulok” sorozat 1 része Marci sulis kalandjainak sorában…de valami hiányérzet maradt.


Driz
4.0/5

Nagyon ​rövid volt, befejezetlennek éreztem. A többi részhez képest ez gyengébbre sikerült. Kár érte, mert nagyon szeretem a sorozat többi részét.


duby
4.0/5

Egy ​jó kis könyv az iskolára való készülésről.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók