Ajax-loader

Ajánló

Kettős ​megmérettetés előtt álló küzdőszellemű emberrel ismerkedik meg az érdeklődő olvasó.
Jelenleg a Szovátai Domokos Kázmér Iskolaközpont matematika-informatika szakos diákja, érettségire készül, de az irodalom is érdekli. Informatika tantárgyverseny, sakkozás, versírás által logikai gondolkozását, szellemi és lelki életét gyarapítja.
Figyelmükbe ajánlom Dénes Csaba Antal első, nyomtatásban megjelent verses kötetét. Költeményei a magasztos eszmék sodrása, a „világfájdalom” (Felvértezvén) balladaszerű áramlása (Látogatás), a bimbózó szerelem megélése (Álomjárók) kimagasló tehetségű költőink, klasszikusaink, hagyományaink követését észleltetik.
Verseiben “Fénypor” csillan: régen használt szavaink, sajátos szószerkezetek, egyéni művészi jelzők, gyakori metafora és az allegória alkalmazása. Tehetségét nemcsak a vers, hanem a regény – és rövidpróza írás gyakorlásával fejleszti.
Ismerkedésükre szolgálhat a „Ki vagyok én?” színvalló költeménye. Székely mivoltát nyílt őszinteséggel vállalja: „Székelyföld szülöttje” aki hazájában idegen. Fennen hirdeti, hogy „gondolat, érzés, akarat” megvalósulásához megfogható tettek szükségesek. A „megtört, elgyötört, sóvárgó szív” éltetéséért, a túlélésért a Hit, Akarat, Remény-hármas csillagfény hívó szava vezérli.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók