Ajax-loader

Ezt a könyvet is jó barátnak, útitársnak szántuk, sőt a mindennapi életben eligazító kalauznak is, hiszen a III. osztályos tananyagban olyan kiemelkedően nagy irodalmi alkotások szerepelnek, melyek az emberi lét és a társadalmi-közösségi élet legmélyebb, ma is időszerű filozófiai és erkölcsi kérdéseit érintik.
A „tankönyv" kb. 110 év, az 1830-tól 1942-ig, Móricz Zsigmond haláláig terjedő korszak irodalmáról nyújt képet. Ennek az időszaknak bonyolult, valóságos gazdagságát szeretnénk megmutatni. A világirodalom – s ezen belül a magyar irodalom is – szinte kimeríthetetlen. Ezért a tankönyv csak indítást adhat; a további ismerkedés, újabb kincsek felkutatása és örömteli felfedezése már kinek-kinek a saját egyéni lehetősége. Néhány olvasmánynak szánt fejezettel megpróbáltuk érzékeltetni, hogy milyen sokszínű, változatos, érdekes lehetett az adott időszak művészi-irodalmi élete. Ezeket a fejezeteket azért érdemes elolvasni, mert az itt érintett írókkal nap mint nap találkozik a művelt s művelődni kívánó ember.
A XIX. századi irodalom egy részével már tavaly megismerkedtetek. Az idei évben szereplő írók részben Vörösmarty, Petőfi, Arany és Jókai, részben majd a negyedikes anyagban tanulandó József Attila és Radnóti kortársai voltak. A múlt század történelmi-társadalmi-politikai eseményei, problémái tehát már nem ismeretlenek számotokra. Remélhetőleg ez megkönnyíti a tájékozódást, a tanulást.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Nincsenek címkék.

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.