Ajax-loader

A ​matematika története a számok jelölésére alkalmas, írásos szimbólumok felfedezésével kezdődött, több ezer éve. A számok egyszerű és nyílt képződménynek tűnnek, ám a látszat csal. A számokkal végzett számítások nehezek lehetnek; a megfelelő számot megtalálni sokszor valóban az. A számok elvontak, mégis rájuk épül a társadalom, nélkülük semmi sem működne. A számok valamiféle gondolati képződmények, mégis úgy érezzük, hogy akkor is tovább élnének, ha az emberiség egy globális katasztrófa következtében megszűnne létezni, és nem maradna a Földön egyetlen elme sem, amely merenghetne rajtuk.
Az évezredek során különféle kultúrák matematikusai a számok alapzatán hatalmas szuperszerkezetet építettek ki. Manapság közel száz fő területre osztjuk fel a matematikát, és ezeket még további több ezer szakágra. A világon több mint ötvenezer kutató matematikus él, akik évente egymillió oldalnál is több matematikai szöveget publikálnak. A matematika univerzális.
Könyvünk azt írja le, hogyan épült fel ez az óriási matematika-palota, és főként, hogy kik milyen pilléreket építettek be a talapzatába. Nem a jelen szemüvegén keresztül magyarázza a múltat. Mesél a múltról, és nem akarja azt állítani, hogy a régiek azért léteztek, hogy a mi korunkat építsék fel. De minden a számokkal kezdődött.
“Könyvemet azzal a szándékkal írtam, hogy bemutassam a matematika gyakorlati alkalmazásait. Igazán eklektikus gyűjteményt állítottam össze a múltbeli és a jelenkori gyakorlati alkalmazásokból.” (Ian Stewart)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók