Ajax-loader

Georges ​Ohnet műve a “Vasgyáros” címen legalább két tucat kiadást ért meg magyar nyelven és generációk érzékenyülhettek el e romantikus történetek olvastán. Joggal, mert Ohnet regényei, romantikus megközelítésükben vetekszenek H. Courts-Mahler műveivel. Művei nem most játszódnak, hanem jó emberöltővel korábban, de az érzelmek, szenvedélyek és fájdalmak ugyanolyanok, mint a ma emberéé, ezért mindig aktuálisak.
Ebben a regényben egy boldogtalan szerelem történetét kísérhetjük figyelemmel, amely azonban mégsem okoz szomorúságot az olvasónak.
Főhőse egy vállalkozó, egy gyáros, a “vasgyáros”, aki beleszeret egy előkelő család előkelő és gőgös leányába. A szerelem, úgy tűnik, nem reménytelen, hiszen a leány hozzámegy feleségül. Szerelme azonban nem talál viszonzásra és csakhamar rá kell döbbennie, hogy helyzete reménytelen: felesége nemcsak hogy nem szereti, de még le is nézi az egyszerű polgárt. Sorsát férfias tartással viseli, elfogadja, hogy a fájdalom állandó élettársa lesz, s ennek megfelelően rendezi be életét. Felesége különböző családi és magánéleti viszontagságok után kezd ráébredni arra, hogy férje nem közömbös a számára. Úgy tűnik azonban, hogy már minden késő… Valóban minden késő? Helyre lehet-e hozni egy hideg, kegyetlen házasságot? Meg lehet-e gyógyítani egy megtört férfi szívét? Ezekre a kérdésekre ad választ a regény olyan módon, hogy az olvasó úgy érezheti, a dolgok vele történtek meg vagy történhettek volna.
Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik kedvelik a romantikus történeteket, akik nem elégszenek meg azzal, ha egy könyv csak érdekes és fordulatos, hanem elvárják, hogy érzelmeket is közvetítsen.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók