Ajax-loader

Ez ​a könyv a TF hallgatói számára készült anatómiai tankönyv I. kötete, az aktív és passzív mozgatórendszer felépítését tárgyalja. Az első kiadás 1980-ban, a második 1987-ben, míg a harmadik 1993-ban jelent meg. A negyedik kiadás 1999-ben változatlan tartalomal, de más címen (A mozgatórendszer funkcionális anatómiája) hagyta el a nyomdát. Most az ötödik (javított) kiadást tartja kezében az olvasó.
Az anatómia tanulása általában nagy nehézségeket jelent a diákoknak. Elborítja őket a megtanulandó képletek halmaza, s csak nehezen ismerik fel ezek mögött az emberi test felépítésének és működésének összefüggéseit, valóságos térbeli helyzetét. Ezért igyekeztem könyvemet úgy felépíteni, hogy az átlagosnál több vizuális élményt nyújtson. Remélem sikerült a száraz, statikus anatómia helyett, funkcionális anatómiát nyújtva könnyebbé tenni az emberi test mozgásrendszerében való eligazodást.
E helyen is szeretnék köszönetet mondani a könyv lektorainak, különösen dr. Somogyi Barnabásnak, aki lektori kötelességén messze túlmenően segítségemre volt a könyv magyar nyelvű nevezéktanának kialakításában és az ábrák szerkesztésében. A rajzokat készítő Ránky Ernőnek, akinek munkája nélkül a könyv didaktikai céljait nem valósíthatta volna meg és Rácz Máriának a kézirat gépeléséért.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók