Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Még ​keresem a szavakat…

UPDATE: megtaláltam őket!
Festői francia falucska, gyilkosság, Monet, női sorsok, impresszionizmus, szenvedély, noir fiction. Röviden ezekkel a címszavakkal tudnám jellemezni Michel Bussi hazánkban frissen megjelent regényét, amelyről kétségtelenül megállapítható, hogy vagy imádni fogja az ember, vagy egész egyszerűen nem tudja hova tenni ezt az egészet.

A könyv egyértelműen kiemelkedik a tucatkrimik sorából, és valami egészen eredeti elegyet alkot, ami a maga kettősségével teremti meg a harmóniát. Bussi elképesztő precizitással nyúl az emberi lélekhez – mind a cselekmény, mind az olvasók szemszögéből.

Ennél is bővebben pedig itt: https://tizkicsikonyv.blogspot.com/2019/02/fekete-vizililiomok.html


basa
5.0/5

Iszonyatosan ​hangulatos remekül megírt,festői vidéki környezetben.játszódó francia remekmű.Nem tucat és szokványos krimi, hanem egy stílusos profi ecsetkezeléssel felvázolt lélektani történet.A végén, ahogy a vízililiomok a könyv is kinyílik az értelem palettáján.Felejthetetlen akár Giverny és egy Monet festmény.Tökéletes élmény.


gocsi
4.5/5

Végre ​egy könyv, amit vétek lenne megfilmesíteni, az egész esszenciája veszne oda. Nagyon vártam a címlapon beígért csavart, és felállt a szőr a karomon, amikor megérkezett.
Örültem, hogy van benne eredetiség, adott egy kis intellektuális kihívást az utolsó pár oldal.
Szerettem, hogy Monet és a festészete ugyanúgy szereplője volt a könyvnek, mint a mai Giverny lakói. Jólesett olvasás közben rákeresni festményekre, Monet házára, hogy jobban lássam a történetet.
Nagyon jó alkalom a könyv elolvasása arra, hogy észrevegyük magunkban, mit gondolunk evidensnek, és hogy érdemes néha kétkedéssel fogadni a tényeket.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók