“A mai aktív élet mellett anyaként azt tartom a legfontosabbnak, hogy egészséges alapanyagokat vásároljak, ezekből főzzek a családomnak, ne pedig készételeket együnk. Természetesen a legjobbat szeretném adni nekik mindenből, így ha tehetem, a legegészségesebb hozzávalókat kutatom fel számukra. Hétköznapokon is szívesen használom a konyhámban a dmBio termékeket. A könyv elkészítése során pedig szuper volt velük dolgozni, megismerni és kipróbálni az egyre szélesebb kínálatot.”
Vrábel Kriszta
Kapcsolódó könyvek
Máger József - Gézsi Andrásné Márta - Édes élet cukorbetegeknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - A legfinomabb csokis desszertek
Szinte nincs olyan ember, aki nemet mondana a csokoládéra. Rajongunk érte minden formában, ezért a legváltozatosabb módokon igyekeztünk elkészíteni mindenféle csokoládés finomságot. A kedvenceink kaptak helyet ebben a kötetben: nagyon csokis desszertek, torták, piték, krémek, pudingok receptjei, a közös nevező pedig természetesen a csokoládé...
Tóthné Libor Mária - Limara Péksége
Nem nehéz megjósolni, hogy rövid időn belül a kenyér bibliájaként fogják emlegetni a kelt tészta eddigi és leendő szerelmesei.
És ez nem véletlen. A Limara Péksége azzal a céllal született meg, hogy akár generációkon átívelő, igazi alapkönyvként mutassa be a kenyerek és a kelt tészták otthoni sütésének mágikusnak hitt, pedig könnyen elsajátítható technikáját. Hiszen a legegyszerűbb alapanyagokon – liszt, víz, só, élesztő – kívül nem is kell hozzá más, mint türelem és sok-sok szeretet.
A könyv nyolc fejezete közül az első a kenyérsütés 12 lépését ismerteti. Részletesen sorra vesz és fotókkal illusztrál minden tudnivalót, technikát, fortélyt és formázást, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az otthoni sütőkből aranybarnára sült, ropogós, az arcokra mosolyt csaló kenyerek kerüljenek elő.
A hét receptfejezetben – kenyér, kalács és fánk, kifli és zsemle, édesség, sósság, Blundel tészta, perec és pogácsa – megtalálható minden, amiért eddig szívesen betértünk a pékségekbe, ám amiket mostantól magunk is megsüthetünk otthon. A 72 finomság elkészítésének leírása mellett fázisfotók és rajzok könnyítik meg a praktikák alkalmazását. A fehér lisztből készülő, egyszerűbb, technikailag könnyebb recepteket egyre különlegesebb, sötétebb, magosabb, másféle lisztekből készülők követik.
Miközben a szerző a kezdőket lépésről lépésre megtanítja kelt tésztát sütni, a gyakorlottaknak összegyűjtötte a legkedveltebb recepteket, míg a kísérletező kedvűeknek új finomságokat talált ki.
Mostantól már csak rajtunk múlik, hogy irigyelt házi pékekké válunk-e – a családunk legnagyobb örömére.
Marosiné Horváth Erzsébet - Magyar tájak ételei
Tisztelt Olvasó!
Amikor úton-útfélen a kirándulók, az utazók, a turisták megéhezvén betérnek jó ételeket kínáló vendéglőkbe, éttermekbe, akkor kezdődik az igazi szertartás.
Az étlap betűinek szóról szóra történő kiolvasása. Az ismeretek alapján az elősiető pincérnek a kérdések sokaságát teszik fel:
Kérem, mi az hogy háziasan? Ilyen-amolyan módon készítve? Tejfölösen, hagymásan, gombásan... és ki győzné felsorolni a kérdések özönét.
Most a teljesség igénye nélkül nyújtjuk át a magyar tájak ízeit, ételreceptjeit.
Ami megnyerte tetszését a megrendelt és elfogyasztott ételek közül, azt otthon a saját ízléssel párosulva most e kis szakácskönyv segítségével el tudja készíteni.
Az adagokat 4 személy részére állítottuk össze, így könnyen osztható és szorozható egész számokkal.
Jó étvágyat kíván a magyar tájak ételeihez a Szerkesztő.
Gaál Zsuzsanna - Az őrségi konyha kincsei
Kóstolta már a hajdinás vargányalevest, csutris rétest, tökmagolajos salátát? Meg tudja dagasztani a dödöllét? Ha már kóstolta vagy készítette ezeket a finomságokat, akkor elevenítsük fel együtt közös élményeinket! Ha pedig még nem volt lehetősége találkozni az Őrség páratlan ízvilágával, akkor izgalmas felfedezésekre invitálom Önt, ismerkedjen meg az őrségi konyhával! Kívánom, hogy tapasztalja meg a hagyománytisztelő helyi ízek világát felfedező barangolás élményét, mindazt a csodát, melyet őseink megóvtak, és a mi nemzedékünk szeretne átmenteni a jövő számára.
A könyvben megtalálhatja a régi őrségi ételek leírásait és hagyományos alapanyagokat felhasználó mai recepteket. Közben bepillantást nyerhet az Őrség lakóinak egykori mindennapjaiba. Izgalmas kirándulást!
Fiona Patchett - Karácsonyi sütik
Ebben az elbűvölő könyvben számos kitűnő receptet találsz, a mézeskalács házikótól a fűszeres, almás muffinokon át a karácsonyi tortácskákig, és ha elkészíted őket, a konyhádat betölti majd a karácsonyi sütemények ínycsiklandó illata. Neked csak lépésről-lépésre követned kell a recepteket, és máris ügyesen süthetsz karácsonyi tortákat és süteményeket. Kitűnőek ajándéknak, de ahogy elkészültek, nyomban el is fogyaszthatod őket.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 új tésztaétel 33 színes ételfotóval
Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan, hogy a ma ismert tészta italicum. Méltóságát az olaszok adták meg, amikor mindennapi, becses étkük rangjára emelték. A mai napig első fogásként fogyasztják a tésztát, amely az ünnepi menüből sem hiányozhat. Ahány régió, annyi specialitás az olasz tésztafélék és a belőlük készített ételek sokasága egyenesen lenyűgöző. Mind a levesben főtt és abban tálalt pasta in brodo, mind a leszűrt és különféle mártásokkal, adalékokkal gazdagított tészta, a pastasciutta, értékes, laktató, könnyen emészthető táplálék. Nem csoda, ha a száraztészták diadalútja napjainkban is töretlen, hiszen manapság az idővel versenyző háziasszonyok biztos menedéke. Ebben a könyvben olyan kipróbált, jobbára olasz tésztaételek receptjét igyekezett összegyűjteni a szerző, amelyek többsége nem egészen vagy éppen csak egy óra alatt elkészíthető. Szerepel, persze, néhány munkásabb, időigényesebb rakott és töltött, sőt frissen, házilag készített tésztából alkotott fogás is - ezeket tartalékolhatjuk az olyan alkalmakra, amikor a főzést kalandnak vagy éppen pihentető, szórakoztató, kreatív tevékenységnek tekintjük.
Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes szakácskönyv
Sebestyén Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain.
Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás.
Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek.
Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.
Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes szakácskönyv
Sebestyén Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain.
Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás.
Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek.
Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.
Camellia Panjabi - A legjobb curryreceptek Indiából
"A curry egy hús-, hal- vagy zöldségétel mártással, amelyet rizzsel vagy kenyérrel fogyasztanak." E tömör meghatározás mögött az indiai konyha legizgalmasabb, legegzotikusabb és legínycsiklandóbb fogásai rejtőznek. Camelia Panjabi összegyűjtötte mesterszakácsok és egyszerű háziasszonyok minden receptjét és fortélyát, amihez csak hozzá tudott jutni, és kiválogatta belőlük a számára legkedvesebb ötvenet. A legjobb curryreceptek Indiából nemcsak egy szakácskönyv. Az ország minden részéből származó ötven legjobb, eredeti curryrecepten túl megismertet az indiai konyha filozófiájával, és egyben kulináris utazásra is viszi az olvasót.
Ismeretlen szerző - 33 diabetikus étel
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos infomárcióval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Ismeretlen szerző - 33 kenyér és péksütemény lépésről lépésre
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Fülep Zsófia - Csodás indiai konyha
Az indiai konyha kétségtelenül rendkívül egzotikusnak tűnik, de ez a könyv mégis csupa olyan étel receptjét tartalmazza, amelyek Magyarországon beszerezhető anyagokból elkészíthetők. A magyar ízléshez csak abból a szempontból igazodik a szerző, hogy igen sok húsétel leírása is szerepel. A szakácskönyveknél szokatlanul hosszú bevezető pedig a konyhán keresztül betekint az indiai hétköznapokba. A fényképeket Barhács László készítette.
Ismeretlen szerző - Tejben-sajtban
Tejben-sajtban. Mesés receptgyűjtemény tele sajtot, tojást és különböző tejtermékeket tartalmazó ízletes fogások leírásával, amelyek nemcsak pompás ízűek, de jótékony hatásúak is. Több tucat hagyományos és új recept a világ minden tájáról. Minden recept mellett étvágygerjesztő színes fényképek. Külön kiemelt ismertetők, amelyek felhívják a figyelmet az egyes fogások táplálkozás-élettani előnyeire, valamint részletezik tápanyagtartalmukat. Hasznos útmutató a tojás, a sajtok és egyéb tejtermékek típusairól, beszerzéséről, tárolásáról, illetve elkészítéséről.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Szakácskönyv kezdőknek
Dr. Oetker új szakácskönyve mindazoknak készült, akik már a kezdettől jól akarnak főzni. A „Szakácskönyv kezdőknek" című kötet teljesen átdolgozva, új fel fogásban, számos új recepttel kiegészítve, sok étvágygerjesztő képpel és lépésről lépésre megmutatott ábrával, nagyobb alakban jelent meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és úgy írták le, hogy még a kezdőknek is sikerüljön azokat elkészíteni.
Liu Zihua - Uli Franz - Az igazi kínai konyha
Az érzékeny fotókból, valamint a kultúráról, a szokásokról, a tájakról és az emberekről szóló izgalmas történetekből áll össze a mozaik, amely éppolyan tarka, mint maga Kína, a Föld legnépesebb országa. A négy nagy tájkonyha és a vegetáriánus konyha 190 jellegzetes receptje életre kelti a világ legrégibb szakácsművészetét. Otthon, különösebb gyakorlás nélkül mi is elkészíthetjük bármelyik ételt. A különleges technikákat fázisfotókkal illusztrált leírások teszik könnyen követhetővé, a szokatlan ízű vagy nehezen beszerezhető hozzávalók helyettesítésére alternatívákat kínálunk. A legjobb fogás a szakácsművészeknek és ínyenceknek, a tudásra szomjazóknak és az utazás kedvelőinek.
Jenny Stacey - Burgonya
Könnyen elkészíthető receptek A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Így a legváltozatosabban elkészíthető zöldség, nem véletlen, hogy világszerte a legnépszerűbb is. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetariánusok, húsimádók, fogyókúrázok, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.
Ismeretlen szerző - Szeretettel a Nagyitól
A kötet a népszerű "A nagyi sütije" c. könyvhöz hasonlóan nagyon finom házias sütirecepteket tartalmaz látványos, az elkészítés fázisait részletesen bemutató fotókkal.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...
Ismeretlen szerző - Sütés nélküli sütemények
Kevés szabadidő, váratlanul betoppanó vendégek, meleg nyári napok, amikor a forró sütő mellett állni elképzelhetetlen... Ilyenkor jönnek igazán jól a sütés nélküli receptek! Elkészítésük egyszerű, a legalapvetőbb élelmiszerekre van csupán szükség hozzájuk, és a sütő bekapcsolása nélkül, gyorsan és könnyen isteni finom és látványos desszerteket készíthetünk, legyen az gyümölcsös, kakaós, pudingos, sütemény, torta, vagy akár pohárkrém.