Az az elhatározásunk, hogy diétázni fogunk, gyakran inog meg egy-egy fárasztó munkanap után. Farkaséhesen hazaérve ránk tör az ismerős “azonnal ennem kell valamit” érzés. Ilyenkor bizony hajlunk arra, hogy a gyors- és készételeket válasszuk, amelyek ritkán egészségesek. Ez a könyv – 5-30 peres vacsorareceptjeivel, gyakorlati tanácsaival, bevásárlólistáival – segít felkészülni az ilyen esetekre úgy, hogy az esti étkezés finom, kiegyensúlyozott, laktató, és ami a legfontosabb: villámgyorsan elkészíthető legyen. Az egyszerű krémektől a szendvicseken, tápláló leveseken és salátákon át a komplett főételekig megtalálunk benne mindent, s minden fogás pontosan kiszámított szénhidrátértékét is.
Vrábel Krisztina főzési stílusa nem véletlenül lett népszerű a fogyókúrázók és az egészséges életmód híveinek körében. Könnyen elkészíthető receptjeit követve, egyszerűen beszerezhető alapanyagokból készíthetünk ínycsiklandó, látványos fogásokat. A könyvben szereplő minden étel teljes értékű, természetes alapanyagokból áll. Segítségükkel száműzhetjük a feldolgozott élelmiszereket és az adalékokat.
Nagyon mai, nagyon gyors, nagyon egészséges.
Kapcsolódó könyvek
Vrábel Krisztina - Koszta Ágnes - Töllösy Judit - 160 grammos szénhidrátdiéta - Az életmódkönyv
160 grammos szénhidrátdiéta az egészségért!
Öt éve követem a ma már egyre ismerősebben csengő 160 grammos szénhidrátdiétát. Kezdetben, egy friss inzulinrezisztencia-diagnózissal a zsebemben, orvosi utasításra alakítottam át az étrendemet, és ami a legfontosabb, változtattam az életmódomon.
Ennek köszönhetően szervezetem egyensúlya helyreállt, így ma már nem kellene e szabályok szerint étkeznem, mégis örömmel folytatom a „diétát”. Úgy érzem, ennél jobbat nem tehetek étkezés terén a szervezetemmel.
Miért? Mert a 160 grammos szénhidrátdiéta – nevével ellentétben – NEM DIÉTA abban az értelemben, amit e szóról elsőre gondolunk. Nem vonunk meg a szervezetünktől semmilyen nélkülözhetetlen tápanyagot. Olyan életmódról van szó, amely a teljes értékű étkezésen, a testmozgáson és persze a megfelelő pihenésen alapul. A 160 g változatos étrendet takar, amelynek alapjai a lassú felszívódású, összetett szénhidrátok (zöldségek, teljes értékű gabonák), a fehérjék és a zsiradékok. Ügyelve arra, hogy fő energiaforrásunk, a szénhidrát a nap során folyamatosan és meghatározott arányban elosztva kerüljön a szervezetünkbe.
Az étrend kerüli mindazt, amire szervezetünknek nincs szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön: a finomított szénhidrátokat, mint pl. a cukor, fehér liszt és az élelmiszeripari adalékanyagokat.
Mindezért ajánlható mindenkinek, aki egészségesen, aktívan szeretne élni, „jó formában” maradni, vagy épp abba kerülni.
E könyv, az előző két részhez képest bővebb tartalmilag. A bevált recepteken túl saját tapasztalataimmal is segítem az olvasót az életmódváltásban. Szerzőtársaim, Dr. Töllösy Judit sportorvos és Koszta Ágnes dietetikus pedig szakmai oldalról mutatják be a helyes táplálkozást, szerethető módon: átfogóan de közérthető nyelvezettel. :)
Azt szeretnénk, hogy mire az olvasó a könyv végére ér, jobban megismerje szervezetének működését. Ébredjen rá arra, miért nem működött eddig egyik fogyókúra sem.
Miért jött vissza mindig több kiló, mint amennyit kínnal-keservvel leadott? Bízunk benne, segítségünkkel mindenki könnyen elsajátítja, miként étkezzen lemondások nélkül, úgy, hogy egészséges maradjon, vagy éppen fogyni tudjon.
Vrábel Kriszta
Frank Júlia - Sommer András - Diétás sütemények lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek
Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője és Sommer András a róla elnevezett ismert pesti cukrászda vezetője, süteményspecialista és gasztrotörténész közös könyve.
Kipróbált és bevált receptjeik lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek nyújtanak szakszerű, bőséges kínálatot és lehetőséget arra, hogy ők is részesülhessenek a sokféle torta, sütemény, tészta és rétes készítésének és fogyasztásának örömében
Vrábel Krisztina - 160 grammos szénhidrátdiéta 2.
Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok.
Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.
Egyszerűen elkészíthető fogások pontosan kiszámolt szénhidrát- és kalóraértékekkel, elkészítési idővel, új receptekkel.
Kollár Anita - Gluténmentes és finom!
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
Robert Barnett - Diane Temple - Denise Webb - Varázsételek az egészséges vércukorszintért
A megfelelő táplálkozásra törekvés során sokan esnek abba a hibába, hogy szinte állandó diétát tartanak, miközben nem is tudnak róla, hogy vércukorszintjük veszélyesen megemelkedhet vagy lecsökkenhet. Annyit érzékelnek mindössze, hogy ingerlékenyek, gyakran fáj a fejük, és úgy érzik meghalnak egy falat csokis sütiért. Pedig a recept egyszerű, sőt élvezetes: mindössze a megfelelő ételeket kell ennünk. A könyvben számos varázslatos recept várja, melyekkel elérheti ideális súlyát, energikusabbá válhat és csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ne várja meg, míg orvoshoz kell fordulnia tegyen és egyen a megelőzésért .
-A cukorbetegség, az inzulinrezisztencia elméleti háttere közérthető magyarázatokkal.
-Gyakorlati tanácsok, tippek.
-Egyszerű javaslatok a megszokott étrend megváltoztatására.
-Több mint száz varázsétel legfőbb jellemzői, főzési tippek, érdekességek.
-125 recept a vércukorszint egyenletesen tartásáért.
-3 hétre szóló, varázsételekből összeállított étrendjavaslat.
Benda Judit - Egyszerűen finom
A teljes értékű konyha finom, egészséges és gyönyörű. Alapját dédszüleink konyhaművészete képezi az élelmiszeripar előtti időkből abból az időből, amikor mi magunk készítettük el az ételeinket almából, káposztából, répából, búzából azaz természetes alapanyagokból.
Annak idején a magyar konyha ugyanolyan teljes értékű volt mint az olasz, a svéd, a japán vagy bármely más hagyományos konyha.
Ezért a szakácskönyv receptjeinek zömét a hagyományos magyar konyha ételei alkotják kiegészítve a nagyvilág ételeivel kicsit átalakítva. A teljes értékű ételek remekül beilleszthetők a magyar konyhába, így megszokott ételeink segítségével tudjuk egészségesre enni magunkat.Szakácskönyv a családnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Frank Júlia - Pehelykönnyű ételek
Meleg és hideg levesek. Zöldséges, halas, húsos ételek. Vacsorasaláták, szendvicsre valók. Tészták, kenyérfélék, műzlikeverékek. Édességek, sütemények.
Olivia Dupin - Egészségesen, gluténmentesen
Az Egészségesen, gluténmentesen nélkülözhetetlen vezérfonal a glutén nélküli életmód hatékony bevezetéséhez és megtartásához a cöliákiások, gluténérzékenyek és búzaallergiások számára éppúgy, mint azoknak, akik egyszerűen csak egészségesebb étrendre és jobb közérzetre vágynak.
Az 1. rész a természetes alapanyagokra épülő gluténmentes diéta és életmód bevezetéséhez nyújt segít, áttekintve a téma szinte minden vonatkozását, a gluténérzékenység különféle formáinak és a diagnosztikai-kezelési módszereknek az ismertetésétől az orvosválasztás és az átállás nehézségein át az élelmiszerbiztonságig, különös tekintettel a házon kívüli étkezésre, a gyerekek diétájára, valamint a vásárlásra, az árucímkék értelmezésére és az éléskamra feltöltésére. Ehhez kapcsolódik a gluténmentes élelmiszerek részletes, tematikus felsorolása, hogy mindig tudjuk, mi micsoda, s ne fordulhasson elő, hogy kétség vagy bizonytalanság miatt éhen maradunk.
A 2. rész összesen száz étel receptjét tartalmazza, jobbnál jobb finomságokét, amelyek közös jellemzője, hogy könnyen beszerezhető, natúr, gluténmentes alapanyagokból készülnek. Vannak itt (amerikai) klasszikusok, de újszerű reformételek is, mint amilyen a kölespiláf sült gyökérzöldségekkel vagy a mogyorós csokoládétorta liszt nélkül. A gazdag kínálatban bárki megtalálhatja az ízlésének, pénztárcájának, időbeosztásának legmegfelelőbb fogásokat, feledve a kétes összetételű, drága és ehetetlen műlisztekből meg egyéb pótszerekből készült "betegkosztot", amelyre a diétázó cöliákiások a legutóbbi időkig rákényszerültek.
Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!
Krnács Mercédesz - Pancreatitis
Könyvemet elsősorban hasnyálmirigy-gyulladásos problémákkal küzdő sorstársaimnak ajánlom. Megtapasztaltam, milyen nehéz megtanulni együtt élni a gondolattal, hogy sok mindenről le kell mondani, ami napi rendszerességgel kerülhetett tányérunkba. De most fel a fejjel! Gyerünk sütni-főzni! Receptjeimet fotókkal, rajzaimmal és animációkkal illusztrálva ajánlom akár fogyókúrázóknak is. Emlékszem, milyen volt az első időszak, mikor szembesültem vele: változtatni kell az életmódomon. Jómagam 15 éve élek együtt a hasnyálmirigy-gyulladással és néha epés panaszokkal. Sokféle diétát kipróbáltam. Így alakult ki évek alatt mit mivel tudok helyettesíteni, olyan ételeket az asztalra rakni, ami mások számára is kulináris élményt nyújt. Kreatív művészember lévén elhatároztam, hogy a megszokottól „kicsit más” stílusban kínálom tálcán az általam kitalált, kipróbált finomságokat!
Ismeretlen szerző - A tavasz ízei
Végre itt a tavasz! A téli álomból ébredező természet vitamindús zöldségei és gyümölcsei új életerővel töltik fel szervezetünket. A zsenge, friss alapanyagok számos gasztronómiai újításra sarkallták kötetünk szerzőit. A finomabbnál finomabb receptekből vegánok (növényi étrenden élők) és vegyes táplálkozásúak, lisztérzékenyek, candidával, tej- és tojásérzékenységgel küzdők egyaránt meríthetnek ötleteket. Mivel a receptek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószerrel és adalékokkal készült hozzávalókat, az egészségtudatos és a fogyókúrázó olvasók is bátran csemegézhetnek a magyar alapanyagokra épülő ételleírásokból. Élvezetes főzést, szép tavaszi napokat és jó egészséget kívánunk minden kedves olvasónknak!
Frank Júlia - Magos receptek
Az egészséges táplálkozás nem nélkülözheti az olajos magvakat, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat, továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrásnak számítanak. Rendszeres fogyasztásuk jelentősen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, és gyulladáscsökkentő hatásuk sem elhanyagolható.
Az olajos magok nem csak nassolnivalók! Sokféle étel készíthető olajos magvakkal, a levesektől kezdve egészen a különféle desszertekig. A diós-mákos süteményeket mindenki ismeri, azonban ,,magos" leveseket, hús- és zöldségételeket, tésztákat már nem biztos. A kötetben szereplő több mint 100 recept mindegyike tartalmaz valamilyen olajos magot, érdemes kipróbálni valamennyit!
Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője.
Monika Brenz-Rickert - Zsírszegény ételek - Ázsiai konyha
Az egzotikusan könnyű fogyókúra
Ha szeretne tenni valamit karcsú vonalaiért, és az ázsiai konyhaművészet szerelmesei közé tartozik, akkor nem tudja majd letenni ezt a könyvet. A távol-keleti konyha - friss és könnyű hozzávalóival, valamint zsírszegény elkészítési módjaival - tökéletesen beleillik a Low Fat 30 alapelvébe.
Ismeretlen szerző - Saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Halmos Monika - 55 ízletes reformétel
„Vissza a természethez!" - ez lehetne a jelszavunk, ha azt szeretnénk, hogy táplálékaink a legtökéletesebben szolgálják testünk épülését, egészséges működését. Teljes tápértékű, ízletes reformkonyha, több mozgás, jó levegő, friss, tiszta ivóvíz - ez az egészséges életmód alapja.
Isabella Bonamini - Kalóriák
Nők és férfiak számára egyaránt fontos a vonzó külső, a jó fizikai állapot, de legalább annyira fontos, hogy ezt ne gyötrelmes fogyókúrával érjék el.
Ideális testsúlyunkat megtarthatjuk, ha számolunk ételeink kalóriatartalmával, és receptkínálatunk kiegyensúlyozott, ízletes ételeit is beépíthetjük étrendünkbe.
Maros Szilvia - Diétás könyv candida gombásoknak, fogyókúrázóknak
Azoknak szeretném ajánlani ezt a könyvet, akik megfertőződtek a candida gombával és a nagyon szigorú diétát kell betartaniuk. Könyvemet ajánlom továbbá azoknak is, akik valamilyen allergiában szenvednek (liszt- tartósítószer allergia,stb.), és azoknak, akik szeretnének túlsúlyosnak vélt problémáiktól megszabadulni, néhány kilót leadni és azt folyamatosan megtartani, illetve egészségesen táplálkozni.Az emberi szervezet sérülékeny és ezt már sajnos a saját tapasztalatommal támaszthatom alá. Tudom magamról, hogy a diéta betartása nagyon nehéz, főleg azok számára, akik olyanok, mint én. Szeretik az édességet, a csokoládét, a finomabbnál finomabb süteményeket, a tészták minden fajtáját, beleértve a kelt tésztákat és a pékárut, péksüteményeket is.
Turós Emil - Nagy salátakönyv
A felesleges kilókkal folytatott állandó küzdelemben, a vitaminok, a természetes ásványi sók a rostos tápanyagok, a nyers zöldségek fontosságának tudatosulásával egyre nagyobb szerepet kapnak mindennapi táplálkozásunkban a saláták. Ráadásul elkészítésük nem túlzottan munkaigényes, minden évszakban találhatunk megfelelő alapanyagokat hozzájuk.
Turós Emil hosszú évtizedeken át gyűjtötte a salátarecepteket, készítette a salátaételeket a Földközi-tenger partjának luxusszállodáiban és nagy hírű pesti éttermekben. Nagy salátakönyve egy gasztronómiai kalandokban gazdag élet összegzése.
Bódi Margó - Az egészséges is lehet finom
Én már megtettem az első lépéseket egy egészségtudatosabb élet felé. A felismeréshez szükség volt sajnos egy infarktusra, de azóta vallom és hirdetem mindenütt, hogy az emberek figyeljenek jobban magukra, egészségükre, hiszen nem kell mindenkinek infarktust kapnia mint Gusztinak, a baj a legtöbb esetben megelőzhető. Ezért úgy gondoltam, hogy a Nógrádgárdonyban elsajátított egészséges ételek elkészítésének módját egy csokorba kötöm. Az otthonról hozott főzésszeretet sokat segített, de ennek ellenére nap mint nap rá kellett döbbennem, hogy nem ismerek minden zöldséget és fűszernövényt: például összekevertem a cukkinit a kígyóuborkával, és soha nem gondoltam volna, hogy az édeskömény milyen finom megtöltve, és akár salátát is készíthetek belőle, de meglepett az is, hogy cukor nélkül is lehet édességet sütni.
Az általam elkészített ételeket nem csak beteg embereknek ajánlom, hanem bárki másnak aki szeretne egészségesen táplálkozni, vagy akár új ízeket kipróbálni.
Bódi Margó
Ránky Edit - Gintner Zénó - Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kövi Anita - Karcsúsító konyha
Ez a kis könyv nagyszerű ötleteket és az étkezés örömét kínálja mindazoknak, akik ragaszkodnak a hagyományos konyha ízeihez, de egyúttal szeretnék megőrizni karcsúságukat is.