Ajax-loader

Sir ​Edmund Hillary
Alexa Johnston
Több mint ötven évvel a legendás Mount Everest-megmászás után Tenzing Norgay társaságában, ez az életrajzi leírás bemutatja Sir Edmund Hillary életét a nyugalmas új-zélandi városban töltött gyermekkorától a történelmi jelentőségű hegymászó diadaláig, amelytől világhírűvé vált. A huszadik század kiemelkedő személyisége azonban azt szerette volna, ha inkább a serpák népének támogatása miatt emlékezzenek majd rá. Hiteles képet kapunk egy olyan emberről, akit csak tisztelni lehet rendkívüli teljesítménye, embersége és humanitárius tevékenysége miatt.

A keresztvivő
Joe Eszterhas
Menekülttáborokban és amerikai külvárosi sikátorokban nőtt fel Joe Eszterhas. Rendőrségi riporterként versenyt futott a rendőrökkel, hogy hamarabb érjen a rablások vagy gyilkosságok helyszínére. Eszterhas emiatt sokat tud az élet sötét oldaláról. Aztán 2001-ben egy pokoli forró nyári napon, a gégerákból való felépülésért valamint alkohol- és nikotinfüggőségével küzdve Joe Eszterhas megtalálta Istent. Vagy Isten találta meg őt. Meglepő könnyedséggel és őszinteséggel feltárva saját gyengeségeit és hibáit, Joe Eszterhas megindító személyes története hitről, értékekről, családról és szeretetről szól.

Z, az elveszett város
Dávid Grann
A huszadik század elején Percy Fawcett brit felfedező megszállottan ragaszkodott az elméletéhez, amely szerint valamikor nagy népességű, fejlett civilizáció létezett a brazil Mato Grosso alatt. Bár csodálták vakmerő – bár nem meggyőző – behatolásait az őserdőbe, amelyet a bennszülöttek nagy tiszteletben tartottak hitükben és kultúrájukban is, mégis azt gyanították róla, hogy élénk a fantáziája vagy megőrült. Fawcett eltűnt 1925-ben. David Grann újságíró feleleveníti az expedíciót saját reménytelennek tűnő kísérletével, hogy Fawcett vagy Z, a legendás elveszett város nyomára bukkanjon.

Stasiország
Anna Funder
A díjat nyert első könyves ausztrál szerzőnő, Anna Funder bemutatja a keletnémetek eddig el nem mondott történeteit, hogyan befolyásolta életüket a hírhedt Stasi. A lírai részek és a fekete humor mellett megismerhetünk olyan örökre megfélemlített embereket, akik bátran szembeszálltak a rendszerrel, de felbukkannak jelentéktelen és fura alakok is, akik együttműködtek az elnyomókkal. A Stasiország, amely egyszerre elszomorító és felemelő történet, örök emléket állít azoknak, akik a terrorban éltek vagy meghaltak.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.