Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


diamondfox
5.0/5

Vége. ​VÉGEEE T____T
Istenem, annyira tudtam, hogy csak így lehet ennek vége. Haragszom Szandora, hogy ennyire csalfa volt és így megtévesztette Őt Adzsite, és ezzel együtt sajnálom, hogy vagy öt kötetre kiesett igazából a fő vonalból. Ellenben elégedett vagyok. Mindent megtudtunk, amit akartunk: Munszu történetét, az egész eredetét, ki is Adzsite és végül, hogy kivel mi történt a nagy csata után. El kell engednem őket :(


schesztiஐ
5.0/5

Pityergős, ​de nagyon epic befejezés. ♥

Első perctől fogva az tetszett legjobban ebben a sorozatban, hogy a kis plusz fejezetekkel, magyarázatokkal úgy kaptunk “történelmet” is a fantasy-hez, hogy az borzasztó érdekes, megható, humoros vagy épp megindító volt. Egy olyan férfi főszereplővel harcoltunk végig kötetek során, akit nem a szépsége, nem a kedvessége miatt szerettünk, sokszor úgy tűnt, mintha valami alávaló gazember lenne, mégis mindvégig kitartott a hite mellett, a barátja, és a szerelme mellett.

Nagyon tetszett, ahogy megismertük a múltját, és őszintén szólva nem is bánom, hogy csak így, szinte cseppenként kaptuk ezeket az infókat, mert így sokáig tartott olvasni. :)
A rajzokat is egyre jobban megszerettem, míg az elején egyedül Szandót tartottam szépnek, a végére már Munszu-t is annak láttam. #Hozzáteszem, lágyabbak is lettek a vonásai :))#

A mellékszereplőket is megkedveltem, és megsirattam Vonszul-t, de még Ulphaszo-t is
Adzsite pedig remek főgonosz volt, imádtam az elvetemültségét!

Most kicsit nihil van… sajnálom, hogy vége.
De nagyon-nagyon örülök, hogy megvan egyben a teljes sorozatom, és bármikor elővehetem még, hogy a magányos Árnybíróról olvashassak. :)


Starman
4.5/5

Nagyon ​szeretem ezt a történetet, Joun In-Vant pedig példaértékű írónak tartom több szempontból is. A pozitív oldal, hogy nagyon szép és következetes volt a tematika, iszonyúan szerettem, hogy sok időt öltek a kutatásba, és hogy az egyes alfejezetek is ugyanazzal a problémával foglalkoztak, amivel a nagy egész (látszat-valóság, elszántság, hit, kinek mit jelent a mondanivaló…), a karaktereknek pedig mind megvan a saját kis konfliktusa, mindenkit hajt valami, mindenki érthető, ha nem is szimpatikus. Az a szál is szépen el van simítva, miért épp Munszunak kell eltakarítani a szemetet, ugyanakkor ő is képes a kitartása végére érni, és nem tudja egyedül megváltani a világot. De elkezdi.
De ami rossz, az azért kegyetlenül rossz ebben a történetben, és ez leginkább az információ-adagolás. Köteteken keresztül találgatjuk, ki Munszu, kit, miért és hogyan ölt meg, amit én személy szerint borzasztó irrelevánsnak éreztem, és valljuk be, miután rájövünk, hogy Munszu annyira hibátlan erkölcsileg, amennyire ez katonaként lehetséges, elég bosszantó is. Ha a hangsúly egy kicsit a történet irányába tolódott volna, kicsit többet láttunk volna a karakterekből meg úgy minden másból, valószínű az időnkénti zagyvaság is feloldódott volna. Szerintem nem vesztett volna a történet egetrengetően sokat, ha mondjuk a Kaidaten elleni csatát jóval korábban kapjuk meg, esetleg Kjevohljang és Hemoszu sorsával együtt, mert ezek nem okoztak akkora meglepetést, Munszu személyiségének fényében már előre lehet sejteni, hogy nem az ő hibája.
És több Vonszult is elbírt volna a történet. :D Bár ezt leginkább azért látom így, mert ő volt a kedvencem, de szerintem fél kötetnyi hullaként sarokban állás helyett belefért volna ugyanennyi életben levés, akár flashbackben.
A lezárást viszont zseniális, nagyon szép, lelkesítő és furcsa módon nem is elrugaszkodott, pedig azért huh, nagyon hősies.
Ettől függetlenül nagyon jó, és leginkább nagyon jó szándékkal készült történetnek tartom, és kinek ezért, kinek azért ajánlanám. A rajzstílust is nagyon szerettem a korai kötetekben, a vége felé már kevésbé.


csartak
4.5/5

Az ​első manga (vagy manghwa) sorozat amit végigolvastam. Összességében nagyon tetszett, a szépen és pontosan megrajzolt képkockáiban sokszor gyönyörködtem. A jó és rossz csatája kimeríthetetlen téma, és ebben a fajta köntösben meg különösen tetszetős. A karakterek egyediek, először Szando volt a kedvencem, de később csak Vonszul. A kiegészítő rész még hátra van. Köszöntet a kölcsönzésért, ezt most tényleg komolyan, meg elnézést is, de nagyon végig akartam olvasni.


Hanon13
4.5/5

Nem ​mondom hogy a kedvencemmé vált ez a sorozat, de a magyarul kiadott mangák közül mindenképpen kiemelkedő. Ami pedig a legjobban tetszett benne? Mindenki megkapta azt a végkifejletett, ami a karakteréhez illet. Nem volt boldogan élek míg meg nem haltak. Akinek meg kellett hallnia, az meg is halt. Elszomorított, igen, de ennek így kellett lennie. Értékelendő hogy meg merték lépni ezt, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány mangát olvastam ahol nem csodálatos happy end lett a vége.
Szando lett a kedvencem, és bár Adzsite megtévesztette, mindenki tudta hogy mi lesz a végén. Mérges voltam rá, bár őszinte leszek ez is tökéletesen mutatta hogy milyen ember volt Ő.


Dávidmoly
4.5/5

Ennek ​a történetnek ez a [spoiler]keserédes, de inkább megnyugtató[/spoiler] befejezés kellett. A végső leszámolás [spoiler]kissé elkapkodott volt[/spoiler], de ennyi belefér.


danlin
5.0/5

Vége! ​Hát valami ilyesmire számítottam: a harcosok fele, a rossz fiúk és Munszu meghal, a többiek megsérülnek, és megpróbálnak egy új világot létrehozni. Örülök, hogy Szando még a vég előtt magához tért, és ő volt az, aki végül megfékezte Adzsitét. Azt még most sem értem teljesen, hogy hogyan szabadult ki Adzsite, mert végül is a gyerekek nem törték fel a pecsétet. Vagy maga a kívánságuk lett volna olyan erős, hogy szabaddá tegye? Ki volt a végén Árnybíró?


Szumire
5.0/5

A ​lehető legjobb záróbefejezést adták meg a mangának.


Tetszett ​a lezárás. Nem kímélt a két mangaka senkit. Megvoltak a történet áldozatai és túlélői. Kellően véres és drámai lett a vége. Pont jó volt.


Leah
5.0/5

Annyira ​örülök h meg vettem és meg van itthon az egész sorozat .
Ha nem így lenne, most kezdeném el a vásárlást :D

Na jó azért ez… így.. ennyi?
{{Rá lépett a köpenyére , meghalt, nem tudott elmenni , az düh rohamot kapott és levágta a fejét .. ennyi? Hát én mindenre gondoltam csak nem ilyen könnyű dologra.. oké lehet túl sokat vártam .}}

{{Szandó megutáltatta magát velem, aztán elfogadtatóvá sírta magát.. nem .. nem lesz kedvenc.. }}

örülök h újraolvastam, így mindenre emlékszem és talán összemosódottabb a történet.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók