Ajax-loader

Kedves embertársaim, aki e sorokat olvasod, hallgass egy becsületes lélekből fakadó őszinte szóra: vedd e könyvet és olvasd végig. Nem fogod megbánni. Szavatolok érte.
Nem véletlen, hogy Vicki Baum minden regénye, minden színdarabja minden országban és minden nyelven “bomba”-siker. Kell, hogy ennek valami mélyebben fekvő oka legyen. Van is. Nemcsak az, hogy regényeinek tárgya érdekfeszítő és írásmódja lenyűgöző, – ilyen egy detektívregény is lehet – de meg van benne az igazi író igazi tehetsége: észrevétlenül eszmélünk rá, hogy leplezetlen képét kapjuk korunknak, embertársainknak, a különböző világszemléleteknek, a szorongó honvágynak, a háborúk borzalmainak, bátor kritikáját a jelennek, az anyai szeretetnek, a házastársak közötti viszonynak, az örökké nyugtalanító érzéki szerelemnek, – és mindezt a hősnőn, Marionon keresztül.
Látjuk a ferencjózsefi és hitleri Bécset, a náci Németországot, a lenini Oroszországot, a gazdag Amerikát, a céltudatos Angliát, a sorbanállást, az inflációt, a babot, a borsót, a lencsét, az aranyrudak hatalmát és ismét meg ismét a kiirthatatlan életösztönt; a parázsló, fellobbanó és a lobogó szerelmet.
Kedves embertársaim! Megismétlem: vedd e könyvet és olvasd végig. Nem fogod megbánni.

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Nincsenek címkék.

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.