Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nagyon ​élveztem a könyvet, és bár egy új trilógia, szorosan kapcsolódik a Kate Daniels sorozathoz. Sőt, érdemes a 9. rész után belekezdeni, mert ahhoz, hogy teljesen beszippantson, ismerned kell az előzményeket. Ki Hugh d’Ambray, és honnan jön? Mi történt vele, aminek következtében az első jelenetben a bajtársai részegségéből próbálják felrázni. Nem lett a szívem csücske, mert hát Kate és Curran ellen elég sok aljasságot követett el (akár Roland parancsára, akár nem), de neki is van jó oldala, amiért a katonái a halálba is követik.
Gordon és Ilona biztosan nem az instalove hívei, hiszen már Kate és Currant is megtáncoltatta, és Elara és Hugh kapcsolata sem szivárványos. Jobban mondva utálat első pillantásra, amit cuki kis kedveskedések követnek. A történet emellett át van szőve kalanddal és mágiával, az urban fantasy rajongók nagy örömére.


Lisie87
5.0/5

Egy ​kis kitekintés a megszokott Kate világából. Hugh karakterét eddig is bírtam, és nagyon kíváncsi voltam, hogy mit alkot egy teljes kötetben, hát nem kellett csalódnom!! Igazi rossz fiú, aki persze nem annyira rossz, mert van egy apró jó oldala, ami megdobogtatja a női szíveket! :D Nagyon jókat nevettem Hugh és Elara “csipkelődésén” , beszólásain, igazán jó párost alkotnak. Izgalmakban is bővelkedik a történet, de ezt már megszokhattuk Andrewséktól.
Viszont átkozom magam, mert jól elspoilereztem ezt-azt, mivel még nem olvastam a Magic Binds-ot (azt hiszem ez a címe) pedig az előszóban mondták, hogy utána érdemes ezt a könyvet és hát volt benne pár infó Curranről és Kateről…No de mindegy! :D
Szóval, Hugh hmmm, nagy szívecske, de azért még mindig Curran a kedvencem! :D


CsepAdri
4.0/5

Kicsit ​féltem a könyvtől, Hugh miatt. Hiszen ő Roland oldalán állt, elég sok szörnyűséget vitt véghez Roland parancsára. Nem tudtam, h, mint főszereplő el tudja-e vinni a könyvet/a rászabott szerepet, valamint abban se voltam biztos, h én szeretném-e tudni mi is lesz a sorsa miután Roland száműzi. A szerző páros ismételten nem okozott csalódást. Hugh és Elara, valamint a mellékszereplők akik még hozzátettek, vittek a lapokon át, de úgy, h nem akartam letenni. A csipkelődős humor mikor a helyzet úgy kívánta oldott a feszültséget. Kíváncsi leszek mi lesz velük és vajon az ami Elara-ban él mi a neve, ha van egyáltalán.


Szinna
4.5/5

Bár ​olvastam néhány Kate Daniels könyvet, régen és nem is mindet, így Hugh nem igazán rémlett, vagy csak nagyon halványan az előzményekből. De jó is volt így, mert nem volt semmiféle ellenérzésem vele kapcsolatban és gyorsan tudtam kötődni hozzá. Kifejezetten kedveltem a fickót, emlékeztetett valahogy Wayne Chapman Garmacorára. Ennek a sorozatnak is jót tett ez a spin-off, mert én egy idő után már megcsömörlöttem és fel is adtam a Kate Curran párosról szóló könyveket.


FSzK
4.5/5

A ​szerzőpáros könyveiben azt szeretem, hogy mindig hozzák a minőséget. Ez ennél a könyvnél sem volt másképp.
Én tartottam egy mini újraolvasást a 7. résztől, ami jó is volt, meg rossz is, mert egyrészt a 9. rész végén van szó Elaráról, amit totál elfelejtettem már az első olvasás óta. Másrészt mire befejeztem a Magic Binds-t újra elkötelezett Kate&Curran fangirl lettem így nehéz volt a váltás Hugh-ra, mint főszereplőre.
A történet azzal kezdődik, hogy mi történt Hugh-val miután Roland száműzte, hogy hogyan lesz egy megtört emberből újra Preceptor. Tetszett hogy megismerhettük a Vaskutyákat: mind Stoyan, Lamar és Bale érdekes és szórakoztató mellékszereplő volt, bár Aunt B halálát én nem felejtettem el nekik. {{Majd lerágtam a körmömet, amikor Hugh találkozott Raphaellel és Andreával.}} Nagyon tetszett, hogy a Kate Daniels könyvekkel ellentétben itt két narrátorunk van. Szerintem nagyon jól lett eltalálva a váltott szemszög. Levontam fél csillagot, mert a történet kicsit lassan indult be, illetve Elarát és a követőit nehezen kedveltem meg. Viszont az utolsó 100 oldal egyszerűen fergetes volt! Gyakorlatilag csak morogtam, amikor valaki megpróbált hozzám szólni olvasás alatt.
Hál’Istennek nincs cliffhanger a végén, de így is alig bírok magammal, annyira szeretném már kézbe fogni a Magic Triumps-ot. És még legalább másfél hónap!


Rileey
4.0/5

Nem ​sokra emlékeztem már, hogy Hugh mit csinált a Kate Daniels sorozat előző részeiben, de semmi jót, az biztos. Szóval kíváncsi voltam, hogy az ő történetében mégis kit fogok kapni, hiszen mégis csak egy hidegfejű gyilkos vezérről beszélünk… szerencsére kellemesen csalódtam.
Hugh az, aki, mindenkit megöl, akit szükséges, de vannak erényei: az emberei iránti hűség. Meg úgy összességében a hűség, és emiatt is volt az, aki, hiszen Roland szava volt eddig az atyaúristen. De most, hogy Roland nincs, erősen megkérdőjelezi, amiket eddig tett és gondolt.
Természetesen a legjobb része a regénynek a Hugh-Elara páros. A kényszerházasságból igazi (még nem most) még mindig kedvelt toposz, és itt is hozza azokat a momentumokat, amiért szeretjük, ahogy a felek eleinte ki nem állhatják egymást, és folyton szurkálódnak, majd szép lassan elkezdenek ragaszkodni egymáshoz. (Szerelemről még nincs szó!) Csak úgy sistergett a levegő, mikor ezek ketten egy jelenetbe kerültek.
Ami kicsit fura volt, hogy a vár és Elana ruhái miatt végig középkori hangulatot árasztott a könyv, amit nehezemre esett egyeztetni azzal, hogy ugyanakkor játszódik, mikor Kate és Curran {{gyereket várnak}}, de ez legyen a legkevesebb.
Szóval jó volt ez is, hozta a szokásos minőséget.


Zurelily
5.0/5

Eredetileg ​azt gondoltam, hogy kicsit unni fogom ezt a könyvet, kvázi “átszenvedem” magam rajta, mert kapcsolódik a sztorihoz, és alig várom, hogy végre belekezdhessek az utolsó könyvbe.

Kellemesen csalódtam, mert nagyon tetszett ez a könyv! Igaz, mindig is érdekelt Hugh, az egyik legérdekesebb szereplő az egész sorozatban. Jó volt közelebbről megismerni, és megérteni, hogy mi mozgatja őt.

Elara is egy jól megírt karakter, szívesen olvasnék még a párosukról, van köztük kémia.

Egyébként romantikus könyvek tekintetében a kedvenc trope-om az érdekházasság, amire egyáltalán nem is számítottam itt, úgyhogy ez is egy kellemes meglepetés volt.

Nagyon tetszett a helyszín és az alaphelyzet is. Vár egy mágikus erdő mélyén, ami némi fejlesztésre szorul a közelgő ostrom miatt.

Összességében tökéletesen működött ez az egész, annak ellenére, hogy nagyon más volt, mint a Kate Daniels sorozat. Ilona Andrews hihetetlen írópáros, gyakorlatilag bármit meg tudnak jól írni.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók