Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


lind
5.0/5

Eddig ​hiányoltam egy velős mester-inas kapcsolatot. Ez MOST kibontakozni látszott, aminek hihetetlenül ÖRÜLTEM. A kötet nagy kalandja izgalmasan kedődött, de az események a folyásuk közepe tájékán kicsit akadoztak, nagyon sokat Evrára fókuszáltak. A kígyófiú itt viszont nem tűnt olyan érdekesnek mint az előző kötetben, így nem kötöttek le az ő jelenetei. Kicsit talán még felszínes is lett. Debbie aranyos kislány volt, de nem is vártam mást (többet) a mű esetében. Mr. Crepsley és Darren csiszolódását egy közös cél eléréséért volt a LEGMEGKAPÓBB olvasni. Ez a pillanat MINDENT vitt! Végre belátták a helyzet rájuk nehezedő terhét és léptek. A vámpírság mibenlétének magyarázatai sok esetben újszerűek voltak, ezért az egyediség, átgondoltság érzését is keltették bennem a szerző felől. IMÁDTAM!


Finn_Hudson
4.5/5

Kicsit ​lassabban indult be, mint az előző részek. A történet is eléggé kiszámítható volt, de Darren Shan világáért még mindig megéri elolvasni. :)


MissFortune
4.5/5

Ugyan ​kiszámítható volt az elejétől kezdve, mégis imádtam. Darren Shan fantasztikus író. Tetszett, hogy ebben a részben elhagyják a cirkuszt és kicsit hétköznapibb életet élhetnek a srácok. A vérszipoly felbukkanásával egyre izgalmasabb a történet. Jó volt, egyre többet megtudni a vámpírok világáról:D
Kíváncsian várom a következő kalandot.


Roszka
5.0/5

Darren ​egyre jobban érzi magát az új világában, barátsága elmélyül a kígyófiúval, viszont ismerkedik a másokkal. Akik a normál emberektől eltérőek. Szembesül azzal is, hogy “nevelő apja” nem az a gonosz szörnyetek, akinek gondolta. És ketten szembeszállnak egy vérszipollyal is.


Navi
4.5/5

Darren, ​Evra és Mr. Creplsey Gavner Purl (vámpírtábornok) sugallatára elutazik Larten szülővárosába, hogy kézre kerítsenek egy vérszipolyt. Ez a tény persze csak azután lát napvilágot, hogy Darren {{megpróbálta elvágni Larten torkát.}} Némi taktikázás és színészkedés után sikerül megmenteni mindenkit, a vérszipoly örökre eltűnik a csatornában, s most nem hal meg senki fontos :)
Részről részre egyre jobb lesz :)


Black_Angel
5.0/5

Mint ​az előző 2 rész is, ez is nagyon tetszett:)
Örültem hogy Darren kicsit megtapasztalja a szerelmet is, de sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a vége ennek.
Néha legszívesebben orrba vágtam volna meggondolatlansága miatt, de a terv, a végén, kárpótolt :D
Igaz, hogy rövid, de tele van cselekménnyel, nem hagy unatkozni. És így folytatom is tovább a sorozat olvasását :D


Lisie87
5.0/5

Tovább ​nosztalgiázva.
Még mindig magával ragad, bár egyszerű, de mégis nagyon jó, izgalmas és kalandos, jó újra átélni a történetet.


revelácifa
5.0/5

Úgy ​látszik, most már hivatalosan is az ifjúsági könyvek felé menekülök két-három megterhelőbb regény után. Igaz, hogy a nagy és komplex történetmonstrumok szórakoztatóak, de az én agyam sincs acélbetétes szivacsból. Darren Shan története pedig továbbra is egy habkönnyű olvasmány, ami szórakoztatásban sem marad el a féltéglára nőtt felnőttes könyvektől.*

A vérszipolyban, most Darren választott világának árnyalakjait ismerhetjük meg jobban, miközben egy veszélyes kalandba keveredik főhősünk és legjobb barátja, amit persze maguknak is köszönhettek.:) A kamu keretes szerkezet, az in medias res kezdéssel, ami igazából már a regény felénél bezárult, külön tetszett. Humoros, csavaros, és ügyesen elmesélt sztori, ami azért eléggé véres ahhoz, hogy felálljon szőr a hátadon.
Jöhet a folytatás.

*Amilyet azért Shantől is fogok olvasni.


Ancsúr
4.5/5

Még ​mindig iszonyat furcsa, hogy az író neve megegyezik a könyvben lévő főszereplő fiúéval. Kicsit ilyenkor olyan érzésem van, mintha a könyvbéli Darren Shan a fiatalkori emlékeit írná le. Persze ez nem lehetséges, mert Darren vámpír, de akkor is megmosolyogtató ez a gondolatfordulat.
Mióta elolvastam az első részt sok idő eltelt, de még mindig ugyanolyan jó érzés visszacsöppenni az író képzeletvilágába. Az alaptörténet most is fantáziadús, ugyanakkor könnyedebb, hogy a fiatalabb generáció is szerelmese lehessen a vámpíros könyveknek.
Az egész történetben az tetszett a legjobban, hogy Mr Crepsley-t barátságosabbá tette mind Darrennek, mind az olvasónak[spoiler], illetve tetszett az ,,új faj’’ a vérszipolyok[/spoiler]. Kíváncsi leszek a folytatásra. :)


Az ​egyik kedvenc kötetem a szériában. Ugyan még mindig szokása az írónak elidőznie a legsemmitmondóbb pillanatokon is, de a “szörnyek” világának tágításával nagyon jót húzott. Az sem elhanyagolható tény, hogy itt már beleszövődik az a vezérvonal, ami a későbbiek során fog igazán kicsúcsosodni: a világ nem fekete fehér.
Végre Darren is szimpatikusabbá vált, miután hátrahagyta a folyamatosan hisztiző énjét, és valamicskét komolyodott. Kapcsolata Debbie-vel pedig ennek megfelelően egy tinirománcot tesz ki.
A kicsit visszafogottabb tempójú fejezetek és az egészen izgalmas részek, főleg Murlough-nak köszönhetően, megfelelő időnként váltják egymást. Ami pedig a lezárást illeti, a leszámolás után nem marad éppen egyik körmöd sem.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

41.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók