Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


pannik
2.0/5

Meglepően ​gyenge, teljes csalódás.
A sorozat első két kötetét olvastam eddig, amik érdekesek, jól összerakottak, jó stílusban megírtak voltak, mind a történet mind a nyelvezet tetszett. A vidéki Angliát és a főhőst is kedveltem, szívesen olvastam mind a kettőt. Ez a rész a 24. a sorban és hát teljesen hiányzik belőle minden amit fent a korábbi részekről említettem. Elfogyott a lendület.
Egyszerűen untam. Nem csak untam, hanem még bosszantott is a silány megfogalmazások halmaza (az mondjuk igaz, nem tudom, hogy ez a fordításnak vagy az írónőnek róható-e fel). Bementek, kijöttek, ettek, kérdeztek, visszamentek, hazamentek, ittak, visszamentek, ettek stb. stb. csupa egyszerű mondat, semmi szín, semmi érdekesség. Az volt az érzésem egy gimnazista jobbat ír, ha érez némi késztetést és ha egy csöppet is érdekli az irodalom.
A történet is nagyon gyenge. A vége meg aztán pláne, nem is értettem, hány rájátszás jön még…
Szóval ez nekem gyenge volt nagyon.


Kovaxka
4.5/5

Az ​utóbbi részek között messze a legjobb volt. Szerintem ez köszönhető a remek helyszínválasztásnak: Piddlebury igazán különleges a maga atavisztikus módján. Agatha levakarhatatlanul nyomozott, szerencsére a pasizási kényszer csak kevéssé befolyásolta a munkáját. Igaz, kicsit kevesebb volt a humor, viszont átgondoltabb a történetvezetés. Toni kissé visszafejlődött, nekem úgy tűnik, hogy a szerző nem kedveli igazán, nem csak Agatha féltékeny rá. Még mindig van kraft a sorozatban, folytatom is, amíg lehet.


landi72
5.0/5

Továbbra ​is egyik kedvencem ez a sorozat. Bírom Agatha-t, úgy ahogy van. A lököttségével, az önironikus humorával, és az idétlen szokásaival együtt…Persze a környezet is sokat számít, és persze az állandó szereplők is szorosan hozzátartoznak az egyes részekhez. Néha kicsit túl kacifántos a krimiszál, de ennél a sorozatnál még ezt is elnézem.


konyvolvaso
5.0/5

Izgalmas ​nyomozás, közben veszélyhelyzet és gyanúsított vagy ártatlannak tünő szereplők egy kis angol faluban valami eldugott tájoni. Csodás a környezet és vidám nyomozónők akiket a fiúk könnyen levesznek a lábukról. Ismét jót szórakoztam Agatháékkal, rajtuk és társaságukon de azért volt min izgulni is.
Agatha rajongóknak kihagyhatatlan.


kratas
4.0/5

A ​történet rendben volt, de a végére azt a bosszúállós szálat én nem nagyon erőltettem volna, az már olyan felesleges volt. Ez eddig fél csillag levonás.
A másik fél csillagról nem az író tehet, hanem a magyar kiadó. Tele van a könyv nyomda- és gépelési hibával, ilyen slendrián kiadással Agatha esetében még nem találkoztam. Így múlik el a világ dicsősége, ugyebár… Kicsit több odafigyelést, ha lehetne kérni, ahhoz képest, hogy mit tud ugyanis ez a könyv és milyen tartalommal rendelkezik, kicsit borsos áron osztogatják, ráadásul hibásan.


Habók
4.0/5

Agathát ​most egy igazán konzervatív faluba viszi munkája. De az emberek itt is olyanok, mint máshol, mindenkinek akad valami rejtegetnivalója, ezért Agatha ezúttal nem számíthat a helyiek segítségére. Ráadásul az iroda ügyei sem alakulnak valami fényesen. Ettől aztán a történet is keményebb lesz, kevesebb a humor, kevesebb a leírás, több az esemény. {{Nekem bizony jobban tetszett volna, ha a gyilkos bebörtönzésével véget ér a történet. Valahogy olyan érzésem van, mintha a kellő oldalszám elérése érdekében “kezdődne újra” a gyilkossági kísérletek sora.}}


PTJulia
4.0/5

Agatha ​és társai ebben a kötetben egy igazán zárkózott, kicsi faluban nyomoznak. Nincs könnyű dolguk, sokszor elég vontatottan halad a nyomozás, de kell ilyen is. A megoldás végül egyedi, a végkifejlet nyújtása persze kicsit zavaró, de én annyira nem bántam. Nem feltétlenül kell mindent rögtön lezárni, amint megvan a gyilkos.


lotti531
5.0/5

Ez ​a történet is elég vicces volt, nagyom szeretem a szereplők sokszínűségét, ennyi zakkant ember egy rakáson. Nem jöttem volna rá a gyilkos személyére :) A végén a bosszúálló rész nem kellett volna. Nem sorrendben olvasom a sorozatot ezért nem értettem, hogy a végén {{miért örült, hogy Simon elment a cégtől bár az elég durva volt ahogy Tonit követte.}}
A ránotta készítés volt a kedvenc jelenetem. Komolyan én vagyok az egyetlen aki meghallja a rántotta szót fetreng, de nagyon vizuális vagyok :)))


kolika
4.5/5

Az ​események legfőbb helyszíne egy, a szokásosnál is elzártabban élő kis falu. Közösségében mindenki ismeri egymást, s a kívülről érkezők számára sem sok babér terem, ha a titkaikat szeretnék kideríteni.Márpedig Agatha Raisin erre vállalkozik, amikor nyomozásra adja a fejét ebben az eldugott faluban. Nem is csoda, hogy falakba ütközik. Na, de Agatha-t nem olyan fából faragták, hogy ilyen könnyen feladja. Nyomozóirodája jó részét ráállítja az ügyre, s így szépen belecsöppennek a dolgok közepébe.
Számomra kicsit valószínűtlennek tűnik az, hogy gyilkosság esetén is ennyire titoktartó a falu. talán egy embert lehet zsarolni, na de egy teljes falut? Valakiből csak kibukna előbb, vagy utóbb az igazság. Szerintem.
A boszorkányos szál kicsit erőltetett volt, ez nélkül is megállt volna sztori.
A kötetben jócskán fordultak elé olyan részletek, amelyek szinte kötelező részei a Raisin történeteknek – Agatha életveszélybe kerül, de utolsó percben megmentik stb. – , de ezzel együtt is egy humort sem nélkülöző olvasmány a könyv.


Egy ​kis boszorkányság – jöhet! ;) Semmi misztikum, mégis rejtélyes és körmönfont eset. Tetszett!
De {{Toni, meg James…}} már a fülszövegből kitaláltam. Ezek a szálak kezdenek kicsit uncsik lenni, mindig mindenkivel ugyanaz történik… van, hogy egy könyvön belül többször is.
Charles szerepe ebben a könyvben kevés volt, hiányzott.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

150.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók