Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Az ​írótól korábban az első Archer-regényt, a Mozgó célt olvastam, ahol a pozitív összkép mellett néhány, korai műnek simán megbocsátható hibát is éreztem. Ehhez képest az 1954-ben megjelent Áldozat kerestetik szerintem már perfekt. Van egy nagyon eltalált sötét hangulata (szó szerint is, a történet nagy részében éjszaka van), magányos, sokat látott magándetektív főhőse (de nem piál), mindez magas színvonalon megírva, hol költői, hol cinikus mondatokkal fűszerezve. Pörgős a cselekmény, de Macdonald számára a kriminél fontosabbak az emberek, a poros kaliforniai kisváros lakói, ahol a pénz és a látszat az úr, és mindent a rokoni, baráti kapcsolatháló mozgat. A legkisebb mellékszereplő is remekül sikerült, élő, egyedi figura saját történetekkel, sebekkel.
Chandler és Simenon rajongói szerintem nem tévedhetnek vele, Macdonald is a kedvenceik közé kerülhet.


racpetra
3.5/5

Szomorú, ​hogy ilyen rövid volt a történet, sok minden történt egyszerre gyorsan. De mégis tetszett az, ahogy mindenki mindenkivel összefonódott, bár a vége kicsit összezavart. Nem tudok, sokat mondani, tipikus gyilkosos-nyomozós könyv, de azért tetszett.


Kasztana
4.5/5

Első ​könyvem az írótól, melyet régebben beszereztem már, de most jutottam el az olvasásig. Kicsit félve vágtam bele, de az első oldalak után már nem tudtam letenni a könyvet. Nagyon tetszett. Érdekes a stílusa, a magányos nyomozó figurája, valamint az ügy felgöngyölítése során egyre bonyolódó cselekménye egyedivé teszi. Egy könyv alapján nehéz megítélni az író írásait, ezért még beszerzem pár regényét. Azok elolvasása után.remelélem csak a legjobbakat mondhatom majd.


Az ​eleje elég kínkeservesen indult, aztán a végén meg már nem tudtam letenni. Mindenesetre, a gyilkost nem találtam el. Sőt, helyesebben inkább úgy hangzana, tippem nem volt, hogy ki lehet az. :) Összességében nem volt rossz könyv, de kétlem, hogy a közeljövőben kezdenék bele a következő könyvbe az írótól.


Csabi
4.5/5

A ​három RM sztori közül ez tetszett a legjobban. Lew Archer figurája itt a legélettelibb, humorosabb, szarkasztikusabb, mint az előző két kötetben.
Azért vigyázni kell, nem szabad sok RM-ot olvasni egymásután, mert összekeverednek a történetek az ember fejében. Egyrészt elég szerteágazóak a történetek, másrészt felfedezhető egyfajta szabványosítás az író részéről, ami a fő karaktereket illeti.


smetalin
3.5/5

Ez ​volt a 3. könyv az írótól, nem volt rossz, de eddig ez áll a legutolsó helyen!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

11.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók