Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


bokrichard
3.0/5

Nem ​a kedvencem a vérfarkasos téma. Sokáig nem is tudtam, hogy King ilyet is írt. Valahogy nem is illik számomra bele az ő profiljába. Ez túl kommerz, túl sokszor felhasznált elem. Nem is tudott belőle egy eget rengető valamit alkotni lássuk be. De legalább rövid volt.


Dawnofmyth
4.5/5

Érdekes ​volt az előszó, hogy hogyan is született meg az ötlet. Elfogadnék ilyen naptárakat :) Igazán kíváncsi voltam farkasemberré válás folyamatára, de inkább arra, hogy minek a behatására történt, mikor indult be a folyamat. Ez sajnos nem derült ki. Hangulatosak voltak a hónapok :) Kár, hogy ilyen rövid az egész. Egy terjedelmesebb, jobban kidolgozott sztorit igazán élvezet lett volna olvasni.


Az ​egyébként roppant jópofa előszóban King elmagyarázza, honnan s hogyan jött a kisregény ötlete. Naptárnak készült ez a történet, amolyan illusztrációnak, ezért viselik a fejezetek egy-egy hónap nevét.
Ehhez híven nagyon rövidke, egy-két órás olvasmány maximum, és ennek megfelelően ne is várjunk túl magas színvonalat, de a maga műfajában nálam megállta a helyét, szórakoztató volt.

A fordítás is rendben lenne teljesen, de az nagyon tudja csípni a szememet, amikor olyanokat kell olvasnom, hogy “emberfarkas”, “Valentine-nap” vagy a Halloween-i gyerekjátékra, a trick-or-treat-re azt a fordítást, hogy “verd át vagy meg”. Ez nagyon el tudja venni a kedvem.


Jaina
4.0/5

Az ​ötlet megérdemli a 4 csillagot, a történet sajnos nem több, mint egy közepesen sikerült novella. Viszont jó szórakozás egy teliholdas éjszakára :) A fordítás sajnos kritikán aluli…


littlelinda
4.5/5

Nem ​tudom, miért ennyire alacsony a százaléka ennek a rövid kis könyvnek, de nekem kifejezetten tetszett. Lehet, csak azért mert alapból nagyon szeretem a vérfarkasos/farkasemberes történeteket; de az is lehet, hogy azért, mert az előző két SK könyv amit olvastam, nem volt ennyire eseménydús. Az alapötlet adott: egy ember minden teliholdkor farkassá változik és gyilkol. Talán elcsépeltnek hangzik, de olyan jó Kingesen van megírva, hogy nekem teljesen elnyerte a tetszésemet. Izgalmas volt, jól megírt, helyenként ironikus poénokkal megtoldva, szerintem nagyon jó kis rövid olvasmány. Az egyetlen, ami nagyon idegesített (ezért is vontam le a fél csillagot), hogy farkasember helyett folyton emberfarkast írtak – mármint, az emberfarkas is helyes, de szörnyen hangzik.


explorerdora
4.5/5

Stephen ​King neve garancia a jó élményre, még ha naptárhoz készült is egy könyv és nem annyira kidolgozott, mint egy 600 oldalas regény.


anglee
4.0/5

Nem ​tudom eldönteni, hogy tetszik, vagy nem. Kicsit olyan, mint [[http://moly.hu/alkotok/richard-laymon|Laymon]] írásai. Meg azért ritkán olvashatunk King-től jelen időben.
Azért jó volt olvasni, olyan nagyon laza, leírásoktól, és hosszú fejtegetésektől mentes, mondhatni üres iromány. Egynek elment, de azért nem sorolnám a felejthetetlen alkotásai közé.


Merielle
5.0/5

Szerintem ​teljesen jó volt. :D Nagyon tetszett, ahogy hónapokra voltak osztva a részek és az, hogy minden hónapban meghalt valaki, vagy valami (már a vége felé a disznók). Teljesen rendben volt, jó volt a megfogalmazás, a történet is. Esti rémmesének tökéletes.
5/5


raka0328
4.0/5

Imádom ​King gondolatait olvasni a könyveiről, vagy a terveiről, vagy csak a gondolatait, úgy bármiről. A könyv előszava hosszabb, mint egy-egy hónap történése. Amúgy az ötlet szuper, csak olyan szokatlan, amikor King keveset ír. A fordítás aranyos, a kedvencem a “verd át, vagy meg”.
A történet a rövidség miatt nem annyira izgalmas, de nagyon tetszik a formája. Aprócska horror mese estére.


Rhyen
4.5/5

Nagyon ​rövid írás, ami különösen tetszett, az az illusztráció volt (a pap képétől frászt kaptam, pedig semmi durva nem volt :’D). Anno olvastam a sztorit angolul – legalábbis a feléig, mert ott feladtam. Izgalmas sztori, de King többi regényéhez képest túl könnyed. Egyszer megéri elolvasni, főleg este, akkor a leghangulatosabb.
Minden évben kapok karácsonyra naptárat – inkább ilyesmit szeretnék (minden hónapban egy fejezet… :D), nem tájképeset, mert az már unalmas.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

15.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók