Ajax-loader

André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.
A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált.
A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban.

A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte
- a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára
- a New York Magazine felvette FUTURE CANON (,,A jövő kánonja") válogatásába
- a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta
- a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában

Értékelések
5.0/5 - 3 értékelés alapján

Karina
5.0/5

Nem egy szokások történet az biztos. Az elején úgy voltam vele, hogy megnézem a filmet és utána olvsom csak el a könyvet. De aztán rá kellett jönnöm, hogy ha megnézem a filmet tuti nem kezdek bele a könyvbe. Úgyhogy elkezdtem olvasni a könyvet, de sokszor éreztem azt, hogy meg akarom nézni a filmet és csak utána folytatom a könyvet. Most, hogy végig olvastam a könyvet rá kellett jönnöm, hogy egy jó ideig nem tudom megnézni a filmet, mert a könyv érzelmileg teljesen kikészített.
Négy fejezetből áll a könyv és én a harmadik fejezet végén azt mondtam, én ezt nem olvasom tovább, nem akarom soha megtudni, hogy mi lesz a vége. Sajnos tovább olvastam… és rá kellett jönnöm, hogy ez nem egy nyálas romantikus maszlag, hanem a valóság.
Imádtam a könyvet, de soha többet még csak hallani sem akarokróla, ha pedig még is olyan elszánt lennék és nekikezdenék újra, akkor nagyon remélem, hogy ezt előtte elolvasom és akkor a harmadik fejezet végénél lerakom a könyvet.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/konyvek/andre-aciman-szolits-a-neveden/en-es-a-konyv/karinaa7Imádtam. Teljes egészében. Gyönyörű szép, és egyben bizarr is egy kicsit, de már csak a stílusáért megéri elolvasni. Teljesen magával ragadott, együtt éltem át a főszereplővel a történetet, egyszer sírtam rajta, aztán boldog voltam, de mindenképpen gazdagodtam általa.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók