Ajax-loader

Gyerekeknek ​8-tól 88 éves korig.

A hamburgi kikötőben él egy nagy, kövér fekete macska, Zorbász a neve. Zorbásznak semmi gondja a világon, amíg egyszer a gazdája teraszán az orra elé nem pottyan egy halálosan kimerült sirály. Szerencsétlen madár éppen egy olajfolt közepén csapott le a tengerre, s hiába erőlködött, elnehezült szárnya nem vitte tovább.
___A macska elhatározza, hogy gondját viseli, pedig a madár nagyon ijesztő és nagyon büdös. A sirály érzi, hogy itt a vég, még tojik egy tojást, és azt kéri a macskától, hogy inkább azt költse ki, aztán nevelje fel és tanítsa meg a fiókát repülni. Zorbász tudja, hogy aki félrebeszél, arra mindent rá kell hagyni, és szavát adja a madárnak…


Luis Sepúlveda Chilében született 1949-ben. Kalandos világjárás után 1980-ban egy időre Németországban telepedett meg, 1997-ben végül Spanyolországban talált hazára. Nagyra becsült környezetvédő, aki rangos irodalmi díjakkal büszkélkedhet. Az öreg, aki szerelmes regényeket olvasott megjelenése óta világszerte a legolvasottabb “latinok” közé tartozik. Műveit műfajbeli sokszínűség jellemzi: írt regényt, oknyomozó dokumentarista prózát, önéletrajzi útleírást – s végül mesét, a sirályfióka esetét a macskával, amelyből több színpadi változat és egy rajzfilm is született, s amelynek már készül a folytatása.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók