Érzékeink manipulálására észrevétlenül egy világhatalom szerveződött: az ízipar. Mindegy, hogy csecsemőeledel vagy gyümölcsjoghurt, felvágott vagy sütemény, nem azt esszük, amit eszünk: az ipar láthatatlanul fűszerez, a hatások ismeretlenek. Bár a szerző többnyire a Németországban és az Egyesült Államokban uralkodó helyzetet írja le, Magyarországon mindez szintén a mindennapok részévé vált. A boltjaink polcait megtöltő élelmiszerek dúskálnak az aromákban és egyék adalékanyagokban. Az Európai Unióhoz való csatlakozás reményében hazánk kritikátlanul átvette az élelmiszerekről szóló törvényeket. Az élelmiszerek vizsgálatára, engedélyezésére, jelölésére, és ezen belül az aromák és egyéb anyagok feltüntetésére vonatkozó rendeletek megegyeznek a Németországban és Európa más részein érvényes szabályozással. A szerzőről: Hans-Ulrich Grimm (1955), 1989-96-ig a Spiegel szerkesztője volt. Szabadfoglalkozású szerzőként Stuttgartban él.
Kapcsolódó könyvek
Rüdiger Dahlke - Holisztikus táplálkozás
Mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be az evés. Sokak számára örömforrás, ünnepeink fontos része, megszépíti a fáradságos hétköznapokat vagy enyhít a bánaton. Mások számára szinte ellenség: növeli a zsírpárnákat, állandó küzdelem és elégedetlenség forrása.Legújabb könyvében Rüdiger Dahlke magasabb szintről vizsgálja a táplálkozas témakörét.
Popper Péter - A reggel és az este jógája
Valamennyien rohanunk. Mindig időzavarban vagyunk. Reggelenként különösen. És a zaklatott, kapkodó reggelek az egész nap hangulatát befolyásolják. Aligha vagyunk képesek nem rohanni. Ez a korszak átka, elsodor minket. De a fő kérdés nem ez! Hanem az, ami rajtunk múlik. Nyugodtan rohanunk-e vagy izgatottan? S ha megtanulunk nyugodtan rohanni, akkor az estét, az alvásunkat is békéssé tehetjük. Erről szól két ősi indiai rövid gyakorlatsor: a reggel és az est jógája.
William Dufty - Cukor blues
A cukor megédesíti mindennapjainkat, szeretjük az édeset, képesek vagyunk akár 60 kg-ot is elfogyasztani belőle egy évben. Hiszen szinte mindenben van cukor, és nem is kevés: a mustárban, a ketchupban, az üdítőitalokban, de még a cigarettában is.
Nem mindig volt ez így. A cukrot az emberiség évezredeken át nem ismerte, és csak az időszámításunk utáni hatodik században sikerült a "méhek nélküli mézet" kikristályosítani úgy, hogy szállíthatóvá vált. A cukornád, az "indiai só" eredeti alapanyaga csak a trópusokon termett meg, ezért a cukorhoz évszázadokon át mindössze igen kis réteg tudott hozzájutni. Mígnem a gyarmatosítás lehetővé tette a cukornád "európai területeken" történő termesztését. Ennek persze ára volt. A cukornádültetvényeket a trópusi klímához szokott afrikai rabszolgákkal kellett megműveltetni. Noel Deer angol történész szerint: "Nem túlzás azt állítani, hogy a rabszolga-kereskedelem során húszmillió afrikai pusztult el, s kétharmaduk a cukor miatt."
A cukor terjedésével párhuzamosan megjelentek az első figyelmeztető jelek: az édes életnek ára van. A fogszuvasodás, a cukorbetegség, a rák, de a kamaszkori pattanásos arcbőr vagy koncentrálóképességünk romlása mind a cukor nehezen tetten érhető következményei. Mi több, a cukor iránt - csakúgy, mint az alkohol, a cigaretta, a kávé és a valódi kábítószerek iránt - függőség alakul ki. Ezért tudjuk olyan nehezen elfogadni, hogy bármi baj is lehet a finomított cukorral.
"A világegyetem örök rendjében a mesterségesen finomított cukornak, mint minden másnak, megvan a maga szerepe - írja Dufty. - Lehetséges, hogy a cukoripar maga a gonosz, aki kísértésbe visz minket, és egy olyan emberirtót terjeszt közöttünk, amely pusztításba dönti az édes élet falánk megszállottjait, és természetes kiválasztódásra ítéli őket: kik az alkalmasak a túlélésre, s kiket sodor el a bibliai vízözön (vagy stílszerűen: kólaözön) - ily módon tisztítva meg az emberi fajt egy eljövendő új kor számára."
A Cukor blues a cukor több évszázados történetének megdöbbentő dokumentációja. A cukor története törvényszerűen összefonódott az orvoslás történetével. Az orvostudomány azonban máig nem hajlandó elfogadni - különböző gazdasági és politikai érdekektől vezérelve -, hogy a cukor civilizációs betegségeink egyik első számú okozója.
Dufty a Cukor blues bevezetőjében leírja első találkozását az amerikai némafilmek koronázatlan királynőjével, Gloria Swansonnal. Miss Swanson, aki kortalan szépségéről és reformtáplálkozásáról egyaránt híres volt, kedvesen figyelmezteti Duftyt, amikor feketekávéját egy szem kockacukorral akarja megédesíteni: "Előttem ehet bárki akár darált üveget is, a szemem se rebben. Vegye csak el, ... egye meg a fehér cukrot, és legyen csak öngyilkos. ... ezt mindenkinek magának kell megértenie, mégpedig a saját kárán." Dufty megtanulta a saját kárán, megírta a Cukor bluest, és feleségül vette Miss Swansont, akinek hatodik férje lett. És Gloria Swanson iránti tiszteletből ezentúl hatodik William Duftynak nevezte magát.
"Amikor ma azt látom, hogy valaki megfog egy kockacukrot, megrándulok, ahogy Gloria Swanson is megrándult azon a bizonyos sajtótájékoztatón. Szeretnék az illetővel egy csendes sarokba húzódni, és elmondani, milyen könnyű legyőzni a cukor bluest.
Tekintsék most úgy, hogy egy csendes sarokba húzódtunk. Mit veszíthetnek?"
Szendi Gábor - Új vitaminforradalom
Új vitaminforradalom zajlik - bár egyelőre még csak a kutatás zárt világában. Az elmúlt egy-másfél évtizedben a tudomány olyan felismerések birtokába jutott a vitaminok kapcsán, amelyek szó szerint életbevágóan fontosak lehetnek számunkra. Ám SZENDI GÁBOR új kötetének aktualitását nem csupán e forradalmi helyzet adja. Az új ismeretek fényében ideje újragondolnunk a vitaminok körül kialakult babonákat és mesterségesen gerjesztett mítoszokat is, amelyek az utóbbi évtizedekben sajnálatos módon kialakították az elvakult vitaminhívők és a konok vitaminellenesek táborát. A vitaminguruk és -próféták által keltett ködben fontos végre tisztán látnunk, mik a vitaminok valódi hatásai, mi tarthatunk igaznak és mit idejétmúlt illúziónak a vitaminokkal kapcsolatban.
Szendi Gábor könyve vállaltan nem enciklopédia: nem sorolja fel, melyik vitamin "mire jó", vagy éppen "mit okoz" a hiányuk. Ehelyett a vitaminkutatás legújabb eredményei alapján bemutatja a legfontosabb vitaminok, valamint a kalcium és magnézium hatásmechanizmusát, és igyekszik ráébreszteni az olvasókat arra, hogy ezek a vitaminok és ásványi anyagok csak egymással komplex kölcsönhatásban működnek megfelelően. Következésképp ahhoz, hogy a szervezetben kifejthessék kívánatos hatásukat, az egyikből beszedendő mennyiséget célszerű a vele kölcsönhatásban lévő másikkal összhangba hozni. Ahogy a szerző fogalmaz: "Olyan az egész, mint egy szimfónia. Csak akkor áll össze egységes élménnyé, ha játékával minden zenész a nagy egészet szolgálja."
Eckhart Tolle - Csend a világ közepén
"...az, aki te vagy, valamint a csend egy és ugyanaz. És ha még nem őrültél meg teljesen ebben a bolond világban, az azt jelenti, hogy valahogyan el tudod érni a benned lévő csendet." Eckhart Tolle 2004 tavaszán csodálatosan egyedülálló hétvégi lelkigyakorlatot tartott a skóciai Findhornban élő spirituális közösség, egy több mint háromszáz fős csoport számára, akik a személyes és globális átalakulás élharcosai. A teljes lelkigyakorlatról videofelvétel készült, aminek eredményeként - gondos szerkesztést követően - kétszer kétórányi megindító élményt nyújthatunk át olvasóink számára. Tolle minden mondata - üdvözlő szavait is beleértve - kivételes éleslátásról és erőről tanúskodik. A DVD-n rögzített lelkigyakorlat legfelemelőbb pillanatai a könyv lapjain is megelevenednek, s az egyes részleteket a szerző gyönyörű, képaláírásokkal ellátott természetfotói illusztrálják. Mindez együtt - a szavak, a fényképek, a hangok és a videofelvétel - inspiráló, a világon egyedülálló kincset eredményez. Hozzáférhetővé teszi számunkra azokat az eszközöket, amelyeknek a segítségével átformálhatjuk életünket, és megnyílhatunk a pillanat csendje számára. A Skócia északi részén található Findhorn Alapítvány a természettel szoros együttműködésben kialakított spirituális szolgáltató központ, amely az oktatásra és a közösségre helyezi a hangsúlyt. A világ egyik legnépszerűbb tudatos közössége; a felnőttoktatás, a személyes és spirituális átalakulás jelentős nemzetközi központja, amelyet évente mintegy tizennégyezren látogatnak.
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Deepak Chopra - Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Valóban elélhetnénk akár száz évig is, ha komolyan akarnánk? Tényleg öregségre és betegségre vagyunk kárhoztatva, vagy csupán tévedés az öregség? Meggyógyíthatók-e hangok, illatok és ételek segítségével a súlyos, gyakran végzetes betegségek? Ebből a kötetből az olvasó megtanulhatja, hogyan aktivizálja saját gyógyító erőit, miként hasznosítsa az ötezer éves Ájurvéda tanításait testi-lelki egészsége és boldogsága érdekében.
Testünket állandóan érzékeljük, holott valójában szüntelenül változik. Az ájurvédikus orvoslás olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyekkel befolyásolhatjuk a testünkben végbemenő változásokat. Az Ájurvéda alapelve az, hogy a testre a szellem gyakorolja a legnagyobb hatást. A test és a tudat között létrehozott egyensúly megteremti a létezés magasabb állapotát - a tökéletes egészséget.
Minden emberben van egy pont, amely sohasem beteg, nem érez fájdalmat, nem öregszik, és halhatatlan. Ezt a pontot nevezzük tökéletes egészségnek. Az idelátogatás - mégha nagyon rövid ideig tart is - mélyreható változást eredményez a megszokott, mindennapi élményvilágban és elénk tárja egy magasabb s eszmeibb létezés lehetőségét.
A TÖKÉLETES EGÉSZSÉG-ben Dr. Deepak Chopra egyéni, testreszabott és teljes programot nyújt az olvasónak. Testtípusa alapján bárki megtanulhatja, hogy melyik - évszámonként változó - ájurvédikus étrend, stresszcsökkentő módszer, napirend és milyen gyakorlatok állítják helyre teste egyensúlyát a természettel, erősítik a teste és a lelke közötti kapcsolatot, hogy átléphesse a betegség és az öregedés korlátait. A tökéletes egészség elérhető, csak meg kell próbálni!
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Daniel Goleman - Zöld út a jövőbe
Daniel Goleman a környezettudatos gondolkodás pszichológiai és társadalmi rétegeit fejti fel előttünk a tőle megszokott humorral és éleslátással. Rávilágít, hogy közvetett módon miként hatunk a környezetre mindazzal, amit előállítunk vagy vásárolunk. Ki gondolná, hogy a „gyógynövény” alapú samponok olyan vegyi anyagok hozzáadásával készülnek, amelyek nem csak szennyezik a környezetet, de saját egészségünket is veszélyeztetik? Biopamut ruhákat hordunk, és közben fogalmunk sincs róla, hogy a gyárban, ahol készítik, a munkások annak a veszélynek teszik ki magukat, hogy a színező festék anyagától leukémiások lesznek. Vajon miért vagyunk mi, vásárlók, a teljes tudatlanság állapotában azon dolgok hatásaival kapcsolatban, amelyeket használunk vagy fogyasztunk? Goleman új gazdasági világrendet jövendöl, amelyben a vásárlók képesek együttesen nyomást gyakorolni az őket megtévesztő gyártókra és forgalmazókra.
Rüdiger Dahlke - A böjtölés nagykönyve
Könyvében Dahlke a böjtölés egész útján elkíséri az olvasót: a felkészüléstől kezdve, a böjt krízisein át egészen a megtöréséig és a táplálkozás hosszú távú átalakításáig. Választ kapunk olyan gyakorlati kérdésekre, hogy kinek ajánlott a böjt, milyen betegségeken segíthet, illetve hogy hol és mikor kezdjünk bele böjtkúránkba. A könyv részletesen bemutatja a testben lezajló folyamatokat, valamint a lehetséges panaszokat és kockázatokat, ezenkívül segít a böjtölőnek félelmei legyőzésében, s erősíti a kitartását. Részletekbe menően tájékozódhatunk a béltisztítás módjairól, a különböző lábfürdőkről és szájöblítő módszerekről, a tüneteket enyhítő homeopátiás szerekről, valamint a böjt jótékony hatását elősegítő meditációs gyakorlatokról. Dahlke külön kihangsúlyozza a női lét és a böjt közötti összefüggést, és kitér a "fényevés" nagy vitákat kiváltó témakörére is. Legyen szó szakértő segítségével végzett vagy önálló böjtkúráról, ez a könyv mindkét esetben segítő társunk lehet a testi, lelki és szellemi jó közérzet felé vezető, csodálatos és gyógyító úton.
Joe Vitale - Dr. Ihaleakala Hew Len - Hoponoponó
Egy pszichológus - dr. Hew Len - úgy gyógyított meg egy kórházi osztálynyi elmebeteg bűnözőt, hogy még csak nem is beszélt velük! Ez a döbbenetes hír indította el - A titok című filmből is ismert - Joe Vitalét egy úton, amely megváltoztatta az életét. A könyv segítségével a te életed is megváltozhat!
"Ez a lebilincselő mű fölébreszti az emberiséget! Megmutatja négy egyszerű kifejezés életet átalakító hatását. Vegyél 10 példányt: egyet magadnak, kilencet továbbajándékozásra! Ennyire jelentős!"
Debbie Ford, író
"Nagy esély van arra, hogy ez a könyv olyan mozgalmat indít el, ami véget vet a háborúnak, a szegénységnek és szeretett bolygónk pusztításának."
Dr. Marc Gitterle, orvos
Rüdiger Dahlke - Dorothea Neumayr - Evésről, ivásról és az életről
Rüdiger Dahlke orvos, terapeuta és Dorothea Neumayr konyhafőnök az érzékek, az élvezetek és az egészséges konyhaművészet birodalmába kalauzol el minket. A könyv alcíme: Főzzünk érzékeink örömére: 89 recept különleges alkalmakra. Varázslatos receptjeikkel minden kétséget kizáróan bemutatják, hogy az igényes, értékes alapanyagokból, nagy szeretettel elkészített étel testnek és léleknek egyaránt javára válik. Saját tapasztalataikat olvasóikkal megosztva vallják: könnyen összeegyeztethető, hogy az egészséges ételek ízletesek, szépek és megfelelő minőségűek legyenek. Egy kis ízelítő izgalmas gasztronómiai "útikalauzunkból": - Jó gondolatokat és ötleteket ébresztő ételek - Stresszhelyzetben fogyasztandó ételek - Jó hangulatot keltő ételek - Szerelmet ébresztő ételek - Ételek, melyeket fogyasztva élvezettel fogyhatunk le - A boldog időskort támogató ételek.
A. J. Christian - Mérő László - Popper Péter - Sas István - Hazugság, önámítás, érdek
Nem szívesen beszélünk, gondolkodunk rossz dolgokról, ezért aztán felkészületlenek, védtelenek vagyunk velük szemben. Menekülünk előlük, holott bátran szembe kellene fordulni velük.
Gyakran nem mondunk igazat. Legtöbbször kénytelenségből, érdekből, de sokszor csak félelemből. Mert a képzeletünk irreálisan felnagyítja a kockázatot. Sőt, magunkat is hajlandók vagyunk becsapni. Gondosan őrizzük önmagunkról alkotott illúzióinkat, abban a hitben, hogy akkor már olyanok is vagyunk.
Észrevétlenül nagy árat fizethetünk ezért. Mert a valótlanságok a saját lelkünket is rombolják.
Ez a kötet arról szól, hogy miért érdemesebb az igazságot vállalni. Lehet, hogy kellemetlen olvasmány, de hasznosak a lelki következményei.
Rüdiger Dahlke - Belső utazás
Ez a könyv összefoglalja azokat a vezetett meditációs módszereket, amelyeknek Nyugaton nagy hagyományuk van, és amelyeket a szerző tanfolyamain és a pszichoterápiában alkalmaz. Olvashatunk ellazító meditációkat, a mindennapi élet problémáit feldolgozó és gyógyító meditációkat, amelyek felhasználási lehetőségeit a könyv minden oldalról bemutatja. Külön foglalkozik a transz és a mély ellazulás hatásmechanizmusával. Az általános meditáció mellett találhatunk gyerekeknek szólókat is. Az egymásra épülő meditációkból álló ciklus segítségével megbékélhetünk testünk problémáival, annak lelki leképeződéseivel és helyrehozhatjuk a környezetünkkel való kapcsolatunkat.
Mérő László - Az érzelmek logikája
Új könyvében a szerző az érzelmek világába kalauzolja az olvasót, aki sok érdekesség mellett azt is megtudhatja, hogy a szív és az agy indokait lehetetlen szétválasztani egymástól.
Kurt Tepperwein - Nagy egészségkönyv testnek és léleknek
Függetlenül attól, hogy mennyi idős és éppen milyen az erőnléte, a könyv segítségével a legjobb formába hozhatja testét és egészségét. Kurt Tepperwein összegyűjtött tudását tartalmazza a kötet, amely tulajdonképpen egy örök érvényű naptár, egy tanácsadó könyv és egy gyakorló munkafüzet inspiráló keveréke. A legjobb módja annak, hogy aktiváljuk saját energiáinkat, megelőzzük a betegségeket, fittek maradjunk és tökéletesen érezzük magunkat, hogy naponta használjuk ezt a kincsestárat.
Szabó György - Lopes-Szabó Zsuzsa - A bükki füvesember gyógynövényei
Gyuri bácsit, a szerzőt sokan ismerik. Gyógyteáit issza a fél parlament, miniszterek és sztárok. Állandó vendége a televízió több csatornájának. Hírnevét annak köszönheti, hogy olyan ősi tudással rendelkezik, mely egyedülálló napjainkban: ismeri és használja a környezetünkben termő gyógynövényeket. Családjában népi gyógyítók voltak több nemzedéken keresztül, tudomása szerint félezer évre visszamenőleg. Újabb könyvének társszerzője lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, szellemi örököse, a családi hagyományok továbbvivője. A könyv 65 gyógynövényről ad részletes leírást színes rajzokkal illusztrálva. Megtalálható benne, milyen betegségre milyen növényt lehet használni, hogyan lehet megelőzni a komoly bajokat. Semmi nem marad titok: a több száz éves tudást szívesen osztják meg a szerzők az olvasókkal. A könyvben olvashatjuk a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad felhasználási javaslatokat. Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa minden titkukat megosztják az olvasóval. Olyan egyszerű nyelven megírt, közérthető és gyakorlatias könyvet adnak az érdeklődő kezébe, melyet még „kezdő” gyógynövényesek is haszonnal forgathatnak.
Ranschburg Jenő - Popper Péter - Személyiségünk titkai
A szülő-gyermek kapcsolat kialakulása a messzi múltban kezdődik, jóval a gyermek megszületése előtt.
A szülő-gyermek kapcsolat olyan kettős szerep, amelynek mindkét oldalát megéli az ember, csakhogy több évtizedes időeltolódással. Mindenki volt gyermek, azaz átélte saját szüleivel e szociális szerep gyermeki oldalát. Majd évtizedek múltával az egykori gyerek lesz szülő, s megéli e szociális szerep másik oldalát is.
Vajon milyen szülő lesz az egykori gyermekből? Akár akarja, akár nem, ezt részben meghatározza mindaz, amit gyerekként látott, megélt és tapasztalt.
Egykori gyermekkori élményeink ellentétesen és ellentmondásosan csapódnak le bennünk: van, amit követünk, van, amit elutasítunk szüleink egykori viselkedéséből, mindez elkeveredik azóta szerzett tapasztalatainkkal, élményeinkkel. A magatartásformákat sokkal inkább tanuljuk, mint örököljük. De egy-egy nevelési téveszme okozta torz személyiségvonás úgy belénk ivódott, hogy szinte örökletesnek tűnik.
A nagy sikerű sorozat adásai a harmonikus személyiség kibontakoztatásának módjairól szóltak. Ha a két kiváló pszichológus tanácsait megfogadjuk, gyermekeink biztosan különbek lesznek nálunk, de magunk is csak nyerünk az önneveléssel.
Rhonda Byrne - A varázslat
Egy szó megváltoztat mindent.
Több mint húsz évszázadon keresztül egy szent irat félreértett szavai majdnem mindenkit megtévesztettek és összezavartak. A történelem során csak nagyon kevesen ismerték föl, hogy ezek a szavak egy rejtvény alkotórészei. Amint fölfeded a rejtélyt, egy új világ tárul a szemed elé.
_A Varázslat_ban Rhonda Byrne a világ elé tárja ezt az átalakító erejű tudást, majd egy 28 napos, varázslatos utazás során megtanítja, hogyan alkalmazd a mindennapjaidban.
Nem számít, ki vagy, nem számít, hol vagy, nem számít, milyenek a jelenlegi körülményeid, _A Varázslat_ meg fogja változtatni az egész életedet!
Posta Renáta - Paleolit konyha hedonistáknak
A paleolit étrendről a többségnek a diéta és a lemondás jut az eszébe. Nekem a fittség, az életerő és a tartós karcsúság mellett a jóllakottság és az élvezetes étkezések.
Ebben a könyvben megosztom veled saját történetemet. Gyakorlati tippeket, alapvető tudnivalókat, hasznos bevásárlólistát adok a kezedbe a közel 100 étvágygerjesztő és gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételrecept mellett.
Megtanítalak ízletes paleo kenyeret, pompás steaket és mandulás pisztrángot, kívül ropogós, belül omlós kacsacombot sütni. Megmutatom, hogyan kell kókuszdiót feltörni. Tejszín és habarás nélküli krémleveseket főzhetsz, karfiolrizst piríthatsz, bűntudatmentes csokoládéparfét, karamellkrémet és jégkrémeket keverhetsz. 15 perc alatt gofri- és palacsintahegyeket gyárthatsz, a már megunt sültekből partihúsgolyókat gyúrhatsz, és paleotzatzikivel párosíthatod őket. Házilag készíthetsz friss kókusz- és mandulatejet, lazactatárt, mustárt.
Szeretném, ha neked már sokkal könnyebb dolgod lenne, mint nekem volt négy évvel ezelőtt, amikor áttértem a paleo étrendre. Könnyen alkalmazható böjttippekkel is szolgálok. Nem fogsz éhezni, mégis eredményesen méregteleníted a szervezeted.
Gusztusos, finom és közben egészséges ételek kerülhetnek az asztalodra.
Ez a hedonizmus a koplalást meghagyjuk másoknak!
Győződj meg róla te is, hogy ez mennyire így van!