Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


lady_An
2.5/5

Nagy ​bajban vagyok, mert én vagyok az első értékelő, és azt tapasztaltam, hogy az első értékelők mindig agyba-főbe dicsérik a könyvet. Nekem ez nem megy sajna. Winnie-től ostobább eszehagyottabb női karaktert még nem láttam. És tudom előszeretettel nevezek bizonyos női karaktereket főleg romantikus történetekben HP-nek (hülye pic.sa), most ezúton kérek ezektől elnézést. Ehhez az agyhalott nőhöz képest ők mind kivétel nélkül, mély jellemmel, ésszel, bátorsággal bírnak.
Ez a könyv egyszerűen túl sok és egyben túl kevés volt. 3 szála volt mondhatni, egyik gyengébb mint a másik. A leghalványabb ugye anyuci szála volt akinek a történetét a naplóból ismerjük meg. Habár az ismerni szó túlzás, pillanatokat kapunk belőle, de összelehet rakni a képet, anyuci sem egy olyan karakter akit az ember túlságosan megkedvelne, de hagyjuk is őt.
A másik szál történelmi, az 1900-as évek eleje, a háború előtt, forrongás, faji ellentétek, gyakorlatilag rabszolgaságról és rabszolgatartásról szól, hiszen az indiai munkásokat úgy kezelik, úgy bánnak velük mint a rabszolgákkal, ez egy nagyon jó szál lehetett volna.
Harmadik szál a cukorhercegnő beleszeret egy fekete fiúba. Ez a két szál együtt iszonyatosan jó lehetett volna. Csak sajnos a szerző marhára elbaltázta.
Ennyit tudunk meg a regényből a munkásokról: nagyon nehéz soruk van, keveset keresnek, és rossz körülmények között élnek. Szó szerint ennyit, semmi részlet, semmi kiragadott emberi sors
Ugyanez van a nagy szerelemmel is. A nő és a férfi találkozik és egymásba szeret. Hogy? Mikor? Miért? Mi történt? Semmi szikra nincs, semmi valódi érzés, csak leírja, hogy ezek ketten őrülten szeretik egymást, de nem lehet mert egyik fehér és gazdag másik fekete és csóró. Nem látjuk kialakulni a szerelmet, és én nem is éreztem semmi szikrát, semmi vonzalmat, semmi olyat, amitől két ember egymásba szerethet.
A kiscsaj annyira borzasztóan naiv, és romantikus, hogy egy elmeorvosi vizsgálat nélkül is egyértelmű, hogy hibbant. Valószínűleg a szerelembe szerelmes, és valami hősnek látja magát, aki minden nehézséget túlél, és azt gondolja a szerelmük mindent kibír. ( ez a fajta szerelem, ez a fajta hév amúgy jellemző egy 12-13 éves kiscsajra aki először szerelmes, na de itt a nő idősebb, és telik az idő is közben, és nem is ilyenfajta szerelemről akar írni a szerző ) A körülötte lévő szereplők kivétel nélkül mind jól látják a helyzetet, csak valahogy szegény vaksi kislány nem látja, átmegy pitbullba, és nem ereszti amit gondol, elereszti a füle mellett amit mondanak, pedig egynéhány szereplő jól a képébe mondja az igazságot.
Nagyon nem tetszik, hogy szembefordul a saját apjával, hogy mindent amit addig tapasztalt mindent eldob, egy elképzelt szerelemért. Ez számomra nem hősies, nem követendő példa, nem jó dolog, hanem egyszerűen hányinger. Ezt a némbert oldalanként kéne hülyére pofozni. Habár csak pofozni, mert hülyének már hülye.
Talán, ha máshogy írja a sztorit a szerző pl George egy munkás lett volna az ültetvényen, ahol a kis hercegnő felnő, ha bemutatja mindkettőjük életútját, szenvedéseit, egymásra találását, feleszmélését, akkor talán megérteném ezt a szerelmet, ezt a saját család ellen fordulást, de így nem sajna. Így ez a könyv, csak egy kihagyott ziccer, egy ütnivaló főszereplővel. Sokkal jobb lehetett volna, a karakterek lehettek volna élethűbbek, a sztori lehetett volna jobban kidolgozott, mert adott volt minden, valós történelmi háttér, valós problémákkal, és lehetett volna ez minden idők love sztorija, de így csak egy összekókányolt izé lett.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

80.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók