Ajax-loader

Budapest, ​1936. október. Gömbös Gyula halott. A Terézváros egyik kapualjában egy fiatal zsidó lány holttestére bukkannak. Az Est helyszínre érkező bűnügyi zsurnalisztája, Gordon Zsigmond kérdezősködni kezd, de mindenütt falakba ütközik. A szálak egyszerre visznek felfelé, a társadalom legfelső rétegeibe, és lefelé, a nyomor és elkeseredettség szörnyű világába. Gordont hajtja szimata és kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, ő annál kitartóbban követi a nyomokat. Nem tudja, kiben bízhat, nem tudja, kit milyen hátsó szándék mozgat, nem tudja – de nem is érdekli –, mikor milyen érdeket sért. Egy dolgot akar csupán: megtalálni a lány gyilkosát, mert rajta kívül ez senkit sem érdekel.

Értékelések
5.0/5 - 4 értékelés alapján
Márton Edit
5.0/5

Lenyűgöző számomra, hogy létezik manapság jó (!) magyar krimi. A szerző 8 könyvét olvastam, akit jómagam a kortárs "krimi"irodalom jelentős tagjaként tartok számon, így a 3 könyves lemaradásomat is mihamarabb pótolni fogom…:)
Gordon Zsigmond karaktere megérdemelte ezt a sorozatot, amelynek szerintem minden egyes darabja külön-külön is élvezetes olvasmány, nem is beszélve a korrajzról.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

85.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók