Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Aigi
0.5/5

Eddig ​úgy gondoltam, mesét írni az egyik legnehezebb feladat az íróknak. Alkotni valamit, ami egyszerre szórakoztató a gyereknek (kis szerencsével a felnőttnek is), leköti végig és tanulságokat is hordozz nem lehet egyszerű feladat. Később meghallgattam egy előadást a meseterápiáról (várólistára is tettem a könyvet) és azt gondoltam, nemcsak a mese megírása, de azok kiválasztása is nehéz feladat.
Történt, hogy a hétvégén vendégségben voltam egy nagyon kedves házaspárnál, ahol is egy tünemény két és fél éves kisfiú könyvei között rátaláltam a manapság nagyon népszerű Bogyó és Babóca mesére. Elolvastam és most itt állok teljesen értetlenül.
A történet szerint Bogyó és Babóca napraforgókat nevel és éjszakánként egy hörcsög megdézsmálja a növények szárait. Nem teszem ki a spoilert mert a célközönség úgysem olvassa a Molyt :). A lényeg, a hörcsögöt rajtakapják. Kiderül, hogy a hörcsögnek nincs hol laknia és éhes. A megoldása a mesének, hogy a Bogyóék építenek neki egy házat és visznek neki vacsorát. Ennyi. Vége. Boldogság.
A kérdésem a következő: mi a tanulság? Mit mondasz a kicsinek ha megkérdezi, ez meg mi a fene volt? Talán azt, hogy aki megrongálja a kertedet, tönkreteszi a munkádat annak, építsünk házat és adjunk neki vacsorát? És másnap nem lesz éhes a hörcsög? Akkor is kap enni az új házában cserébe azért, hogy nem teszi tönkre a napraforgókat? Vagy ez nem is ház, hanem egy börtön? Ott van ilyen ellátás. Ez lenne a lényeg? Zárjuk be aki szegény és éhes? Csak tartsuk távol?
Nem lett volna jobb egy olyan lezárás amiben elmesélik a hörcsögnek, miért nem jó tönkretenni más munkáját, és miután meggyőzték közösen dolgozhattak volna a kertben hogy a végén boldogan szotyizzanak együtt a verandán?
Vagy a szülök csak legyintenek, a gyerek kicsi, úgysem érti? Akkor sokat lehetne azzal spórolni, hogy az ember leveszi a polcról Thomas Mann Varázshegyét és azt olvasa gügyögve. Annak legalább van értelme. Vagy elég, ha színes és képek vannak benne? Akkor nem jobb egy színező amivel a kreativitását lehet fejleszteni?
Vagy aranyos? 2000 ft és 48 oldal. Semmi aranyos nincs ebben ;)
Túl sok a kérdés és túl kevés az idő.
A következő, kétszáznegyvenedik kötet címe lehetne, Bogyó és Babóca avagy kérem távozzanak, nincs itt semmi látnivaló.


Az ​unokahúgomtól kaptam kölcsön. Gyakorlatilag szarrá van olvasva. Oké, hát ennyire azért nem volt jó.


MToncsi2009
5.0/5

Nagyon ​szépséges.


Honey_Fly
5.0/5

Megint ​két kedves történet, ahol a barátok ismét összefognak, hogy segítsenek az erdő első homeless hörcsögén, majd a kalapját vesztett gombán. Az én verziómban mondjuk Bagoly doktor simán megette volna a hörcsögöt, az akkor sem rágcsálta volna tovább a napraforgókat. A gomba meg amilyen undok és követelőző, büntiből kapott volna egy fodros-virágos fürdősapkát, amilyen gyöngyszemeket még ma is látni Hévízen. De mivel nem én írom őket, ezért nagyon aranyos könyvecskék ezek a Bogyó és Babócák. Tényleg ajánlom kisgyerekes családoknak.


gabona
4.0/5

Az ​első B&B-könyv volt, ami úgymond igazán tetszett. Aranyosak voltak a történetek és a rajzok is – bár utóbbit már megszokhattuk a szerzőtől. (Nekem Bogyó különféle ábrázolásai a személyes kedvenceim. :) ) Abban mondjuk hiába keresnénk logikát, hogy mégis hogyan kerülnek az erdőbe napraforgók, (?!) de ez legyen a legnagyobb probléma…


Éjszakára ​jól elszórakoztatott ez a történet is. Aranyosak a rajzok. Tetszett a sokféle a kalap, amit összehordtak.


JamiC
4.5/5

Újabb ​tündéri történetek a katicalányról és a csigafiúról! :-)
A napraforgós mese nekem annyira nem tetszett (és ahogy észrevettem, a barátnőm kisfiának sem), picit nekem fura volt, hogy a pocok a napraforgó szárát csócsálja meg… de azért nem volt rossz.
A gombás viszont nagyon tetszett, sőt újabb bogárszereplők is feltűntek!


Egyben ​értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicakislány: aranyos történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Azt sosem felejtem el amikor azt mondta egy ismerős: „Aham, most még aranyosak, de az 500. olvasás után már csak kis erdei rohadékokként fogsz rájuk gondolni!” :D
Nem baj, szépen sorakoznak a polcon a DVD-kel együtt.


Sakura
4.0/5

Inspiráció ​a tavaszi ültetéshez a gyerekekkel. Mert az oviban minden tavasszal kertészkedünk és ez a könyv megerősítésként a kisebbeknél nagyon jól bevált.


Ebben ​a két történetben Bogyó és Babóca ismét kalandokva keveredik. Az egyikben a napraforgókat kell megvédeniük. A másikban a gomba kalapját kell megtalálniuk.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

31.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók