Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Coffee
4.0/5

Aranyos ​altatós mese mindkettő, ami a könyvben található.
Valami rejtélyes oknál fogva a gyerekeim rajonganak Bogyóért, Babócáért és ízeltlábú barátaikért. Én ezt a nagy hype-ot kicsit túlzónak tartom, ám ha nekik tetszik, én nem állok a boldogságuk útjába, olvasom nekik szorgalmasan. :)


MToncsi2009
5.0/5

Nagyon ​tetszett.


Qwerf
1.5/5

Mesekönyv? ​Ez? Oké, hogy 2-5 éves korig, s vélhetően nekem mások az elvárásaim egy mesével kapcsolatban, mint amivel ez akarja kiszúrni a gyerekek szemét, de számomra ez nem egy mesekönyv. Két sor a lapalján? Szándékoltan gyerekrajzokat utánzó illusztrációk? Noha az én kezembe már csak az ötödik kiadás került, azaz elég sikeres lehet, de nekem ez nagyon vérszegény. Két mesét tartalmaz a kötetecske. A papírsárkány, ami egy az egyben annak a régi mesének a nyúlása, amikor ki akarják húzni a földből a répát, aztán papa húzza mamát, papát a fene tudja ki, és így tovább. Itt ugyanaz, csak a papírsárkányon csüngenek – persze az újszülöttnek minden vicc új (ha valaki emlékszik arra a mesére, írjon már, légy szíves, köszi :D).
A másik mese meg, a boszorkányos, milyen tanulsággal szolgál? Fogat fogért? Oké…

Ááhhh…


Gelso
3.5/5

Sajnos ​csak az egyik történet tetszett – a papírsárkányosdi jó ötlet, és aranyos, ahogy felvonultatja a rovarbarátokat a szerző – ezzel meg is ismertet jó párat azokkal, akik nem rendszeres olvasói, mint pl. én.
Azon kívül, hogy talán már nem keverem többé, hogy a csigafiú Bogyó, a katicalány meg Babóca, megtanulhattam, hogy Döme – krumplibogár, Ugri szöcskelány, a lepkét Pihének hívják, a legkedvesebb nevű pedig egy méhecske: Baltazár, a neve. A történet végére a rovarbarátok a papírsárkánynak köszönhetően a fák tetején kötöttek ki – akik között csupán a csigának okozott gondot a földreszállás – ezt oldotta meg szemfülesen Vendel, a szarvasbogár és Szellő, a szitakőtő. Ez egy aranyos történet volt, ahol a barátok mindegyike – kitűnt – segítőkész; nem úgy mint a másik történet – a boszorkányosdi egy igazi ijesztgetős történet a javából. Bogyónak és Babócának először magukat sikerül jól beijeszteni, majd szépen ők is ráfáznak, mert farkast emlegettek – és megjelent .
Nem tetszett, hogy a mezőgyerekei egymás ellen viszontijesztgettek, de a gyerekek tényleg ilyenek. Jó heccnek tűnik az ötletük, aztán meg bosszankodnak…majd rálicitálnak, melyik volt az elrettentőbb… Na, de ebből ill. ezekből tanulnak. És ki is békülnek – ezek a heccek és összezördülések ezért vannak.


Egyre ​nagyobb kedvel forgatom felnőtt fejjel ezt a sorozatot. Sokat mosolyogtam közben. Kedvelem a figurákat.


hmargit
4.5/5

A ​Bogyó és Babóca igazán aranyos mesekönyv sorozat. A történetek egyszerűek és olyan hétköznapi témákat ölelnek fel kedves mese formájában, amit a legkisebb gyerekek is megértenek és élvezni tudnak. Bartos Erika meséi és a szereplőik is szerethetők.
Kicsit rövidnek találom a könyvet. Értem, hogy a kisebb gyerekek figyelmét rövid ideig lehet lekötni, de talán lehetne több történet is egy kötetben, nem csak kettő.


Sakura
3.5/5

Vicces ​és aranyos, a szereplők alapvetően kedvesek. Kissé idilli, de hát gyerekkönyvről van szó.


Honey_Fly
5.0/5

Továbbra ​is bírjuk Bogyót és Babócát (igen, én is). A papírsárkányos rész ponyvában ugrálása tuti nyerő, a Csiribiri tornán is szokott ilyen lenni, az remek szórakozás tényleg. Kár, hogy engem senki nem akar ponyvában vagy paplanban dobálni már.
A boszorkányos rész is nagy kedvenc, végre Drakulának nem kell egyedül szelnie az éjszakai eget. És ezt nem én találtam ki. :)


otaksa
4.5/5

Most ​már biztos, hogy a család Bogyó és Babóca függő. Főzés közben a főcímdalt szoktam dúdolgatni (ugye másik kedvenc az Alma együttes, és ők jegyzik a főcímdalt is).
Petraluca kedvenc része a boszorkányos, és ebben pont az van benne (plusz a papírsárkányos, de az nem kedvenc), úgyhogy lapozgatjuk bőszen, szinte minden este. Egy hibája csak, hogy ennyi pénzért igazán kerülhetett volna bele kettőnél töb mese is (negyed óráig sem tart végigolvasni, pedig tééényleg lassan haladok vele. Többet is olvasok, mint ami alapból oda van írva alulra, költök hozzá további mondatokat, hogy tovább tartson, de így is nagyon rövid) :-(


Szivecskedo
3.5/5

És ​egy újabb gyerekkönyv, amit a családi napközis pályafutásom alatt olvastam. A Petra nevű kislány megbetegedett, és amíg vártuk az anyukáját, olvastam neki, és mivel Bogyó és Babóca a kedvence, ezt olvastam neki. Kedves történetek, színes rajzokkal, jó alakú, kézre eső könyvben. De nyilván Petra jobban élvezte a történetet, mint én :) Én a felolvasást szerettem benne, meg hogy úgy figyelt.

Háh, újraolvastam saját gyerekkel. Egész jó történetek, szerintem a sorozatból ez egy jobban sikerült rész. Ami viszont egyre jobban zavar a B&B könyvekben, az a következetlenség/oda-nem-figyelés. Hogy a helyszín elvileg ugyanaz, a tereptárgyak (fák, bokrok, virágok, stb.) mégis változnak. Miért? Nem lenne olyan nehéz…
Meg jót mosolyogtam azon, hogy Bogyó (és Babóca, de az nem annyira vicces) szaladtak, ahogy csak a lábuk bírta. A csigafiú. Szaladt. Máskor amúgy nem akadtam még fent ezen, de hát az ismétlés kritikusabbá tesz :)
Rebus amúgy a boszorkányosat jobban szereti. Először mindig azt olvassuk, aztán a papírsárkányosat, majd ha már ott vagyunk, még egyszer a boszorkányosat.
Ja, és a papírsárkányosban az utolsó oldal nem kellene, elsőre elég érzékenyen érintette Rebust…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

50.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók