Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


tschilla
3.5/5

Az ​első mese még rendben is van. De az az űrutazós…. Na itt mondjuk alap lett volna, hogy a szerző kicsit olvasson már a témában, és ne állítson bődületes hülyeségeket, mint hogy pl. a Plútó a világűr legkisebb bolygója…. mert
1. nem bolygó, hanem kisbolygó (nem ugyanaz!)
2. Bartos Erika az egész világűrt ismeri, hogy ilyet kijelent? jó neki. mi, mezei halandók ezt még a naprendszerünkről sem állíthatjuk.
A többihez nem tudok hozzászólni, mert nem érdekel a csillagászat, így keveset is tudok, de a többi infó is kb. ennyire lehet pontos. A Holdat meg miért kell úgy ábrázolni, hogy kifli alakban kering a Föld körül? Jesszus.
Szóval legközelebb, ha a szerző egy témában meg akarja mondani a gyerekeknek a tutit, akkor kicsit ássa már bele magát! De szerintem az a legjobb, ha nincs ilyen szándéka, és csak általános történeteket ír.


imma
2.5/5

Kezdem ​a pozitívumokkal! :) Én, azt hiszem, mindent bírok, ami sci-fi-s, úgyhogy az űrlények itt is bejöttek.
Aztán jön a többi…
Továbbra is zavar, hogy fürdőruhában rózsaszínre váltanak.
Igazán nem bántam volna, ha egy kicsit reálisabban ábrázolja a Holdat a föld körül, vagy ha így bánik vele, akkor a többit volt tök fölösleges odaphotoshoppolni, egy jelképes adott színű paca is megtette volna.
Az apróbb részekre itt sem sikerült mindenhol rákattintani a festékesvödörrel, olyannyira, hogy az egyik képen (ahol Bagolydoktorral beszélnek) konkrétan hiányoznak Babóca pöttyei. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehetne átnézni ezeket a könyveket nyomdába adás előtt. Mégis mennyi idő lenne? Tíz perc? Fél óra? Tényleg ennyire tök mindegy, csak Bagyaszó legyen?


Nem ​vagyok nagy BB fan, sajnos a lányom mostanában nem mondhatja el magáról ugyanezt, úgyhogy {{mivel én egy aranyszívű tündér anyuka vagyok}} kihoztunk egy újabb kötetet a könyvtárból. {{ahhoz ragaszkodom, hogy saját példány nem lehet}}
Még az első polipos mese hagyján is, bár azért nem hinném hogy bármelyik polipnak szárazföldön lenne a kedvenc helye – de nem vagyok biológus, meg ez egy mese, szóval ezen túl is léphetünk, ha már az is természetes, hogy a holdon egy kukac alszik, az utolsó kép tanúsága szerint.
Aztán jött az űrutazós mese, amin kb sírógörcsöt kaptam. Nagyon dícséretes, hogy próbál valami ismeretterjesztő vonalat belevinni a mesébe, de ha már eddig nem volt ez hangsúlyos, akkor továbbra sem kellene ezt erőltetni. Az egyik “legszebb” kép, amikor a rajzolt nap mellé odamontázsolták a bolygók valós képét.
De ha már ismeretterjesztés… a Hold kerek, a Földnek nincs gyűrűje, a Plútó meg nem bolygó, csak törpebolygó, szóval ha már ezt megemlíti, akkor illene a többi törpét is. Vagy ezt nem. {{Szóval kedves Erika, ülj le, egyes!}}
Az külön csodálatos, hogy kiemelik, hogy hol jártak már emberek (Hold) és hol nem (Szaturnusz, Jupiter), majd leszállnak (oké, tudom, ők nem emberek, hanem bogarak) egy bolygón. A Dion bolygón. Mondjuk az én lányom még nem látja ennyire összefüggéseiben a dolgot, úgyhogy ilyen irányú érdeklődés jelenleg nem várható tőle, de azért érdekelne, az írónő hogy gondolta beilleszteni az előbbi tudományos felsorolásba a Dion bolygót.
Agyilag lefáradtam ezen a mesén, nem tudom képes leszek-e még ma értelmes könyvet olvasni.


ggizi
5.0/5

Újabb ​két helyes történet: tengeres és űrutazós – ez utóbbiról nekem rögtön beugrott a Zénós könyv, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből :)
Az meg külön plusz, hogy mi olvassuk először a könyvtárból. Vadi új! :))


ap358
3.0/5

Ez ​nem lett kedvenc, de még a gyerekeknél sem. Azt hiszem érződik, hogy még a sorozat elejéből való, néhol nincs átvezetés a cselekmények, párbeszédek között. Ami az oktató jelleget illeti, azt inkább nem is minősíteném, megtették mások.


nagara
3.0/5

Ez ​most annyira nem tetszett. A tengeres még elment, de az űrutazásosnál alig vártam, hogy a végére érjek…


Rainee
1.5/5

Atya.Úr.Isten. ​Ez volt az első, és egyben utolsó B&B könyv ami valaha is betette a lábát a lakásba. Még jó, hogy könyvtári… Ez emberek kínzására is alkalmas. :D


icu79
3.5/5

Ajándékba ​vettük és vittük, muszáj volt előtte letesztelni. :)
Az eddig olvasott részek közül szinte mindegyik tetszett, ez az első, amelyik nem. Talán azért, mert lányos anyukaként úgy érzem távol áll tőlünk mindkét rész, de főleg az űrhajós. Ezzel a két sztorival szerintem már eléggé túl lőtt B.E. a célon.


Aranyos ​történetek voltak. Jól megmutatja a gyerekeknek a tengert és az űrt. Bár remélem nem kapnak kedvet, hogy egy pici csónakban lecsorogjanak a tengerhez. :-) Merész mutatvány lenne. Az űr gyönyörű lehet, onnan fentről a magasból.


senhorita
2.0/5

Hirtelen ​felindulásból kivettem a könyvtárból, mert olyan műveletlennek érzem magam, hogy nem tudom ki az a Bogyó és Babóca, pedig a gyerekek odáig vannak értük. Borókám szerette lapozgatni, állandóan hurcolta mindenhova magával. Első olyan könyv, amit engedett egyáltalán elolvasni, mert általában egy mondat után elveszi és ő lapozgatja.
Nekem annyira nem tetszett a két mese. Arra gondoltam, hogy tipikus példája annak, hogy a mai emberek azt hiszik, hogy a gyereket feszt tanítani kell és minden új infóval teletömni a fejét. A szereplők aranyosak bár, de semmit nem csinálnak. Szerintem az nem mese, hogy elmennek a tengerre és találkoznak a polippal , aztán megtudják a teknőstől, hogy hogyan is lehet árral szembe visszajutni az otthonukhoz. Hát kéremszépen hol itt a tanulság? Mi a probléma? Mi a probléma megoldása? A másik mesében az űrbe utaznak, az összes bolygót megemlítik egy-két jellemzővel ismertetve. És akkor mi van? Ez mese??? Lehet túl régi vágású vagyok, de eddig azt tartottam mesének, ami érzelmeket sugallt, olyan szereplőkkel, akikkel együtt lehetett érezni, félni lehetett tőle, megmenteni vagy bármi, de nem csak úgy nézünk mint a lukinyúl és megmagyarázzuk, hogy mit is látunk.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

37.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók