Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ó, ​szegény orrtúró Mabel Jones! Egy újabb félelmetes kalandba keveredett. Ne is szaladjunk ennyire előre kezdjük a legelején. Mabelnek, mint kiderült van egy kishúga, Maggie. Egy éjszakán, a gardróbból különös indák törnek ki, hogy Jonest magával vigyék, de ez nem sikerült, hanem kishúgát kaparintották meg. A kislány a zajra felébredt és elgondolkozott, hogy megmentse e kishúgát vagy nem. Szerintetek utána ment? Igen? Persze, hogy igen, mert ilyen egy jó testvér. Utána ugrott, de sajnos nem Maggie mellett kötött ki. Hol kötött ki? Zújvilágban, Álmok városában. Hol van ez? Hát az állatok jövőbeli világában. Igen, sajnos Mabel még egyszer eljutott erre a borzalmas helyre. Itt sok új lénnyel megismerkedik, akik, segítik abban, hogy visszaszerezhesse kicsi, drága testvérkéjét. Régi barátai is felbukkannak: Pelf, a kecske; Jarvis és egy titokzatos személy, aki a GYANÚS csendben ólálkodik. Hogy kerül ide Jarvis? Hát… újra megtette a TETTET. A kis csapat a dzsungel expedícióra indul a Nagy Zavaros-folyón és a Tiltott város felé tartanak. Igen ám, de ez a hely el van átkozva, mivel itt ólálkodik a gonosz Boszorkánykirálynő…
Imádtam ezt a történetet, úgy, mint az elsőt is. Izgalmas, rejtélyes, néhol taknyos volt. Gyorsan befaltam ezt a könyvet, mivel Ross Collins gazdagon díszítette az illusztrációival. Will Mabbitt stílusa nagyon különleges, néhol a történetet megszakítja és olyanról hadovál, ami nem is tartozik oda. Megérdemli az öt csillagot. [spoiler] egyet sajnálok, hogy Magyarországon nem jelent meg a befejező kötete a sorozatnak, ezért még egy rejtély megoldatlan maradt, de így is kerek a történet. [/spoiler]


kratas
4.5/5

Mabel ​Jonesról végül mindig kiderül, hogy a csipetnyi rosszaság ellenére csak aranyból van a szíve :)
Aranyos történet volt és örülök, hogy a TETT csak egy alkalommal fordult elő :D


Hintafa
4.5/5

Már ​az első résznél is megállapítottam, de a biztonság kedvéért újra meglepődtem, hogy milyen viharos gyorsasággal faltuk a Mabel kalandjait. Ebben nyilvánvalóan Ross Collins elképesztően pezsgő, izgalmas illusztrációinak is nagy szerepük volt. Az egész könyv tele van energiával és lendülettel. A markáns jellemvonásokkal megalkotott karakterekkel könnyű azonosulni, így egy önálló olvasó is könnyedén eligazodik szándékaik között. Mabbitt vagányságáról árulkodik az is, hogy főszereplőjévé egy olyan lányt tesz, aki elrévedő pillanataiban az orrát túrja (egyébként a fiú mellékszereplővel is elfordul ez, de most nem ő van a középpontban). Ha másért nem, szerintem már önmagában ezért a bátor húzásért megéri felcsapni a könyvet.

Alkalomadtán kedvelem az olyan tipográfiát, ahol a betűméteretekkel és a betűtípusok váltakoztatásával fejezik ki a beszélő szándékát, hangsúlyát. Éjjel-nappal színesen-szagosan pörgő világunkban kell is valami, ami felveszi a versenyt a képernyőkkel és olyan hipnotizált tekinteteket, tátott szájakat tud produkálni, mint bármely szélesvászon.

Will Mabbitt látványos kivitelezésű története, szövevényes, fordulatos kalandjaival újra alaposan feldobta vakációs napjainkat. A(z fel)olvasót magával rántja, részévé válik a kalandnak.

A szerző nem riad vissza időnként a borzongató részektől sem, bár az izgalom tetőfokát hajlamos tökéletesen oda nem illő, így ebben a kontextusban nagyon vicces megjegyzésekkel (mint például a vöröshagymáról szóló értekezésének dicséretével) tompítani. Mindenesetre esti meseként olvasva számítsatok rá, hogy az elalvás idejét alaposan kitolja. Mi pont egy olyan délutánon kezdtünk bele, amikor úgy tűnt, a nap reménytelenül és jóvátehetetlenül nem kívánt irányba halad. Viszont attól a pillanattól, hogy fellapoztuk, egészen a hatása alá kerültünk.

Persze mondhatnám, hogy mindez azért van, mert nálunk minden sikerre van ítélve, amiben térkép szerepel. De az az igazság Mabbitt nagyon ügyesen irányítja a történet szekerét. Az első részben a kalózkodás és minden ezzel járó tengeri kaland állt a fókuszban, a második részben viszont egy dzsungelexpedíciót izgulunk végig, válogatott veszélyekkel szembenézve, kegyetlen vetélytársakat leküzdve.
Folytatás itt:http://hintafa.blog.hu/2017/07/27/will_mabbitt_mabel_jones_es_a_tiltott_varos


Chöpp
3.5/5

Sajnos ​sokkal többet vártam az első rész után. Ettől függetlenül nem volt rossz. Ha elsőre ezt olvasom, határozottan jobban tetszett volna. Ugye, ilyenek ezek a nyamvadt előítéletek?!


RoseMarry
4.5/5

Nekem ​ez a rész kicsivel jobban tetszett, mint az előző. Ez sem szenvedett hiányt kalandokban, bár a végével két bajom is volt: egyrészt gonosz dolog ilyen függő véget csinálni, mert azért csak érdekelnének a továbbiak, másrészt viszont olyan gyorsan megoldódott minden, pedig kicsivel izgibb végre számítottam. Az ismerős szereplőknek nagyon örültem, az újak meg egy kis színt vittek bele :D


Szofrónia
4.5/5

A ​kis Mabel története most is szórakoztatóra, eseménydúsra sikerült. Nem lehetett rajta unatkozni, a rajzok pedig ismét fantasztikusra sikerültek. (Igaz, hogy gyerekfüggő, de én egy kicsit feljebb tolnám a korhatárt a túl sok “véres kaland” miatt.)


Kiara220
5.0/5

Szerintem ​ez egy nagyon jó, illetve izgalmas könyv. Nagyon szeretem, hogy ilyen vicces. Mindig fel vidít (megnevettet). Közben nagyon izgalmas, sok kaland van benne. Én erre a könyvre csak is ⭐⭐⭐⭐⭐ tudok adni


Az ​első rész után azonnal jött a 2. rész, és bár hiányolom a jobb átkötéseket a fejezetek és történések között, nagyon élveztem a könyvet. A rajzok zseniálisak, a röpke humor kellemes és nem tolakodó, és a fiatalokra gondolva a felnőttesség is rendben van szerintem. (Én a rajzok miatt vettem meg…)

Egyedüli hátránya, hogy: NINCS lezárva, azaz ez a “birodalom visszavág” Mabel Jones sztorijában. Szóval nagyon várom a 3. részt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók