Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Csabi
3.5/5

Connelly-nek ​ez a regénye egy szempontból mindenképpen különleges: ebben szerepel együtt Bosch és McCaleb. Méghozzá mindketten főszerepet játszanak, pont ez, a kettejük összecsapása, együttműködése adja ennek a könyvnek az érdekességét. Mert amúgy a sztori eléggé kiszámítható, még ha úgy is indul, mintha a Hetedik-et látnánk, tudjuk, hogy Connelly ezt a hibát nem követheti el.
Bosch-t abban a helyzetben látjuk, amiben nem szoktuk: egy lezárult nyomozás után a bíróságon kell érvényt szerezni az igazságnak, ami nem is olyan könnyű. Bosch hitelességén áll vagy bukik az ügy, és a rosszfiúk persze erre játszanak. Itt lép a képbe a már visszavonult McCaleb, akit felkérnek egy rejtélyes gyilkos profiljának elkészítésére. És a két ügy persze egymásba gabalyodik.
Feltűnik még a színen egy epizódszerepben egy harmadik Connelly hős is, Jack McAvoy. És ha már a neveknél tartunk, ez az a könyv, ahol Bosch neve is belekeveredik a történetbe, és nem a gyújtógyertya miatt. És ha még mindig a neveknél tartunk, Connelly imád ismert neveket adni szereplőinek, itt van pl. a főgonosz David Storey, vagy Penelope Fitzgerald művészettörténész: mindketten Booker-díjas írók.
Hadd emlékezzek meg a fordításról is: a bukdácsoló szöveg egyenletesen alacsony színvonalú, de legalább tarkítja néhány nagy baklövés (tallért meg a talárt összekeverni?). És a cím. A könyv, mint ahogy az eredeti cím is, a sötétség témája körül forog, tehát a fényt megtenni címnek szerintem baklövés. Főleg, hogy a kettővel későbbi regénynek Connelly a Lost light címet adta.


mate55
5.0/5

A ​cselekmény két szálon fut, s ez már önmagában is megadja azt a ritmust, feszültséget, ami leköti az olvasót, egészen a zseniális végkifejletig. Úgy gondolom, akik szerették Connelly eddigi könyveit, azok ezúttal sem csalódnak, akik pedig csak most ismerkednek meg az íróval azok biztosan beszerzik majd a többi könyveit.


Connelly ​hozta a formajat, ebben a regenyben is.Valo igaz, most mar a tobbi muvet is el kell olvasnom.McCaleb higgadt es atfontolt, nagyon szeretheto karakter, Jo Nesbo,Harry Hole-jat juttatta eszembe, igaz Hole eletet egeszen mas korulmenyek alakitottak, es valt kisse rosszfiuval de nagyon szerethetove, McCaleb pedig alapjaraton jo tulajdonsagokkal van felszerelve. A cselekmeny izgalmas, Bosch es McCaleb igazan erdekes korulmenyek kozott talaljak magukat.Kivancsi vagyok az iro tobbi muvere is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók