Ajax-loader

Az ​Egyasszony szerzőjének legújabb tárcanovelláiról nehéz eldönteni, hogy egy fodrászszékben vagy egy pszichológus díványán ülve mesélik-e őket. A körülöttünk lévő világról szólnak: nőkről és férfiakról, anyákról és lányaikról, feleségekről és férjekről, gyerekekről és felnőttekről, Nagykörúton innen és túl. Öncsalásról és csalásról, a problémákkal való szembenézésről vagy az arra való képtelenségről. Péterfy-Novák Éva éles szemmel fedezi fel a repedéseket a kirakatüvegen, és szókimondóan, ám humorral és empátiával tárja azokat olvasói elé.
PÉTERFY-NOVÁK ÉVA 1961-ben született Diósgyőrben. 2014-ben jelent meg Egyasszony című regénye, amelyben mozgás- és értelmi sérült gyermekének születését és elvesztését meséli el. A megrázó kötetből – melyet azóta több mint tízszer kellett utánnyomni – 2015-ben nagy sikerű monodrámát vitt színre az Orlai Produkciós Iroda és a Füge. A 2017-es A rózsaszín ruha című elbeszélés-gyűjtemény után két évvel jelent meg az Apád előtt ne vetkőzz című második regénye, amelynek központi kérdése, hogy meg lehet-e törni a generációkon átívelő családi mintákat. Szentesi Évával közösen írt Damaszt és paprikás csirke című kötetben tárcanovellái mellett pedig a legkedvesebb receptjei is olvashatók.

Értékelések
5.0/5 - 2 értékelés alapján

Nagyon jól ír az írónő. Eddig ez volt az első könyvet, amit elolvastam Tőle. A kötetet novellák tartalmazzák, amelyek mind egytől egyig olvasmányosak, és végig fenntartják a figyelmet. Emberi sorsok elevenednek meg a kötetben, és főként nehéz sorsok. A szerző kendőzetlenül írja le az – olykor – sikamlós történeteket. A fókuszban a hűtlenség áll, amely drámai végkifejletig menetel.
Úgy érzem, hogy Péterfy-Novák Éva másik két regényéhez képest (amelyeket még csak tervezgetek, hogy el fogok olvasni) ez nem annyira felkavaró, inkább elgondolkodtató.
Számomra mindenképpen újraolvasós.Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

57.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók