Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mrsp
5.0/5

Brandon ​McMillan munkásságát nem ismertem eddig, viszont most épp abban a fejezetében vagyok az életemnek, amikor minden kutyás könyvet elolvasok, hogy növeljem a tudásomat és ezt tudjam használni a menhelyen, így nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvet is elolvasom.

Talán ez volt a legjobb kutyás könyv, amit eddig olvastam, ez adta a legtöbb hasznos információt a munkámhoz. Azt hihetnénk, hogy “csak” az alapengedelmességre tanításról szól, de ennél ez a könyv sokkal több.

Nagyon tetszett, hogy alapvetőnek veszi a menhelyi kutya örökbefogadását, bátorítja rá az embereket, de azért figyelmeztet, hogy készüljünk fel a “csomagokra”, amiket a kutya a korábbi életéből magával hoz, és ami problémát okozhat a későbbiekben.

Sok új módszert megismertem a könyvnek hála, és sokat hasznosnak is találtam, amit mindenképpen ki fogok próbálni, például a kutya felugrásának megakadályozása (épp ezzel a problémával küzdök két kutyánál is így örülök hogy erre is találtam megoldást a könyvben) vagy a dupla pórázos technika.

Az alapengedelmesség mellett pedig olvashatunk másféle problémákról, amik szintén nagyon érdekesnek bizonyultak számomra, például a szeparációs stressz vagy az agresszió lehetséges okairól és kezeléséről szóló fejezetek nagyon tetszettek.

Biztos vagyok benne, hogy ha bármilyen megoldandó problémával szembesülök, ezt a könyvet fogom elővenni, mert úgy érzem, hogy nagyon sok hasznos tanácsot tartalmaz.


KoŁibri
4.0/5

Èn ​problèma megoldásra nyitottam fel, extra hisztis idős kutya esetèben. Bevált. Aki szintèn problèmamentesítèsre akarja használni, vagy az alapvető 7 tènyleg kihagyhatatlanul fontos általános parancs megtanítására, az nyugodtan lapozgasson a számmal jelölt lèpèsekhez. Ehhez társul egy kis kiegèszítő rèszletezès “mi van ha nem megy simán esetre” valamint a mindenhova belehelt (èrzèsre a könyv háromnegyede) kis szívszorító törtènetek menhelyi kutyákról, utalgatva rá hogy mindenkèpp fontoljuk meg, hogy onnan legyen a miènk is. Ez nagyon nemes elgondolás ès nincs ember akinek tènyleg meg ne szorongatná a szívèt, csak szerintem ez egy külön könyvet igènyelne. Kicsit zavaró volt így a számomra lènyegest kiszűrni, mert ezzel már egy 12 èves, anno családtól vásárolt kutya esetèben nem igazán tudok mit kezdeni. Viszont ha menhelyi lenne ő is, akkor meg külön rèszben fellapozva nagyon hasznosnak találnám. Szóval tiszteletre mèltó az èletcèlja ezzel, csak jó lenne a tèmánál maradni ès nem pedig mindent megragadni, hogy “na mèg itt is elmesèlek egy ilyet ès itt is”.


Rafilover
5.0/5

Tetszett, ​hogy gyakorlati példákon mutatta meg, hogyan kell egy kutyát jobb viselkedésre tanítani. Az is tetszett, hogy rengeteg példával szolgált, ami csak segítette a bennem lévő érzést, miszerint talán mégsem vagyunk egyedül a problémáinkkal Lucy-val. Lényegretörő, gyakorlatias és hasznos könyv, és én pont ebből a célból vásároltam. Bevált :)


VIldi
5.0/5

2 ​éves kutyusunkat korábban örökbe fogadtuk, előtte egy kezemen nem tudom megszámolni, hogy mennyi gazdája volt szegénykémnek. Bizonyos területen vannak nagy gondjaink, így a könyvtárban célirányos volt a keresés.
Kijegyzeteltem a fontos dolgokat, és nemsokára a gazdijával @Dorka_9 elkezdjük őket alkalmazni. Kíváncsian várom az eredményt majd.
A könyv nagyon olvastató volt számomra, nem az a sablonos tucatkönyv.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók