Ajax-loader

A ​sokműfajú – költő, irodalomtörténész, műfordító és publicista – Petrőczi Éva nem újonc "katica " ügyekben. Éppen hároméves volt, amikor Pécsett anyukájával játszani kezdték, hogy ő egy pettyét vesztett kis katica, akire az elveszett, majd megtalált kis fekete pontocskát vissza kell ragasztani. A költészet barátai eddig csak felnőtteknek szóló bogaras verseivel, rádiós és tévés portréjával találkozhattak. Most viszont ebből a több, mint hatvan éve tartó “katicáskodásból” megszületett a Katica Kata pettye című verses mese. A kötet másik műve – A bicikliző katica – pedig egy fiú katica, a gömbölyűsége miatt sokat bánkódó, de találékony Gergő története.
___A szerző – nagycsaládos édesanya és hat kislány nagymamája – egész múzeumra való katicabogaras tárgy boldog tulajdonosa. E gyűjteményben a sapkától a papucsig, a morzsaporszívótól a perselyig szinte minden megtalálható.
___Petrőczi Éva nagy szeretettel készítette e könyvet a 2017-es gyermeknapra – természetesen a Katica Könyv Műhely kiadásában. Munkáját két szerzőtárs segítette – egy fiatal anyuka, az illusztrációkat festő Thár Lujza, és a bábos függeléket készítő, négy fiúgyermeket nevelő Babos Eszter.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók